برخی از روی تعصبات فمنیستی زبان فارسی را جنسیت زده می نامند، و در حالی که هیچ دانش زبان شناسانه ی ندارند به گویشور امر و نهی می کنند.
واژگان مردم، نامردی، مردانگی و . . . از روی مرد ساخته نشدند، بلکه با آن همریشه هستند. واژه ی مرد از ریشه ای هندواروپایی ( و آریایی ) ساخته شده که همریشه با مردن و به معنی میرا و فانی هست، و در ابتدا به معنی انسان بوده، بعد ها فقط برای انسان مذکر به کار رفته. در مقابل، زن همریشه با زایش و زندگی و جان است.
... [مشاهده متن کامل]
در انگلیسی هم واژه ی man برای دو معنی انسان و انسان مذکر به کار می رود.
بنابراین می توان گفت مردانگی: انسانیت، مردم: انسان ها
رجولیت. [ رُلی ی َ ] ( ع اِمص ) رُجولیة. مردی. مرد بودن. ( از منتخب اللغات ) ( آنندراج ) ( غیاث اللغات ) : و درمذهب رجولیت چگونه رخصت یافتی. ( جهانگشای جوینی ) .
میزنم لاف از رجولیت ز بیشرمی ولیک
نفس خود را کرده فاجر چون زن هندی منم.
... [مشاهده متن کامل]
سعدی.
- آلت رجولیت ؛ نره. ( ناظم الاطباء ) .
|| مردی و مردانگی. ( ناظم الاطباء ) : به مردی و شجاعت مذکور و به رجولیت و مبارزت معروف. ( تاریخ اعثم کوفی ص 77 ) . رجوع به رجولیة شود.
رجولیة. [ رَ لی ی َ ] ( ع اِمص ) رُجولیة. مردی. ( ناظم الاطباء ) . اسم است از رَجُل. ( از اقرب الموارد ) . || مردانگی و مردی. ( ناظم الاطباء ) .
رجولیة. [ رُ لی ی َ ] ( ع اِمص ) اسم است از رَجُل. ( از اقرب الموارد ) . مردی. ( غیاث اللغات ) ( از منتخب اللغات ) ( از صراح اللغة ) ( منتهی الارب ) ( ناظم الاطباء ) . || مردانگی و مردی. ( ناظم الاطباء ) .
مردانگی: دلیری، شجاعت، مردی، دلاوری
( ( چو مردانگی آید از رهزنان
چه مردان لشگر چه خیل زنان ) )
یعنی: در زمانی که دزدان می توانند دلاوری کنند، سپاهیان و لشگریان و پاسبانان، با زنان که جنگاوری نتوانند، چه فرقی می کنند؟
مروت
مردانگی و زنانگی صفت نیستند! و مردانگی صفت برتر نیست!
شجاعت، جسور، گذشت، قدرت طلب که تضاد آن واژه زنانگی که با لطافت، ظرافت، صبور و عاطفه زیاد به کار برد
این واژه معانی متعددی دارد که قابل قبول، احترام و پذیرش است اما معانی دلیری و شجاعت و امثالهم می بایست از لیست معانی این واژه حذف گردد. اختصاص این معانی به واژه هایی چون مردانه، مردانگی و همانند آن نوعی
... [مشاهده متن کامل] تبعیض جنسیتی است. این تبعیض آن گاه قوت می گیرد که مقابل این واژه ها متضاد زنانه و زنانگی نگاشته می شود وبه طور پنهان و غیرمستقیم این حس را به خواننده القا می کند که این صفات مختص مردان است. خواهشمند است نسبت به حذف این معانی اقدام نمایید.
بهمردی