شهریار

/SahriyAr/

    sovereign
    monarch
    shahriar
    king

مترادف ها

sovereign (اسم)
طرفدار، فرمانروا، سایس، پادشاه، سلطان، شهریار

king (اسم)
خسرو، پادشاه، شاه، سلطان، شهریار

monarch (اسم)
فرمانده، خسرو، فرمانروای مطلق، خدیو، پادشاه، سلطان، شهریار، مرد کلاه دار

sovran (اسم)
پادشاه، شهریار

پیشنهاد کاربران

شهریار رومی ( زادهٔ ۲۳ بهمن ۱۳۵۶ در تهران ) معروف به شهریار، خوانندهٔ و آهنگساز پاپ اهل ایران است.
شهریار رومی، در بهمن ۱۳۵۶ و در تهران متولد شد. وی دارای ۴ برادر و ۲ خواهر بوده و در خانوادهٔ خود، فرزند یکی مانده به آخر است. او تا حدود ۹ سالگی در کرج زندگی می کرد و پس از آن با خانوادهٔ خود رهسپار سوئد می گردد و در آنجا به ادامهٔ تحصیل می پردازد. در ۱۱ سالگی با ساز پیانو آشنا می شود و همان جا آهنگ گل سنگم را می نوازد و از ۱۵ سالگی به زمزمه کردن آهنگ های داریوش و فریدون فروغی شروع می کند.
...
[مشاهده متن کامل]

پس از اتمام دورهٔ دبیرستان، وی برای ادامهٔ تحصیلات در دوره دانشگاه، سوئد را به مقصد آمریکا ترک کرد. او در رشتهٔ مهندسی معماری در میامی آمریکا مشغول به تحصیل می شود. پس از آن به علت همکاری با یک شرکت ساختمانی، در چند شهر دیگر از جمله تگزاس، فلوریدا، میشیگان و نیویورک زندگی می کند. پس از آشنایی با حسن شماعی زاده، تصمیم به ارائهٔ اولین آلبوم خود در بازار ایرانی می گیرد. شهریار هم اکنون ساکن ارواین اورنج کانتی است. او مهندس ساختمان می باشد.
• ۱۳۸۲ - آغاز شیرین
• ۱۳۸۳ - پرسه
• ۱۳۸۴ - ناجی
• ۱۳۸۶ - سراب
• ۱۳۹۰ - معجزه
• ۱۳۹۲ - دولت عشق
• ۱۳۹۶ - فقط نفس
• ۱۳۹۸ - زمزمه ای در بهار

شهریار
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/شهریار_(خواننده)
شهریار ( به ایتالیایی: Il Principe ) نام کتاب مشهور نیکولو ماکیاولی، اندیشمند ایتالیایی است که متن اصلی ماکیاولیسم به شمار می رود. شهریار در سال ۱۵۱۳ میلادی به رشته تحریر درآمد ولی تا سال ۱۵۳۲ به چاپ نرسید. ماکیاولی «شهریار» را پس از نوشتن به لورنزوی مدیچی، دوک اوربینو ( نوهٔ لورنزوی مدیچی ) پیشکش کرد.
...
[مشاهده متن کامل]

پژوهندگان زندگی و آثار ماکیاولی برآنند که درک کامل عقاید او بدون خواندن دو کتاب وی، گفتارهایی در باب ده کتاب نخست تیتوس لیویوس و شهریار، امکان پذیر نیست. تفاوت عمده ی این دو کتاب در اینست که ماکیاولی در گفتارها «آنچه باید باشد» را و در شهریار «آنچه هست» را بیان می کند. گفتارها اصولی را بیان می کند که جمهوری ها باید سرمشق قرار دهند، شهریار با شاهزاده نشین ها ( ایالاتی که یک دوک آنان را اداره می کند ) سروکار دارد.
این کتاب از ۲۶ باب ( فصل ) تشکیل شده است.
به گفتهٔ ماکیاولی شهریاری ها بر دو گونه اند:
• جمهوری
• پادشاهی
پادشاهی ها خود به دو گونه تقسیم می شوند:
• موروثی
• نوبنیاد
پادشاهی های نوبنیاد را می توان به دو دسته تقسیم کرد:#
• یکسره نوبنیاد مانند حکومت فرانچسکو در میلان یا
• پیوند دار با قلمرو موروثی پادشاه یعنی بعدها پادشاه از زادگاهش به عنوان یک مرکز برای رسیدن به حکومت استفاده می کند. مانند حکومت ناپل و اسپانیا.
حکومت پادشاهی نوبنیاد هم از سه راه اصلی به دست می آید:
• به تیغ خود شهریار
• به تیغ دیگران
• با کاردانی و اقبال.
به نوشتهٔ ماکیاولی در یک پادشاهی موروثی، که مردمش به پادشاهی یک دودمان خو گرفته اند، پاسداری از حکومت به خاطر حل مشکلات با عقل و همچنین وجود سنت ها آسان تر است تا پاسداری از حکومت در یک پادشاهی نوبنیاد. واگر این پادشاهی موروثی به وسیلهٔ زور کنار زده شود، هروقت که آن دچار زوال شود این پادشاهی می تواند باز روی کار بیاید.
گاه مردمان یک کشور به امید زندگی بهتر و به یاری شهریار کشوری دیگر فرمانروای خود را سرنگون می کنند. اما بعد درمی یابند که اشتباه کرده اند و روزگارشان بدتر از پیش شده، چراکه شهریار جدید باید بر مردمانی که وی را به شهریاری برگزیده اند تسلط یابد. ماکیاولی در این فصل به شهریاری که این سرزمین ها را تصاحب کرده اندرز می دهد که چه کند تا کنترل سرزمین تازه پیوند داده شده از دستش خارج نشود:

شهریار
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/شهریار_(کتاب)
شهریار یک مجموعه تلویزیونی دربارهٔ سید محمدحسین شهریار، شاعر ترک زبان ایرانی است که در سال ۱۳۸۶–۱۳۸۴ به کارگردانی کمال تبریزی در سیمافیلم ساخته شد. تعداد قسمت ها و زمانبندی آن در هر شبکه پخش شده متفاوت بوده برای مثال نسخه پخش شده در شبکه آی فیلم ۲۶ قسمت ۵۰ دقیقه ای بود . و در ۲ آذر ۱۳۸۶ از شبکه ۲ سیما پخش شد. همچنین این سریال در سال ۱۳۹۳ از شبکه آی فیلم و سال ۱۳۹۹ از شبکه شما بازپخش شد.
...
[مشاهده متن کامل]

تصویربرداری این پروژه از ۲۶ اردیبهشت ۱۳۸۴ در تبریز و تهران آغاز شد که در پایان شهریور ۱۳۸۵ پس از اتمام مراحل تصویربرداری وارد مرحله تدوین و فنی گردید. سعید شاهسواری به عنوان تدوینگر، مجموعه تلویزیونی را در ۳٤ قسمت تدوین کرد. در این مجموعه تلویزیونی، شهریار را در سه مقطع سنی خواهیم دید که اردشیر رستمی، جوانی و سیروس گرجستانی نیز میانسالی و پیری این شاعر را بازی کرده اند.
این مجموعه تلویزیونی پیرامون زندگی محمدحسین شهریار از دوران کودکی تا درگذشت اوست. داستان این مجموعه تلویزیونی از سال ها قبل در اواخر دوره حکومت قاجار روایت می شود. سید اسماعیل، یکی از وکلای مشهور تبریز که در جنگ و شورش این شهر، چند فرزند خود را از دست داده، پس از به دنیا آمدن فرزندی از همسرش، کوکب خانم تصمیم می گیرد برای حفظ فرزند آخر خود، او را به روستای خوشکناب نزد خواهرش بفرستد. مردی که بعدها به شهریار معروف می شود تا پایان دوره کودکی در این محل می ماند و در این سال ها با ابراهیم ادیب آشنا می شود مردی که بعدها در زندگی او تأثیر زیادی دارد.
کمال تبریزی اعلام کرد که حدود ۵۰ دقیقه یکی از قسمت های آخر این مجموعه تلویزیونی حذف شده است و گفت این مسئله بدون اطلاع او اتفاق افتاده است. او حتی به نوعی تهدید کرد که بخش های حذف شده مجموعه تلویزیونی را در دانشگاه های ایران به نمایش خواهد گذاشت.
• بهجت تبریزی ( دختر شهریار ) گفت: این مجموعه تلویزیونی بدون کوچکترین تحقیق و پژوهش سرهم بندی و نگارش شده است، لذا به عنوان یک رسالت تاریخی، نه به عنوان وارث پدرم که جای خود دارد، بلکه به عنوان یک واصل با استادی که سال ها با او زندگی گذرانده ام، اعلام می کنم که آنچه به عنوان سریال شهریار از شبکه دو پخش شده، ارتباطی با زندگی شاعر بلندآوازه ایرانی، شهریار نداشته است.

شهریار
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/شهریار_(مجموعه_تلویزیونی)
معنی، شیخ شهریار دشت چناری، [ش] ( ا خ ) بزرگ شهر، پادشاه، توانمند، شخصی بزرگ که در جنوب شرقی شیراز در محله دشت چنار با آرامگاه کوچکی قرار دارد فرزند جمال الدین متعلق به قرن دهم هجری قمری هست
شهریار: این نام در سنسکریت: کشَترییه kshatriya ( بزرگ زاده یا اشراف زاده ای که بر شهر فرمانروایی می کند ) ؛ در اوستایی: خشِثرو xsheşru؛ در پارتی: شهرذار shahrżār؛ در پهلوی: شتریار و شهریار shatriyār، shahryār؛ در مانوی: شهریار shahryār با همان معنی سنسکریت است.
واژه شهریار
معادل ابجد 716
تعداد حروف 6
تلفظ šahr[i]yār
نقش دستوری اسم خاص اشخاص
ترکیب ( اسم ) [پهلوی: šahrdār]
مختصات ( شَ ) [ په . ] ( اِمر. )
آواشناسی SahriyAr
الگوی تکیه WWS
شمارگان هجا 3
منبع لغت نامه دهخدا
شهریار اسم بسیار بسیار بسیار زیبا است
افتخار میکنم چون یک اسم استوار و زیبا و باستانی و اصیل ایرانی دارم
من اسمم شهریاره و بهش افتخار میکنم چون یک اسم استوار هست حتی اگه پیرم باشی شهریار صدات کنن از اسمت خجالت نمیکشی من عاشق استاد شهریار م و نصف شعر های ایشون رو حفظم👑👑
اسم منم شهریاره تو دهه پنجاه واقعا نایاب بوده این اسم . ممنونم از والدینم که اسم نیکی رو برام انتخاب کردن چه برای من چه برای دیگر اعضا خانواده چون برای همه ما نام اصیل ایرانی رو انتخاب کردن البته شاید الان یک چیز روتین و کاملا معولیه ولی در دهه پنجاه معمول نبوده و چه برسه به من که فرزند اخر خانواده ام .
...
[مشاهده متن کامل]

چه در دوران مدرسه چه در دوران دانشگاه ام اسمی بود که تک بود و در ذهن اطرافیانم کاملا سیو میشد و میشه . مزیت نام خاص اینه گرچند دردسرهای خاص خودشم داره چون به خاطر خاص بودن اسمت چهره ادم یادشون میمونه . 😉. امیدوارم همه انسانها از نامی که والدینشون واسشون انتخاب میکنن راضی و خشنود باشن .

چه خوشحال شدم این همه طرفدار داره این اسم
اسم پسرمو شهریار گذاشتم. به نظرمن شهریار اسم بزرگیه خیلی اسم باوقاریه . اسمی ایرانی باستانی اساطیری ودربیان اسم خوش لفظی میباشد. وباب سلیقه میهن دوستان. امیدوارم پسرم ازش خوشش آمده باشد.
نامی اصیل و با وقار
منم اسم پسرم گذاشتم شهریار چون که خیلی اسم زیبای هست
تلفظ: ( شَ )
[ پهلوی ]
( اسم مرکب )

۱ - فرمانروای شهر.
۲ - پادشاه.
۳ - از نام های پسران.
من از همان کودکی ازنظر بقیه ازلحاظنام خاص بودم و دهه من یعنی اول ۶۰ خیلی کم بود این نام و همیشه من دوستش داشتم از والدینم ممنون بودم و خواهم بود تا پایان عمرم
من اسمم شهریار هست خیلی هم اسممو دوست دارم. توی دهه ۷۰ خیلی کم اسم شهریار میذاشتن واسه همین من کسی که هم اسمم باشه رو توی بچگی نمیدیدم. ولی الان دوباره خانواده ها دوباره اسم "شهریار" رو واسه بچه هاشون انتخاب میکنن.
به معنی پادشاه سلطان اسم پسر دوسال و نیمه من شهریاره خیلی خوشحالم که این اسم رو براش انتحاب کردیم منو همسرم زمان انتخاب اسم هیچ اسمی جز اسم شهریار به دلمون نمینشست بسیار سنگین و باوقار و از همه مهمتر اصیل و ایرانی
تاجور ، تاجدار : کنایه از پادشاه است
کی ، جمعش کیان
سلام و عرض ادب خدمت دوستان گرامی اسم من شهریار
دوران دبستان یادمه که میلاد امام علی و امام رضا به بچه هایی که تو اسمشون علی یا رضا داشت هدیه میدادن و یه فرق گذاری خیلی بدی میکردن که تو اون سن اصلا برای ما درست نبود و من به همین خاطر خیلی ناراحت بودم که چرا اسمم علی یا رضا نیست و با ناراحتی از مادرم سوال میکردم که چرا اسم منو گذاشتی شهریار!
...
[مشاهده متن کامل]

خداروشکر میکنم که پدرم اسم با اصالت وپر معنی برام انتخاب کرد خیلی دوسش دارم با افتخار

شهریار: به دو شکل شهریار و شتریار šatryār در پهلوی کار برد داشته است.
( ( از این نامور نامهٔ شهریار،
به گیتی، بمانم یکی یادگار. ) )
( نامه ی باستان ، جلد اول ، میر جلال الدین کزازی ، 1385، ص 211 )
درنامگذاری فرزندان خود ازنامهای ایرانی و پارسی استفاده کنید، ، ، مانند شهریار
بنظرم یکی از اصیل ترین اسمای ایرانی هست بسیار اسم سنگین و باوقاریه و همینطور ریشه در تاریخ ایران عزیزمان داره این اسم
ببخشید. ولی شهریار اسم دخترونه نیست . ولی نظر ها فرق میکنه . ولی حتا شایعه شده شهریار اسم ایرانی هم نیست . و آلمانی ها این اسم را ساختن این اسم روی بسیاری از شاهان و شاهزادگان آلمانی گزاشته شده و یکی از تاجر های ایرانی از این اسم خوشش اومده و روی پسرش گزاشته . شهریار اسم پسرونست
عالی اسم پسرونه و ایرانی. پدر من خیلی مرد بزرگی بود و هست برای من و خانواده اش اسم پدرم شهریاره و این اسم باعث زیاد شدن بزرگی و عظمتش میشود
bi nazire in esm, khastam bedonam Alan kasi in esmo baraye bachash migirem
بزرگ و اصیل ، یک اریایی قدرتمند ، شاه ایران زمین ، ، درسخن گفتن بی نظیر
، شهریار پارسی ، ، ،
پادشاه شهر
مشاهده ادامه پیشنهادها (١٠ از ٢٩)

بپرس