سوریه

/suriyye/

    syria

پیشنهاد کاربران

سوریه ( عربی: سُورِیَا یا سُورِیَة، آوانگاری:  Sūriyā ) ، به صورت رسمی جمهوری عربی سوریه ( عربی: الجمهوریة العربیة السوریة، آوانگاری:  al - Jumhūrīyah al - ʻArabīyah as - Sūrīyah ) کشوری است که در منطقه غرب آسیا و شام واقع شده است. سوریه از غرب با دریای مدیترانه، از شمال با ترکیه، از شرق و جنوب شرقی با عراق، از جنوب با اردن و از جنوب غربی با اسرائیل و لبنان همسایه است. سوریه دارای مساحت ۱۸۵٬۱۸۰ کیلومتر مربع و جمعیت بیش از ۲۰ میلیون نفر است. جمهوری عربی سوریه کشوری سکولاریته با حکومت یکپارچه و دارای نظام جمهوری ریاستی است. زبان رسمی آن عربی گویش سوری و پول رایج آن لیره سوریه است. سوریه کشوری است با دشت های حاصلخیز، کوه های مرتفع و بیابان های وسیع که محل زندگی گروه های قومی و مذهبی متنوعی از جمله عرب ها، کردها، ترکمان ها، آشوری ها، ارمنی ها، چرکس ها، آلبانیایی ها، یونانی ها و چچنی ها است. گروه های مذهبی سوریه، مسلمانان ( سنی ها و علوی ها ) ، مسیحیان، دروزی ها و ایزدی ها را شامل می شوند. پایتخت این کشور، شهر دمشق و پرجمعیت ترین شهر آن حلب است. سوریه تنها کشوری است که توسط ایده حزب بعث اداره می شود. این ایدئولوژی طرفدار سوسیالیسم عربی و ملی گرایی عربی است.
...
[مشاهده متن کامل]

موقعیت سوریه در غرب آسیا و ساحل شرقی مدیترانه در طول تاریخ جایگاهی استراتژیک به این کشور بخشیده است. جنگ داخلی سوریه، از ۲۶ ژانویه ۲۰۱۱ ( ۶ بهمن ۱۳۸۹ ) آغاز شده و موجب ویرانی ها و ناامنی های گسترده در این کشور شده است.
کشور سوریه، در گذشته شام نامیده می شد. نام کنونی سوریه را فرانسوی ها پس از فروپاشی امپراتوری عثمانی و مستعمره کردن این کشور، از روی تاریخ کهن این بخش از جهان و تمدن آشوری ها بر این سرزمین نهادند.
سوریه کنونی که در گذشته همراه با کشورهای اردن، لبنان، فلسطین بخشی از سرزمین شام محسوب می شد، سابقه ای بسیار طولانی در تاریخ دارد که مورخان، این قدمت را به حدود پنج هزار سال پیش می رسانند. از آن جا که این سرزمین در طول مدت یاد شده، از فرهنگ و تمدن درخشانی برخوردار بوده، آثار و نشانه هایی از این تمدن بر جای گذاشته است. قبل از تسلط مسلمانان بر این کشور، اقوام مختلفی از جمله: اقوام سامی، عموری، آرامی، مصری، آشوری، بابلی، یونانی، رومی و ایرانی که هر از چندگاهی این کشور را سکونت گاه خویش نموده یا آن را در معرض تاخت و تاز قرار داده اند، نشانه هایی از تمدن خاص خویش را برای روزگاران بعدی به یادگار گذاشته اند.

سوریهسوریهسوریهسوریهسوریهسوریه
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/سوریه
سوریه: این نام در سنسکریت به سه صورت آمده است: سوریَه surya ( با او کشیده ) و سوریا به معنی آفتاب، خورشید و نام خدای خورشید؛ و سوریِه surye ( هنگام تابش خورشید ) .
سور در سنسکریت که در پارسی هور و خور گشته به معنی خورشید.
سوریه نام یکی از خدایان هندوستان است
با توجه به اینکه سوریه از دو بخش ( سو ) و ( ریه ) تشکیل شده همچنین در زبان ترکی سو به معنی آب میباشدواژگان طنزگونه ویا شاید فقط جالب متناسب با آن میشود : آبشش
به احتمال زیاد کلمهء "سوریه" در اصل "سوریا" بوده و "الف" به ( ه ) تبدیل شده است، یعنی "سوریا" به سوریه تغییر یافته است، اما اصل واژه از کلمهء "سور" به معنی سرخ و درخشان گرفته شده است، که معمولا در ایران برای نامگذاری دختران استفاده می شد، "سور" در واقع گویشی از "هور" و "خور" است، که عرب زبانان "سوری" را با غلظت بیشتر اداء کرده و به صورت" ثوری" نوشته اند و آن را "گاوی" معنی کرده اند که صورتِ تقریبا درستی نیست، چرا که ما افراد زیادی در تاریخ بنامهای "سفیان ثوری" ابن شهاب ثوری . . . . . داشته ! این واژه معنای کسی که درخشان ، سرخ، نورانی و دارای مقام بلند و منیع بوده است، چرا که "هور یا اهورا دارای همین صفات است.
...
[مشاهده متن کامل]

برای تقریب به ذهن:
این واژه در چهارشنبه سوری :به معنی چهارشنبه ء سرخ است کمااینکه وقتی از روی آتش سرخ و درخشان دراین شب می پریم می گویم: سرخی تو از من ، زردی من از تو.
اما اینکه که چرا "ثوری" که در واقع همان "سور ی و سرخی است را " منسوب به گاوی" معنی کرده اند فلسفهء جداگانه ای دارد اما جهت راهنمایی می توانید به وجود "کره خورشید" در روی دو شاخ گاو در اکثر کتیبه های موجود مراجعه کرد که توضیح این موضوع احتیاج به مقاله علی حده و جدایی دارد. . . . .
سور؛ ثور؛ صور؛ همه این لغات گویشی از "هور" در زبان های مختلف است که به مرور زمان معنای مختلفی اما تا حدودی نزدیک به هم ، دارند
رضاضحاکی راحت
رشته تاریخ
شهرستان اسدآباد

کشور آشوریان

بپرس