قیسی

/qeysi/

    variety of apricot

فارسی به انگلیسی

قیسی یا قیصی
[variety of apricot]

پیشنهاد کاربران

قیسی واژه ای عربی بوده و بر گرفته از �قیس� می باشد و برای نامیدن زردآلوی درشت کاربرد دارد .
قِیسی یا برگه زردآلو نوعی از زردآلو خشک شده است که بسیار شیرین و مطبوع است و در بیشتر نقاط ایران یافت می شود. همچنین در برخی مناطق، برگه زردآلوی خشک شده که در مواردی حاوی مغز زردآلو نیز باشد را قیسی می نامند و به آن «برگه» نیز گفته می شود. قیسی یکی از سوغاتی های آذربایجان شرقی و تبریز و همچنین شاهرود می باشد. از شهر های مهم تعیین در کشور شهر آذرشهر تبریز است و بخش عمده ای از قیسی تولیدی ایران در روستای اخی جهان تولید شده و به کشورهای همسایه صادر می شود. قیسی آفتابی که از مرغوبیت بالایی برخوردار است بیشتر در شهرها و مناطق آذربایجان تولید می شود. مربای قیسی آفتابی از دسرهای مشهور تبریز است. برای تهیه قیسی پس از آماده کردن برگه ها، از خشک کن، فر و یا قرار دادن در زیر نور آفتاب استفاده می شود.
...
[مشاهده متن کامل]

در کتاب ها قیسی حاوی مواد مغذی نظیر همچون سایر میوه های خشک، قیسی نیز حاوی مواد مغذی نظیر فیبر، ویتامین های A و C و پتاسیم و آهن است.

قیسیقیسی
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/قیسی
برگه زردآلوی خشک شده را قیسی میگویند
تفاوت قیسی با زردآلو، مقدار آب در میوه است
درواقع قیسی، زردآلویی است که آب خود را از دست داده
قیسی، نام قدیم زردآلو است
وقتی نمیدانی بگو نمیدانم! برای لغت انگلیسی قیسی یک شاهنامه برگه و زردآلو بخوردم دادی!!! دستت درد نکنه.
واژه ایست عربی، در برخی ازمناطق ایران به میوه های خشک شده مانندتوت، زردالوو. . . گفته می شود، به آدم سنگ دل وبی رحم نیزقسی القلب می گویند. قیس نام برخی ازمردان مشهورعرب است.
به معنای بزی که در ماه قیس یعنی اول زمستان می زاید و بزغاله ان را قیسی یا فرش می نامیم .