ساج


    pan used in baking bread
    teak

پیشنهاد کاربران

به صفحه های فلزی گفته می شود که کمی گود باشند. به ساج ها، ووک نیز می گویند که یکی از بهترین وسایل برای بردن به طبیعت و آشپزی در فضای بیرون هستند.
ساج نان یک صفحه فلزی گود است که برای پخت نان استفاده می شود. ساج ها معمولاً از جنس چدن، فولاد یا سفال هستند و می توان از آنها روی اجاق گاز، آتش هیزم یا ذغال استفاده کرد.
...
[مشاهده متن کامل]

ساجساج
در گویشِ سیستانی به ساج میگن: تابهَ ( tāba ) یا: تاوهَ ( tāva ) و به نانی که روی ساج پخته میشه میگن: چَپات ( čapāt ) یا: کاغذی ( kāgaz - i )
ساج:تابه نان پزی. نانی پهن ونازک که روی ساج یا تابه پخته می شود. یوخا.
نمونه:بر سفره ساج وقیماق لقمه از پی لقمه بر می گرفتند. ( کلیدر ج۸ص ۲۱۶۹ ) //زیور مانده ی ساج ها راروی دست به درون آورد و روی صندوق. . . تُنُک کرد. ( کلیدر ج۸ص ۲۱۸۵ )
...
[مشاهده متن کامل]

//دستادست کردن گرده های ساج ( کلیدر ج۸ص ۲۲۰۵ )
محمدجعفر نقوی

- درختی زیبا که چوب خیلی مرغوبی داره.
- درختی از خانواده و تیره شاه پسند
ساج/ s�dj:نان، خمیر را برسانی یا بر حلبی پهن کنند و روی آتش اجاق بپزند.
مانند: اول بگذار این ساج ها را از زیر دست و پا جمع کنم.
کلیدر
محمود دولت آبادی
ساج - بر وزن کاج. تابه ی نان پزی را نیز گفته اند، و آن آهنی باشد پهن که نان تنک را بر بالای آن بزنند.
...
[مشاهده متن کامل]

برهان قاطع
تالیف: محمد حسین بن خلف تبریزی
به اهتمام دکتر محمد معین
ساج sāj :تابه فلزی بزرگی برای نان پزی.
در زبان های آذری، کردی، لری، ارمنی، گیلکی و گویش های دماوندی، نایینی، قمی، بختیاری، تربت حیدریه، سمنانی و سیرجانی این واژه به همین معنی به کار می رود.
فرهنگ واژگان آذری
فیروز منصوری
نشر هَزار کرمان
ساج/ sāj ( ا. ) : نوعی نان ( نگ ) تاب دله نان
تاب دله نان/tāb dələnān ( ا. مر. ) نوعی نان که در تابه سرخ کنند.
فرهنگ واژگان تبری
زیر نظر: جهانگیر نصری اشرافی
ساج [ا. ] ۱ - ساج، تابه، تاوه. ۲ - ورقه چدنی یا آهنی که روی آن نان می پزند.

ساج ( Sac ) :در زبان ترکی نام نوعی تابه چدنی گرد که در آن نان و غذا می پزند
ساج چوره یی ( Sac ��rəyi ) :در ترکی به معنی نان ساجی که در آذربایجان متداول است، یوخا هم گفته می شود
ساج قاوورماسی ( Sac qavurması ) :نام نوعی غذای سنتی ترکی که در بین ترکان آذربایجان و ترکیه متداول است
...
[مشاهده متن کامل]

ساج بالیغی ( Sac balığı ) :در ترکی به معنی ماهی ساجی، از غذاهای سنتی میانه آذربایجان
ساج آراسی ( Sac arası ) :نام نوعی شیرینی سنتی کشور ترکیه
ساج ایچی ( Sac i�i ) :نام نوعی غذای محلی اردبیل آذربایجان

ساج:
دکتر کزازی در مورد واژه ی "ساج " می نویسد : ( ( ساج درختی است بلند و به اندام که چوبی سخت و گرانبها دارد. این واژه در بنیاد هندی است. در بیت زیر بالای رودابه با تشبیه رسا به ساج تشبیه شده است. ) )
...
[مشاهده متن کامل]

( ( ز سر تا به پایش به کردار عاج
به رخ چون بهشت و به بالای ساج ) )
( نامه ی باستان ، جلد اول ، میر جلال الدین کزازی ، ۱۳۸۵، ص ۴٠٠ . )

بپرس