منبع. عکس فرهنگ ریشه واژگان فارسی دکتر علی نورایی
زبان های ترکی�در چند مرحله بر�زبان فارسی�تأثیر گذاشته است. نخستین تأثیر زبان ترکی بر پارسی، در زمان حضور سربازان تُرک در ارتش�سامانیان�روی داد. پس از آن، در زمان فرمان روایی�غزنویان، �سلجوقیان�و پس از�حملهٔ مغول، تعداد بیشتری�وام واژهٔ�ترکی به زبان فارسی راه یافت؛ اما بیشترین راه یابی واژه های ترکی به زبان فارسی در زمان فرمانروایی�صفویان، که ترکمانان�قزلباش�در تأسیس آن نقش اساسی داشتند، و�قاجاریان�بر ایران بود.
... [مشاهده متن کامل]
• منابع ها. تاریخ ادبیات ایران، ذبیح الله صفا، خلاصه ج. اول و دوم، انتشارات ققنوس، ۱۳۷۴
• تاریخ ادبیات ایران، ذبیح الله صفا، خلاصه ج. سوم، انتشارات بدیهه، ۱۳۷۴
• حسن بیگ روملو، �احسن التواریخ� ( ۲ جلد ) ، به تصحیح�عبدالحسین نوایی، بنگاه ترجمه و نشر کتاب، ۱۳۴۹. ( مصحح در پایان جلد اول شرح مفصل و سودمندی از فهرست لغات�ترکی�و�مغولی�رایج در متون فارسی از سده هفتم به بعد را نوشته است )
• فرهنگ فارسی، محمد معین، انتشارات امیر کبیر، تهران، ۱۳۷۵
• غلط ننویسیم، ابوالحسن نجفی، مرکز نشر دانشگاهی، تهران، ۱۳۸۶
• فرهنگ کوچک زبان پهلوی، دیوید نیل مکنزی، ترجمه مهشید فخرایی، پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، تهران، ۱۳۷۹
calorieمقادیر انرژی تغذیه ای معمولاً با کیلو کالری ( kcal ) اندازه گیری می شود. یک کالری ( که با c کوچک نوشته می شود ) مقدار انرژی مورد نیاز برای بالا بردن درجه حرارت 1g آب به اندازه 1oC ( در دمای اتاق ) است. یک کیلو کالری ( 1kcal ) برابر با 1, 000 کالری است. کیلوکالری یا کالری ( با C بزرگ ) ، واحد مورد استفاده در مطالعات متابولیسمی و تغذیه، برای توصیف انرژی تولید شده به وسیله غذاهای مختلف است. در سیستم متریک، مقدار انرژی بر حسب ژول ( J ) بیان می شود و 1KCAL معادل 4. 184 کیلوژول ( KJ ) است.
... [مشاهده متن کامل] کالری=گرماتنی ( گرمایی که درتن وبدن موجودات زنده تولیدمی شود ) .