قبا

/qabA/

    long garment open in front and worn by men
    kind of tunic
    frock
    long garment open in front worn by men

فارسی به انگلیسی

قبا کردن
to rend (ones shirt)

مترادف ها

cassock (اسم)
کشیش، قبا، دلق، جبه، خرقه پوش

long garment (اسم)
قبا

پیشنهاد کاربران

قبا یکی از قدیمی ترین و اصیلترین پوشاک سنتی به جا مانده از اقوام ایرانی است که از ابتدای تاریخ باستان در فرهنگ ایران متداول بوده و در ادوار مختلف تاریخ مورد استفاده اقشار مختلف قرار گرفته است. زنان و مردان در هر شرایط سنی از قبا استفاده می کرده اند. قبا پوشاکی بوده است که در گروه ها و طبقات مختلف اجتماع از قبیل پادشاهان، دیوانیان، دانشمندان، فقها، بازرگانان، نوازندگان، کشاورزان و مردمان عادی مورد استفاده قرار می گرفته است. قبا جامه ای بود که از سوی پیش باز و پس از پوشیدن دو طرف قسمت پیش را با دکمه به هم پیوستند، آن را روی ارخالق می پوشیدند و می توانسته دارای جیب نیز باشد. به گفته ابن بطوطه انواع قیمتی قبا از رنگها و جنسهای مرغوب تهیه شده و مورد استفاده بزرگان و امیران بوده است. در شرایط اقلیمی سرد، قبا را گاهی با پوست، آستر می کرده اند و در تابستان اغلب مردم، قبا را از پارچه بدون کرک می دوخته اند.
...
[مشاهده متن کامل]

در لباس روحانیون شیعه فرق لباده و قبا شبیه هستند و تفاوت در مدل یقه آنهاست. قبا یقه گشادتری دارد که به صورت عدد ۷ دوخته شده اند.

قبا
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/قبا
یلمق
نوعی لباس بلند مردانه
قبا
لباس بلند مردانه
از فارسی میانه کباک است
( قبا ) در زبانِ پهلوی به دیسه یِ ( کَباه ) بوده است که با دگرگونی آوایی ( ک ) به ( ق ) ، در زبان عربی به دیسه یِ ( قبا ) در آمده است:
چنانکه در رویه هایِ 47 و 176 از نبیگِ ( فرهنگنامه کوچک پهلوی ) نوشته یِ ( دیوید مک کنزی ) آمده است:
قباقبا
جامه ای است که از پیش باز است و با دکمه ان دوسو به هم وصل میشوند
قبا از ستاک کپ kap فارسی گرفته شده و شکل اصلی آن کپا بوده که در عربی ک به ق و پ به ب بدل شده این واژه با واژه های کف ( کپ ) , خفتان ( کپتان ) کفش , کَپَک , نفت ( نپت ) کافر که از کفره گرفته شده و در اصل کپره بوده و واژه ی coverانگلیسی و capot فرانسوی به معنی پوشاننده همریشه می باشد .
...
[مشاهده متن کامل]

در این مورد به ذیل واژه خفتان بخش پیشنهادات در همین لغت نامه مراجعه شود .
قبا:دکتر کزازی در مورد واژه ی " قبا" می نویسد : ( ( قبا به گمان بسیار، ریختی تازی شده از واژه ای ایرانی است برآمده از ستاک کپ kap که در ریخت کف در واژه های "کفش" و "کفره" به یادگار مانده است؛ بر این پایه، ریخت کهن و ایرانی قبا کَپاک می توانسته است بود. ) )
( ( تنش را یکی پهلوانی قبای
بپوشید و از کوه بگذارد پای ) )
( نامه ی باستان ، جلد اول ، میر جلال الدین کزازی ، ۱۳۸۵، ص ۳۹۳. )

قبا: [ اصطلاح آخوندی] نوعی لباس سرتاسری است که روحانیون آنرا زیر عبا می پوشند و یقه باز دارد.
جامه - ردا
در گویش تاتی به کت و بالاپوش قبا گفته میشود.
روستای قبا در شهر مدینه کشور عربستان
قبا به ضم اول ، نام شهریست در کشور آذربایجان و نام مسجدی ست در مصر - قاهره . همچنین نام محله ایست در تهران ، بین خیابان پاسداران و شریعتی .
یلمه
نوعی لباس مردانه هستش
مشاهده ادامه پیشنهادها (١٠ از ١٥)

بپرس