سوسیالیسم

/susiyAlism/

    socialism

پیشنهاد کاربران

سوسیالیسم. ناسرمایه داری. واره خودواره. خلق واره . خداواره. اجتماع واره
سوسیالیسم ( به فرانسوی: Socialisme ) که در فارسی جامعه خواهی یا جامعه گرایی نیز خوانده می شود، اندیشه ای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است که هدف آن ایجاد نظم اجتماعی و اقتصادی مبتنی بر برابری است، به معنای آن که تمامی قشرها و طبقات جامعه سهمی برابر و مساوی در سود همگانی داشته باشند.
...
[مشاهده متن کامل]

سوسیالیسم ( Socialism ) از ریشه لاتینی سُکیوس ( Socius ) به معنی همراه و شریک یا از واژهٔ «سوسیال» ( Social ) به معنای اجتماعی و پسوند ایسم، در زبان فرانسه گرفته شده است.
سوسیالیسم فلسفهٔ پیچیده و گنگی است؛ می توان گفت وجه اشتراک در این طیف اعتقاد بر انسجام همگانی از جمله بر روی ابزار تولید و اقتصاد، و مسائل اجتماعی و سیاسی است، که باعث شکل گیری دولت های خودمختار و کشور ایالاتی ( جماهیر ) است، گاهی اختلاف بر سر قدرت مرکزی و عملی کردن انسجام همگانی است؛ امروزه یکی از مشکلات و سؤالات اساسی سوسیالیسم اختلاف بر مفهوم آن است افراد و احزاب و مکاتب زیادی خود را سوسیالیست می دانند و با نام سوسیالیسم سعی بر نشان دادن اعتقاد به مفهوم انسجام همگانی دارند، اما مفهوم سوسیالیسم بین آن ها متفاوت است، در بعضی مواقع حتی ضد مالکیت خصوصی هم مورد قبول همه نیست.
در سال ۱۹۲۹ میلادی، آدولف هیتلر برای گروهی از رهبران نازی سخنرانی کرد و "سوسیالیسم" را به این معنی ساده کرد: "سوسیالیسم! این یک کلمهٔ تاسف بار است. . . . واقعاً سوسیالیسم به چه معناست؟ اگر مردم چیزی برای خوردن و لذت هایشان دارند، پس آنها سوسیالیسم خود را دارند. "
کارل کائوتسکی نظریه پرداز مارکسیست در کتاب خود که دربارهٔ توماس مور است، کتاب خود را با این ادعا شروع می کند، که مور و مونزر هر دو راهپیمایی که سوسیالیست ها داشته اند از جمله لیکور گوس و پیتا گاروس تا افلاطون، گراچی کاتالینه، مسیح و… را ادامه دادند، و مور و مونزر دو چهره آغازگر سوسیالیسم هستند. اگرچه اندیشه های مبتنی بر لغو مالکیت خصوصی پیشینهٔ زیادی در تاریخ دارد، ولی جنبش سوسیالیستی بیشتر پس از شکل گیری جنبش کارگری در قرن نوزدهم میلادی اهمّیت سیاسی پیدا کرد. در آن قرن حزب های گوناگون که خود را سوسیالیست، سوسیال دموکرات و کمونیست می نامیدند با هدف لغو مالکیت خصوصی در اروپا و آمریکا شکل گرفت.

سوسیالیسمسوسیالیسمسوسیالیسمسوسیالیسمسوسیالیسمسوسیالیسم
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/سوسیالیسم
سوسیالیسم ( به فرانسوی: Socialisme ) که در فارسی جامعه خواهی یا جامعه گرایی نیز خوانده می شود، اندیشه ای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است که هدف آن ایجاد نظم اجتماعی و اقتصادی مبتنی بر برابری است، به معنای آن که تمامی قشرها و طبقات جامعه سهمی برابر و مساوی در سود همگانی داشته باشند
واژه سوسیالیسم ( جامعه باوری ) در زبان فرانسه به معنای اجتماعی می باشد. و در انگلیسی ( سوسیالیسم سیاستی که هدف آن نظارت جامعه بر وسایل تولید و اداره آنها به سود همگان است ) . البته این تعریف، یک تعریف
...
[مشاهده متن کامل]
جامع نیست، زیرا نظارت عمومی بر اموال و تولید معنای وسیعی دارد. امابهترین وجه اشتراک سوسیالیست برتری جامعه و سود همگانی بر نظریه فردگرایی و سود فردی است، که سوسیالیسم به انواع متعددی مانند سوسیالیسم لیبرال، مارکسی، نوین، تکاملی، فابیان، صنفی و پارلمانتر و اقسام دیگر، تقسیم می شود.

تعریف سوسیالیسم مارکسیستی روی کاغذ قشنگ است ولی در عمل وحشتناک است. در تاریخ تمام فجایع تاریخ مبتنی بر این سوسیالیسم بوده است. دیکتاتوری، فساد اقتصادی، فقر، قحطی از دستاوردهای های آن است.
سوسیالیسم با ایدئولوژی مارکسیسم - لنینیسم یکی از بدترین نوع سوسیالیسم و بدترین حکومت های جهان است که امروزه در کشورهایی کوبا، چین و ویتنام و لائوس وجود دارد. هدف آن لغو مالکیت خصوصی مردم است تا دولت تمام
...
[مشاهده متن کامل]
سرمایه های ممکلت رو در اختیار بگیرد. به همین دلیل هیتلر کبیر مخالف قاطع این نوع سوسیالیسم بود. او با بازتعریف سوسیالیسم آن را به ایدئولوژی مبنی بر برابری، عدالت، اشتراک مردم در همه اجزای کشور تعبیر کرد و حس وطن پرستی و تعیین سرنوشت کشور توسط اجتماع و مردم را القا کرد.

جامعه گرا
نقطه ی مقابل سرمایه داری که در آن دولت با نظارت جدی ابزار تولید وسرمایه ها را در اختیار میگیرد وبه نحوی عادلانه در میان جامعه تقسیم میکند وآن را از تملک بخش خصوصی وفردی خارج میکند افراد در این نظام سود
...
[مشاهده متن کامل]
وزیان برابر دارند وسروایه های یک کشور انحصار ودر اختیار افراد معدودی نیست وکل اجتماع نفع برابر دارند

برابری در جامعه
سوسیالیسم ( Socialism ) در لغت به معنی اصالت جمع، جامعه گرایى و جامعه باورى از واژه فرانسوى سوسیال ( Social ) به معناى اجتماعى گرفته شده است. ریشه لاتینى آن واژه Socius به معناى شریک و همراه است.
سوسیالیسم یک نهضت و انقلابی بود که بر علیه کاپیتالیسم یا همان سرمایه داری بوجود امد سوسیالیسم یعنی اقتصاد توحید ی
برگرفته از کتاب اقتصاد توحیدی.
دکتر ابوحسن بنی صدر �
همبودگرایی
سوسیال در لغت به معنایِ همگانی و جمعی ست ، در واقع به جامعه ای گفته میشود که با برنامه ریزی در خطِ سیر و برآوردِ تولید برای نیازهای جامعه قرار میگیرد.
در فرهنگِ مارکسیستی سوسیالیسم اولین مرحله گذار از سرمایه داری به کمونیسم است.
...
[مشاهده متن کامل]

گرچه تعریفِ واضحی ندارد اما جنبش و مکتب های مختلفی خود را سوسیالیست نامیدند از جمله سوسیال دموکراسی ( رفورمیسم ) : طیفِ میانه رو ها هستند که نزاعِ طبقاتی و انقلاب را قبول ندارد و در واقع وضع موجود را اصلاح شدنی و مالکیت خصوصی را تا حدودی محدود شدنی میداند.
غالبا در جوامعی که سوسیال دموکراسی نقش دارد مانند سوییس و سوئد و . .
مالیات های سنگین بر سود های بدست آمده توسط دولت بسته میشود.
اساسا دخالت دولت در اقتصاد از جنبه مهم آن است.
سوسیالیسم دموکراتیک نیز از زمره مکتب های سوسیالیستی ست که درواقع برخلافِ رفورمیست ها طیفی محافظه کار نیست و با انقلاب سازگار است درواقع وجهٔ لیبرترین به خود دارد و در تضادِ با دیکتاتوریِ حزبی ست

هازمان گرایی
سوسیالیسم، جامعه خواهی یا جامعه گرایی ( به فرانسوی: Socialisme، سوسیالیسم ) ، اندیشه ای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی است که برای ایجاد نظم اجتماعی مبتنی بر انسجام همگانی می کوشد، جامعه ای که در آن تمامی قشرهای اجتماع سهمی برابر در سود همگانی داشته باشند.
اندیشه ای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی است که برای ایجاد یک نظم اجتماعی مبتنی بر انسجام همگانی می کوشد، جامعه ای که در آن تمامی قشرهای اجتماع سهمی برابر در سود همگانی داشته باشند.
هدف سوسیالیسم لغو مالکیت خصوصی ابزار تولید و برقراری مالکیت اجتماعی ابزار تولید می باشد
...
[مشاهده متن کامل]

ادوارد برنشتاین از رهبران بزرگ سوسیال دموکرات در آلمان میگوید:سوسیالیسم چیزی نیست جز اعمال اصل دموکراسی در اقتصاد.

مشاهده ادامه پیشنهادها (١٠ از ١٦)

بپرس