لیتیم

/litiyom/

    lithium

پیشنهاد کاربران

«لیتیم» ( به انگلیسی: Lithium ) یکی از تک آهنگ های گروه گرانج نیروانا است که توسط کرت کوبین نوشته شده است. این ترانه که شنونده را به صورت پیاپی از فضایی آرام به اوج شلوغی می برد و دوباره بازمی گرداند داستان شخصی را روایت می کند که در پی مرگ دوست دخترش، به عنوان آخرین دستاویز به مذهب پناه می برد.
...
[مشاهده متن کامل]

«لیتیم» که اول بار در سال ۱۹۹۱ و در آلبوم مهم نیست منتشر شده بود، در ژوئیه ۱۹۹۲ و به عنوان سومین تک آهنگی که از آن آلبوم دوباره منتشر می شد، روانهٔ بازار شد و موفق شد جایگاه ۶۴ام را در جدول پرفروش ترین های آمریکا به خود اختصاص دهد. نماهنگ آن هم که توسط کوین کرسلیک کارگردانی شد با استفاده از ترکیب تصاویری از اجراهای زندهٔ نیروانا ساخته شده است.

لیتیم
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/لیتیم_(ترانه_نیروانا)
لیتیم ( Li ) از عنصرهای شیمیایی جدول تناوبی است. نشانه کوتاه آن Li و عدد اتمی آن ۳ است. این عنصر سبک ترین فلز است. بسیار نرم است به طوری که با چاقو بریده می شود.
لیتیم در مقابله با آب و بخار موجود در هوا واکنش نشان داده و در بسیاری از مواقع باعث انفجار شدید می شود و در برابری با نور نیز به سرعت خراب می شود.
...
[مشاهده متن کامل]

لیتیوم فلز نایابی نیست. میزان لیتیوم موجود در پوسته زمین برابر با 0، 006 درصد است که بنظر کم میآید اما همین اندازه نیز از موجودی فلزات دیگر مانند قلع و جیوه بیشتر میباشد.
تنها فرقی که میان لیتیوم و دیگر فلزها وجود دارد، وضعیت پراکندگی آن بر روی کره زمین است.
نخست آنکه مکانهایی که لیتیوم در آنجا گرد آمده است زیاد نیستند. منابع قابل توجه و شناخته شده لیتیوم بر روی زمین شیلی، آرژانتین، تبت، چین، ایالت نوادای آمریکا و بولیوی میباشند.
این در حالیست که منابع بولیوی که معدن شناسان میزان ذخایرش را برابر با ذخایر افغانستان تخمین میزنند، هنوز آغاز به بهره برداری نکرده است.
کاربرد
لیتیوم یکی از اجزاءمهم در باطری های قابل شارژ است که در تلفن های همراه، رایانه های دستی و اتوموبیل های برقی مورد استفاده قرار می گیرد. . در مجموع میتوان گفت که لیتیوم در آینده بسیار نزدیک محبوب کسانی خواهد شد که قصد ساختن بدنه سبک برای خودرو، هواپیما و کپسولهای فضایی را دارند.
آلیاژی از لیتیوم و آلومینیوم هم اکنون در صنایع هواپیما سازی بکار گرفته می شود که سبک، قابل انعطاف و همزمان محکم و مقاوم است.
لیتیوم نیروی کششی زیادی دارد، بخاطر کمی وزن خود گزینه بسیار مناسبی برای باتریهای کم وزن و پرانرژی میباشد.
لیتیوم همراه با سرب آلیاژی را تولید می کند که در ساختن بلبرینگ چرخهای قطار بکار گرفته میشود. لیتیوم حتی در صنایع داروسازی مورد مصرف دارد.
با اینهمه در مورد مصرف لیتیوم هم در صنایع و همچنین در داروسازی توجه به یک نکته بسیار مهم میباشد. مرز میان سودمند بودن این ماده و سمی بودنش برای انسان و محیط زیست بسیار بسیار نازک و شکننده است.
[۱]
خواص فیزیکی عنصر لیتیم
عدد اتمی: ۳
جرم اتمی: ۶٫۹۴۱
نقطه ذوب : C°۱۸۰٫۵۴
نقطه جوش : C°۱۳۴۲
شعاع اتمی: Å ۲٫۰۵
ظرفیت:۱
رنگ: سفید نقره ای
حالت استاندارد: جامد
نام گروه:۱ ( فلزات قلیایی )
منبع [ویرایش]
در ویکی انبار پرونده هایی دربارهٔ لیتیم موجود است.
معنای واژهٔ «لیتیم» را در ویکی واژه ببینید.
↑ افغانستان: دعوت حامد کرزی از ژاپن برای سرمایه گذاری در معادن افغانستان
از ویکی پدیا

بپرس