عصاره جوانه
به عصاره جوانه گندم Wheat Malt میگویند که از آن سمنو میسازیم
به عصاره جوانه جو Barley Malt میگویند که از آن در ساخت شیرینی جات و ماءالشعیر در کشورهای اسلامی و آبجو در بلاد کفر مورد استفاده است.
... [مشاهده متن کامل]
عصاره گیری جوانه که به آن Malting میگویند:
1 - خیساندن دانه گندم و جو و غلات
2 - جوانه زدن
3 - شستشو جوانه ها
4 - خشک کردن بوسیله پارچه یا حرارت
5 - کوبیدن و چرخ کردن دانه های جوانه زده
6 - مخلوط کردن دانه های چرخ شده با آب
7 - رد کردن از صافی پارچه ای
8 - جوشاندن و همزدن دایم محلول بدست آمده تا تغلیظ مورد نظر
محصول نهایی این هشت مرحله میشود عصاره جوانه گندم یا جو که هر دو در نانوایی، شیرینی پزی، و آشپزی کاربرد دارند. گاهی این عصاره بصورت شیره و گاهی بصورت خاکه و پودر بفروش میرسد. از تفاله آن برای خوراک دام استفاده میکنند.
اگر عصاره جوانه گندم بسیار تغلیظ شود تبدیل به سمنو میشود و بدون هیچ افزودنی دیگر میدانیم که شیرین است.