لرزانک مرکبات
بصورت تحت اللفظی میشود مربای مرکبات در تقابل و تضاد با مرباهای دیگر میوه ها. یعنی مربای پرتقال میشود Marmalade مربای هویج میشود Jam. اما چون ما ایرانیها مربا را مثل آنها درست نمیکنیم، میتوانیم آنرا لرزانک مرکبات بخوانیم.
... [مشاهده متن کامل]
بنابراین همان مربای خودمان است که میوه آن فقط مرکبات بوده و آنرا بصورت کامل شامل ( پوست، گوشت و آب ) آنرا له میکنند و هیچ قطعه ای از میوه در آن باقی نگذاشته بلکه همه را له میکنند و با شکر میپزند و مقداری غلیظ کننده ( ژلاتین ) یا غلیظ کننده گیاهی ( پکتین ) به آن میزنند چنانکه با بقیه میوه ها در پخت مربا چنین میکنند تا مثل کره داخل لقمه محکم بمالند، و به آن به فراخور اینکه مرکبات باشد یا نه Marmalade یا Jam میگویند.
قابل ذکر است که بدلیل اینکه انگلیسی ها مربایی که مثل مربای ما باشد که پارَکِ میوه در آن موجود باشد، به آن "محافظت شده" میگویند، نه مربا. ولی همه مربا را له میکنند بنابراین در بازار مصرف بیشتر مردم تفاوتی بین مربا ( Jam ) و ( Marmalade ) نیمفهمند، و همه را معمولاً Jam میخوانند، هرچند بصورت سنتی این دو کلمه را دارند و میفهمند و هنوز احتمالاً شیرینی پز ها در پخت شیرینی این اسامی را بکار میبرند.
بصورت تحت اللفظی میشود مربای مرکبات در تقابل و تضاد با مرباهای دیگر میوه ها. یعنی مربای پرتقال میشود Marmalade مربای هویج میشود Jam. اما چون ما ایرانیها مربا را مثل آنها درست نمیکنیم، میتوانیم آنرا لرزانک مرکبات بخوانیم.
... [مشاهده متن کامل]
بنابراین همان مربای خودمان است که میوه آن فقط مرکبات بوده و آنرا بصورت کامل شامل ( پوست، گوشت و آب ) آنرا له میکنند و هیچ قطعه ای از میوه در آن باقی نگذاشته بلکه همه را له میکنند و با شکر میپزند و مقداری غلیظ کننده ( ژلاتین ) یا غلیظ کننده گیاهی ( پکتین ) به آن میزنند چنانکه با بقیه میوه ها در پخت مربا چنین میکنند تا مثل کره داخل لقمه محکم بمالند، و به آن به فراخور اینکه مرکبات باشد یا نه Marmalade یا Jam میگویند.
قابل ذکر است که بدلیل اینکه انگلیسی ها مربایی که مثل مربای ما باشد که پارَکِ میوه در آن موجود باشد، به آن "محافظت شده" میگویند، نه مربا. ولی همه مربا را له میکنند بنابراین در بازار مصرف بیشتر مردم تفاوتی بین مربا ( Jam ) و ( Marmalade ) نیمفهمند، و همه را معمولاً Jam میخوانند، هرچند بصورت سنتی این دو کلمه را دارند و میفهمند و هنوز احتمالاً شیرینی پز ها در پخت شیرینی این اسامی را بکار میبرند.
ترکیب گوشت میوه با شکر و آب را که حل شود. . مارمالاد گویند. .
مارمالاد جنس ژله ای دارد. .
مارمالاد جنس ژله ای دارد. .
ترکیبی از پوست یا عصاره یا گوشت میوه مرکبات ( پرتقال، نارنج، لیمو، دارابی، گریپ فروت، نارنگی ) با شکر و آب را مارمالاد ( مارملاد ) میگویند. این ترکیب باید الزاماً با مرکبات باشد و نه میوه دیگر. برخلاف
... [مشاهده متن کامل]
... [مشاهده متن کامل]
آنچه که در زبان فارسی امروزه استفاده میشود، له بودن یا پوره شدن میوه های دیگر در درست کردن مربا ، آن را تبدیل به مارمالاد نخواهد کرد!