شفته یکی از غذاهای سنتی ایرانی است که در شهر اراک تهیه می شود. طبق کلامی موزون با عنوان "کوفته، شفته و تتالی/ غذای زنهای اراکی" که در اراک رسم است، این غذا به همراه کوفته و ته تالی از جمله غذاهایی هستند که زنان اراکی در خانه می پزند و کمتر در رستوران سرو می شود. ... [مشاهده متن کامل]
مواد اولیه این غذا شامل گوشت چرخ کرده، آرد نخودچی، رب گوجه فرنگی، پیاز رنده شده، نعناداغ، ادویه، جعفری خرد شده است.
در زبان تبری یا مازنی شِفت = دیوانه، خل شفته = کسی که دیوانه یا خل هستش! یا خل بازی داره در میاره