عزرائیل

/~ezrA~il/

    azrael
    the death angel

پیشنهاد کاربران

خودت از حال خودت بپرس قبل از اینکه عزرائیل ( علیه السلام ) از حالت بپرسه!
واژه عربی عزرائیل ( Esrael ) در اصل و ریشه به شکل ایسرا ئیل ( Israil; Israel ) بوده است و لقب جاکوب یا یاکوب ( یعقوب ) فرزند ایساّک ( اسحاق ) و نوه آبراهام ( ابراهیم ) که ایسا مسیح از لحاظ شجره ای و اجدادی از سلسله وی به ایساّک و آبراهام می رسد و نه از سلسله برادر بزرگتر و دوقلوی وی به نام Iasu با تلفظ اصلی ایساو به معنای آب ساکن و نه به شکل عیسو و به معنای سرخ رنگ در زبان عربی. لذا پیدایش این کلمه در زبان عربی و معارف وحیانی و حدیثی و روائی دین اسلام در میدان رقابت با آن لقب ایجاد شده و به ملک الموت یا فرشته مرگ تبدیل شده که گویا الله وظیفه و نقش قبض و یا جدا نمودن روح بطور دائم از کالبد به اصطلاح مادی و بردن آن با خود به عالم میانی تحت عنوان برزخ را به عهده وی سپرده بوده باشد. نتیجه اینکه این کلمه همانطور که اشاره شد در میدان رقابت با لقب و ایل یعقوب و بخشیدن معنای دیگر به آن و تخریب آن لقب در ذهن و زبان و خط پیروان دین اسلام ، آفریده شده است و لذا ملک الموت یا فرشته مرگ وجود نداشته و ندارد و در لحظه مرگ نه روح و نه روان از کالبد به اصطلاح مادی جدا می شود و نه جان از آن می پرد. زندگی و عشق انسانی در بطن طبیعت و کیهان و بهمراه تار و پود های کثیر و فراوان و گوناگون غیر زنده و زنده از طریق و راه دیگری حقیقت دارد یعنی دایره وار مثل گردونه مهر خردمندان گم نام میترائی و گردنه یا چرخه تولد و مرگ خردمندان گم نام هندو و به قول بودا در چارچوب زنجیره علت و معلول مادی ( در حقیقت زنجیره هوشمند مادی - روانی - روحی ) در بطن و بستر و در طول تسلسل تولد و مرگ محتوای کیهان یا جهان ( نه محیط آن ) از طریق چرخه یا گردش و یا زنجیره وقوع مه بانگ های هفتگانه و متوالی بر اثر نوسانات متوالی باز و بسته شدن یا انبساط و انقباض محتوای هرکدام از کیهان ها یا جهان های متناهی و مساوی و موازی و بیشمار بطور مطلقا یکسان و برابر.
...
[مشاهده متن کامل]

پیشوند ایسرا ( Isra ) در اصل و ریشه و قبل از اینکه جاکوب ( یعقوب ) آنرا بهمراه پسوند el دریافت نماید ، مخفف عبارت فارسی زیر بوده است :
این است راه . بزرگان ایل ها و طوایف و قبایل هرکدام راه خود و ایل و طایفه و قبیله و قوم خودرا صراط مستقیم یا راه راست بسوی حقیقت و خداوند می پنداشته اند. معمولا واژه یا کلمه اسرافیل عربی ( فرشته شیپور زن ) را با واژه یا کلمه سرافیل
( sarafil ) عبری یکی می پندارند. سرا فیل به زبان فارسی قدیمی به معنای سرا یا خانه فیل و یا فیل سرائی یا خانگی و یا اهلی نبوده است بلکه پسوند سرا ( sara ) به شکل سر آ بوده به معنای بیرون آمده از سر و پیشانی فیل یعنی خرطوم مثل شاخ گاو که روی سر می روید و بیرون می آید.
افسانه نوین آفرینش داستان حقیقی آفرینش جهان و انسان و بقیه موجودات دیگر توسط خداوند متعال علمی می باشد در رقابت جانانه با مندرجات تَورا و ایوانگی گلی های چهارگانه و پیوست های آنها و قرآن منهای ادعای توخالی دریافت وحی از طریق گوش سر . فرشته دیگری هم تحت عنوان میخائیل
( Mikhael ; Michiel ) وجود نداشته و ندارد بلکه به زبان فارسی قدیمی یک واژه ترکیبی به شکل زیر بوده است : مَی خواه ایل . یعنی ایلی که اعضای آن آرزوی دریافت مَی یا شراب ملکوتی یا آسمانی را داشته اند که گویا استشمام بو و یا نوشیدن آن و پس از نشئه شدن یا به حالت خلسه فرو رفتن به انسان کمک خواهد نمود که سر از حکمت و امر و کلام و کار و هنر خداوند در بیاورد. در این زمینه گانجا یا گراس و یا ماری ژوانا ( ماری باکره و جوان ) مفید تر از مَی یا شراب می باشد که به قول ابن سینا رئیس شیوخ ، استعمال یا مصرف این گیاه دارویی فهم و عقل را تیز می کند و حس و فکر و خیال را روشن می نماید.

قابض ارواح . [ ب ِ ض ِ اَرْ ] ( ترکیب اضافی ، اِ مرکب ) جان گیر. ( روضة العقول ) . جان ستان . جان ستاننده . گیرنده ٔ جانها. || ( اِخ ) ملک الموت . عزرائیل : محمد مصطفی که خواجه ٔ هر دو سرا بود قابض ارواح از عالم جلال به قضای جانش آمد. ( قصص الانبیاء جویری ص 230 ) . نه از حشمت محتشمان باک دارد نه بر ضعیفی بیچارگان ببخشاید. این قابض ارواح این هادم لذات است . ( قصص الانبیاء جویری ص 243 ) .
...
[مشاهده متن کامل]

قابل انوار عدل ، قابض ارواح مال
فتنه ٔ آخر زمان از کف او مصطلم .
خاقانی .

گرگ اجل. [ گ ُ گ ِ اَ ج َ ] ( ترکیب اضافی ، اِ مرکب ) کنایه از مرگ ، عزرائیل ، ملک الموت است :
گرگ اجل یکایک از این گله می برد
وین گله را ببین که چه آسوده میچرد.
اوحدی
عزرائیل
یکی از 3 بت درون کعبه الات منات عزی
عزا یا عزرا همانند اسرا /ازرا/اثرا/ آذرا/ آذر= آتشین نورانی مثل خورشید
ائیل/ ئیل/ایل= مومنین /متقی

فرشته ی مرگ و یکی از چهار فرشته مقرب درگاه ربوبیت
جان ستان

بپرس