فردوس

/ferdows/

    elysium
    paradise
    garden
    ferdows

فارسی به انگلیسی

فردوس برین
zion

مترادف ها

garden (اسم)
باغ میوه، باغ، باغچه، بوستان، فردوس

paradise (اسم)
سعادت، بهشت، ارم، فردوس، بهشت برین

پیشنهاد کاربران

شهر فردوس مرکز شهرستان فردوس، در استان خراسان جنوبی در شرق ایران است. این شهر در فاصله ۳۴۵ کیلومتری جنوب مشهد و ۱۹۵ کیلومتری شمال غربی بیرجند و در مسیر محور اصلی ارتباطی استان های یزد، کرمان، اصفهان، بوشهر، هرمزگان و فارس به مشهد واقع است. شهر فردوس، از سطح دریا ۱۲۹۳ متر ارتفاع دارد و در سال ۱۳۹۵، ۲۸٬۶۹۵ نفر جمعیت داشته است.
...
[مشاهده متن کامل]

فردوس که تا ۱۳۰۸، تون نامیده می شده، امروزه به خاطر انار و زعفران مرغوبش شناخته شده است.
حسن پیرنیا، در کتاب تاریخ ایران باستان، به اولین اشاره های تاریخی به منطقه ای که تون ( فردوس ) در آن واقع است می پردازد و می گوید: «از منطقه ای که تون در آن واقع شده است، در کتیبه داریوش با عنوان استاگارتیه یاد شده که نویسندگان قدیم ساکارتیا ضبط کرده اند. » این منطقه ابتدا زیر نفوذ مادها بوده و پس از عصر سلوکیان هم از طرف جنوب سرزمین پارت را محدود می کرده و جز قسمت تون و طبس، بقیه نواحی آن کویر خشک و بی آب و علف بوده است. هردوت، مردمان این ناحیه را طایفه ای از پارسی ها می داند و می گوید که به زبان پارسی سخن می گفتند و از راه شکار گورخر و غزال روزگار می گذراندند. محوطهٔ تاریخی شهر تون ( فردوس امروزی ) ، قدمتی مربوط به دوران اشکانیان دارد.
بررسی های باستان شناسی و وجود محوطه ها و تپه های باستانی، رونق این ناحیه را تا پیش از اسلام به خصوص در عصر تاریخی به اثبات رسانده است. قدیمی ترین آثار یافت شده در شهرستان فردوس توسط باستان شناسان میراث فرهنگی خراسان، مربوط به هزاره سوم پیش از میلاد است و از آن پس آثاری از هزاره اول، دوران ساسانیان و دوره های مختلف اسلامی یافت شده اند که تداوم حیات طولانی در این شهر را نشان می دهد.
این شهر تا سال ۱۳۰۸ خورشیدی، تون نام داشته و در متون قدیمی اغلب به نام بلده طیبه تون و در مکاتبات دوره صفویه، به نام دارالمؤمنین تون نامیده شده است. نخستین کتاب موجود که از تون نام برده، اشکال العالم جیهانی متعلق به قرن چهارم هجری است که از تون به عنوان شهری آباد و بزرگ یاد کرده است. از آن به بعد نام تون به مناسبت های مختلف در متون و سفرنامه ها دیده شده و اغلب از آن به عنوان شهری بزرگ و آباد نام برده شده است. دلایل و شواهد تاریخی نشان می دهد که در گذشته های دور که تون اهمیت و اعتباری تاریخی و جمعیتی داشته، به ویژه تا دوران اقتدار اسماعیلیه و حتی سده های پس از آن، به ولایت قهستان تعلق داشته است. ایالت تون یکی از مناطق قهستان بوده که بعد از الموت، دومین مرکز مهم فرقه اسماعیلیه بوده و تا حمله مغول دوام داشته است. آثار به جا مانده از دژهای آن دوران، مانند کوه قلعه فردوس و قلعه دختر اکنون نیز قابل مشاهده اند.

فردوسفردوسفردوسفردوسفردوسفردوس
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/فردوس
فردوس، معرب شده ی پَرَدَیس است که واژه ی پَرَدَیس نیز دگرگون شده ی این واژه به ریخت پارسی دری است.
کلمة مُرکبّة = وفیر فرید وسیع = ( کافی به کثرة، لا نظیر له، ومُنبسط )
. . .
واژه فردوس
معادل ابجد 350
تعداد حروف 5
تلفظ ferdo[w]s
نقش دستوری اسم
ترکیب ( اسم ) [عربی: فردَوس، معرب، مٲخوذ از فارسی: پردیس، جمع: فرادیس]
مختصات ( فِ دُ )
آواشناسی ferdows
الگوی تکیه WS
شمارگان هجا 2
منبع فرهنگ فارسی معین
پارسی: پردیس
انگلیسی: paradise
عربی ( معرب ) : فردوس
هر سه هم به معنای بهشت
چون قرآن أزلی هست پس اصل کلمه فردوس عربی هست.
زبان أهل فردوس مؤنث ومذکر ندارد؛ مانند زبان فارسی امروز.
به واژه "حور عین" مراجعه کن
رضوان
بالاترین درجه بهشت
واژه ی " فردوس " فارسی پس از سیر در زبان های غیر ایرانی با تغییر لهجه و معنی به شکل " پردیس " در آمده و دوباره به زبان فارسی بازگشته است و امروزه با همان شکل تغییر یافته در زبان فارسی کاربرد یافته دارد.
...
[مشاهده متن کامل]

فردوس:
دکتر حسن انوری در مورد "فردوس " می نویسد: ( ( �فردوس: بهشت. اصل کلمه اوستایی است به صورتpairi - daeza و به معنی باغ و بوستان است، به زبان های مختلف از جمله یونانی به صورت paradeisos، فرانسه به صورت paradis و انگلیسی به صورت paradise رفته است. فردوس معرّب کلمه و جمع عربی آن فرادیس است. فردوس در قرآن نیز به کار رفته است. ۱٠۷/۱۸و ۱۱/۲۳ ) )
( ( گر مخیر بکنندم به قیامت که چه خواهی
دوست ما را و همه نعمت فردوس شما را� ) )
( گزیده غزلیات سعدی، حسن انوری، انتشارات علمی، چ اول، ۱۳۶۹، ص ۸۸. )

پاسخ به مرتضی
این مطالب تاریخی که شما نوشتی رو ما هم میدونیم چون حوصله ی کتاب خوندن داشتییم و تاریخ رو از اینستاگرام یاد نگرفتیم.
مطلبی که من در نوشته ی بالاتر گذاشته بودم، پیداست که یه مطلب تاریخی نیست بلکه یه مطلب رفتارشناسانه از دانش جامعه شناسی هستش که به کمک تاریخ، رفتار دو قوم صحراگرد و مردمکش مغول و ترک رو مقایسه میکنه. نه اینکه نژادشون یکی باشه بلکه رفتار رو ملاک قرار دادم.
...
[مشاهده متن کامل]

جنابعالی از روی اطلاعات ضعیف و سطحی خودت میگی زبان مردم آذربایجان تا دوره سلجوقی تاتی بوده
ولی دوره سلجوقی، تازه ابتدای کوچ ترکها به آذربایجان بود و زبان آذربایجان تا قرنها بعدش هنوز آذری ( تاتی یا پهلوی ) بوده.
مثالش رساله روحی انارجانی هستش که آخرین سالهای قرن دهم نوشته شده ( معاصر شاه عباس ) و به یکی از گویشهای پهلوی آذری هست که به زبان تبریزی هم معروفه و درباره اعیان و اشراف و مردم کوچه بازار تبریز نوشته شده البته کلمه های ترکی هم توی اون پیدا میشه ولی مشخصه زبان تبریز تا اون موقع هنوز هم آذری بوده.
اولیا چلبی یکی از جهانگردان اهل عثمانی در قرن دهم ( صفوی ) که از ایران بازدید می کنه، نوشته که زنان در مراغه بیشتر به پهلوی صحبت میکنن که نشون میده تا زمان صفوی هم هنوز زبان پهلوی در آذربایجان زنده بوده ولی با ورود بیشتر ترکها یعنی قزلباشها به آذربایجان، دیگه زبان بومی مردم کلا از بین میره و کامل ترکی میشه.

خطاب به م آریان
زبان ترکی از زمان امپراطوری سلجوقیان وارد ایران شده و هر سه حکومت غزنویان، سلجوقیان، خوارزمشاهیان از طوایف ترکان بودند، مغول ها بعد زمان خوارزمشاهیان وارد ایران شده و نزدیک به دو قرن در ایران حکومت کردند و بعد دوباره ترکان سلجوقی قدرت رو از دست مغول ها گرفتند.
...
[مشاهده متن کامل]

زبان مردم آذربایجان تا دوره سلجوقی زبان تاتی بود که به دست سلجوقیان ترک زبان شدند.
تاریخ رو از صفحات اینستاگرام نخونید، اگر هم حوصله کتاب خوندن ندارید نیازی نیست مهملات و تراوشات ذهن بیمارتون رو هر جایی جار بزندید
با تشکر

بُنواژه شناسی فردوس:واژه کهن پارسی و ایرانی است.
این واژه همان پردیس یا پارادیس هست که برگرفته از پارسی باستان paridaidam و اوستایی pairi - daeza می باشد. روشن است که این واژه از دو تکواژ ( پَر یا پارا ) و ( دیس یا دئیزا یا. . . ) می باشد.
...
[مشاهده متن کامل]

دگرگونی آوایی از ( پ ) پارسی نیز به ( ف ) در زبان عربی در واژگانی چون:
پسته ( پارسی ) به فستق ( معرب )
پارس ( پارسی ) به فارس ( معرب )
پیمان ( پارسی ) به فیمان ( معرب )
و. . . دیده می شود.

جناب دودانگه!
پس پاسخ شما در مورد گفته های تاریخنویسان، جغرافیدانان و جهانگردانی که زبان پهلوی و آذری را زبان مردم آذربایجان معرفی کرده اند چیست؟
آیا نوشته های ابن ندیم، ابن مقفع، خوارزمی، حمداله مستوفی، یاقوت حموی، اولیا چلبی و دیگران درباره ی زبان آذری، دروغ است و سخنان بدون سند و مدرک شما حقیقت است؟
...
[مشاهده متن کامل]

آیا شاعرانی مانند همام تبریزی یا شیخ صفی الدین اردبیلی یا اوحدی مراغه ای و دیگران دیوانه شده بودند و به زبانی ناشناخته شعر سروده اند؟
خورشید حقیقت را نمی توان برای همیشه پشت ابرهای تاریک تعصب و کوردلی پنهان ساخت.

خواهش می کنیم پان مغولها هرجایی که رسیدند اظهار وجود نکنند.
با حسادت و ضعف شخصیتیِ خودتون، داشته های دیگران را به حساب خود می زنید و هر جا که نتوانستید این کار را بکنید، می خواهید از پایه و اساس آن را ویران کنید.
...
[مشاهده متن کامل]

مغولها و فامیلهای ترکشون هم دقیقا همین کار رو می کردند، هرچیزی رو که می تونستند غارت می کردند و اگر نمی تونستند آتش می زدند یا با خاک یکسان می کردند.
چه آثار گرانبهایی که توسط این حرامیان نابود نشد.

فردوس به معنی بهشت است
و ریشه ی این اسم فارسی است
در عرب فردَوس نامیده می شود و در فارسی پردیس نامیده
می شود
در پاسخ به کاربر گرامی حسین
بر پایه گفته های ویکی پدیا:پردیس از زبان های ایرانی ( مادی ) وارد یونانی و از آنجا به فرانسوی و انگلیسی راه یافته است.
واژه پردیس از زبان های ایرانی به یونانی انگلیسی و فرانسه نیز به صورت ( به انگلیسی: Paradise ) ( به فرانسوی: Paradis ) وارد شده است و معرب آن به صورت فردیس و فردوس و در بعضی زبانهای اروپایی به صورت پارادایس درآمده، بیشتر به عنوان بهشت شناخته می شود و به کار می رود.
...
[مشاهده متن کامل]

واژهٔ یونانی Paradeisos از واژهٔ مادی Paridaiza وام گرفته شده است. فارسی باستان آن Paridaida، اوستایی Paridaeza و ایلامی Partetas. این واژه در زبان اکدی به شکل Pardesu و در زبان عبری به شکل Pardes تغییر یافته است

فردوس اسم عربیه به معنی بهشت و بار ها هم تو قرآن اومده ان الذین ءامنوا وعملوا الصـلحـت کانت لهم جنت الفردوس نزلا.
کلمه پارادایس که این دوستمون ادعا کردند از فارسی وارد لاتین شده من تو منابع مختلف خوندم تو انگلیسی هم که اتومولوژی شو زده نوشته از فرانسه وارد انگلیسی شده واین کلمه هم از زبان یونانی باستان وارد فرانسوی
...
[مشاهده متن کامل]
شده و این کلمه یه کلمه اورجینال یونانی شاید فرودس هم از یونانی وارده فارسی شده چون بالاخره در زمان گذشته ارتباط ایرانیان با یونانی زیاد بوده و حتی یونانی ها بیش از 400 سال در ایران حکومت کردند

به معنای باغ بهشت
یکی از زیباترین نامهای این کره خاکی
فردوس : باغ وبستان
" فردوس" تازی شده ( معرب ) واژه پارسی" پردیس" که در اوستا بگونه " پاری دیز " آمده و در لاتین " پارادایز " شده که همگی به معنی باغ و بهشت برین است.
بهشت
مشاهده ادامه پیشنهادها (١٠ از ٢٢)

بپرس