ریاضیات

/riyAziyyAt/

    mathematics

مترادف ها

mathematics (اسم)
ریاضیات، علوم ریاضی

پیشنهاد کاربران

ریاضیات: مجموعه رشته هایی که بر پایه ی روش قیاسی، در یک فرایند ذهنی، دقیق، دور از احساس و قطعی، ویژگی های مجرداتی چون اعداد و اشکال هندسی و روابط میان آنها را نمایان می سازد.
همتای پارسی واژه ی عربی ریاضیات، گانیتا gAnitA می باشد که در سنسکریت گنیته ganita می باشد.
عدد "دو" ( 2 ) خشت اول زبان ریاضیات وهمه قوانین وفرمولها وتیوری ها ریاضی وعملیات محاسباتی رایانه ( کامپیوتر ) ومیکروکنترلرها ومیکرو کدها و الگوریتمهاوهوش مصنوعی و. . . ناتج از عملیت اضافه کردن یک به عدد اولی یک بوده.
...
[مشاهده متن کامل]

1 1 =2
از اینجا شروع شد علم ریاضیات وقوانین فیزیک ومیکانیک و. . .
به این سادگی تا به آن پیچدگی.

Mathematices
فرآیند
به چشم من، اونی که آرین جان نوشتن یک جور تلاش برای سره گویی و سره نویسی فارسیه. میتونه یک برگردان به فارسی باشه از نوشته ای به زبان دیگه ای، یا شاید هم بازنویسی نوشته فارسی ای بوده پر از واژه های بیگانه ای که آرین جان رو می آزرده. واژه های "همچندی" و "کهکشانها" برابرنهاد درستی برای اکوئژن و یونیورس نیستن. واژه ی " روزمره" رو نا - به - جا بکار رفته. واژه های" فیزیک"، "شیمی"، " بیولوژی" بیگانه هستن. هر چند که شاید "نخشگری" و" رایشگری" سره باشند ولی برای خاننده چندان! اشنا نیستن. واژه یونیورس یک بار کهکشانها و یک بار گیتی نوشته شده؟ "بازشکافی" جانشینی برای "توضیح" بوده آیا؟ آیا "روی هم کرد" و "همبارش" خیلی پرت و پلا نیستن؟ از "ستاره گردان" و به ویژه"فردید کشش" که بگذریم. . . ببینم ایا گفته شد "جی" درسد پایداریه؟ آیا واژه ی "پایداری" برابرنهاد واژه ی کونستانت انگلیسی بوده یا "ثبات" عربی بوده!!! خدا کنه که نبوده باشه!!!!! "شکلهای هنداچکی"؟ داستان این شکلهای هنداچکی داستان همون 'محمد چوسچهره' س که میره ثبت احوال که درخاست نام بهتره 'عباس چوسچهره' رو بده؛" ریخت های هندسی" درسته نه "شکل های هنداچکی" اگه که دنبال ی برابر نهاد برای "اشکال هندسی" میگردیم!!!!!!!!!!!
...
[مشاهده متن کامل]

من که هر تلاشی برای سره نویسی رو ستایش میکنم. با این همه، اگه قرار باشه انچه که سره نویسی میکنیم اسان تر فهمیده نشه همون بهتر که سره نشه و واژه ها بیگانه بمونن. واژه ی بیگانه ای ک خاننده میشناستش بهتر از واژه سره ایه که خاننده نمیشناستش. فراموش نکنیم که زبان و واژه ها ابزاری برای فهمیدن اندیشه هامون هستن. اگه این ابزار درست بکار نره، فهمیدن سخت تر و پیچیده تر میشه. توانایی زایش واژه ها در فارسی سره بسیار بالاست. امید که روزی توانایی های فارسی سره رو تا جایی بشناسیم که براموم ابزار نیرومند در ساده نویسی باشه. این جور نوشته ها شایستگی فارسی سره رو نشون نمیدن با این همه در نگاه من ستودنه هر جور تلاشی برای سره نویسی فارسی.

زدانش به اندر جهان هیچ نیست// تن مرده و جان نادان یکی است
چامه بالا از گرساسپ نامه, کاری از اسدی توسی ( طوسی ) است & [ به] در اینجا به چم بهتر است.
رایشگری یا Mathematics دانشی پایه ریزی شده از همچندی ها equation و فرمولها همچنین شماره هاست که بخشی از جهان ستارگان , کهکشانها ( universe ) و کارهای روز مره ما هست و در همه دانشها هستی دارد: مانند فیزیک, شیمی, بیولوژی, ستاره شناسی, نخشگری, موزیک, آرشیتکت یا مهرازی که در باره آنها کوتاه خواهم نوشت. رایشگری را The language of universe یا زبان گیتی نیز می گویند. Albert Einstein از خودش می پرسد چگونه شدنی است که Mathematics جهان ستارگان و کهکشانها را که دیداری هستند می تواند برای ما بسیار خوب باز شکافی کند. اگر به گلهای باغچه نگاه کنیم پاره ایی سه, پنج, هشت, سیزده, بیست ویک, سی وچهار , یا پنجاه و پنج گلبرگ دارند . چرا اینگونه است؟ گرچه گیاهان رایشگری نمی دانند ولی در آن یک پیوند رایشی هست که Fibonacci رایشگر ایتالیایی در سده سیزدهم زایشی آنرا بدست آورد.
...
[مشاهده متن کامل]

او شماره های یک و یک را نوشت و آنها را روی هم کرد می شود دو پس از آن همیشه شماره های پایانی را با هم همباریش کرد که به این شکل می شود:2=1 1// 3=2 1 //5=3 2 //8=5 3 // 13=8 5 // 21=13 8 //34=21 13 // 55=34 21 // در رایشگری اینرا رج فیبوناشی می گویند که آلمانی آن میشود Fibonacci - Folge در کارهای مدل از آن نیز بهره برداری می شود ( آنهایی که فتو مدل هستند باید اندازه های ویژه ایی داشته باشند ) // در شیمی پیوندی که میان مولکول آب هست 2:1 دو اتم ئیدروژن و یک اتم اکسیژن, ستاره گردان تیر Mercury سه بار به دور خودش می چرخد و دو بار به دور خورشید بستگی آن 3:2 است. ستاره گردان ماه یک بار به دور خودش و یکبار به دور زمین می گردد. اینها هنگام زمانی از جنبش کرپ های آسمانی است که فرنامه نوشتم. نیوتن که فردید کشش را پیدا کرد. دانشمندان ستاره شناس امروز می نگرند که کهکشانهایی بنا بر فرمول نیوتن به هم می پیوندند و کهکشانهای تازه ایی پدید می آیند. : ( F=G. ( m1. m2 که آنچه در پرانتز است بخش بر d به توان دو می شود و G هم که درسد پایداری است. در موزیک آنچه که نواخته می شود باید دارای هارمونی و ریتم باشد وگرنه ناهنجار به گوش خواهد رسید که بدون رایشگری شدنی نیست. من خودم گیتار می نوازم ریتم گرفتن را می شود با مترو نوم یا شمردن گرفت[۱] مانند یک و, دو و, سه و, چهار و, که 8 :1 می شود.
سیمهایی که به نوسان در می آیند یک فرمول رایشی دارند مانند Octave =2:1 // Quint=3:2 // Quart=4:3 این هنگامی ساخته می شود که انگشتان دست چپ را روی سیمهای ساز می گذاریم و سدای خوشی که بیرون می آید بدون این بستگی های رایشی که نوشتم شدنی نیست.
در مهرازی همه اش رایشگری است از دیوارها تا بامها و پایه ها و ساختمانها را ما به شکل متقارن می بینیم و بدون آن زیبایی در آن نخواهد بود.
در نخشگری کارهای Pablo Picasso را که نگاه می کنیم به شکلهای هنداچکی بر می خوریم که در آنها بکار رفته است.
از خود باید بپرسیم آیا رایشگری بوده و آدمی آنرا پیدا کرد یا اینکه آنرا خود آفرید؟ دیدگاه اندیشمندان در اینباره گوناگون است.
بانوی پروفسور Dusa Mcduff از Barnard College دانشگاه کلمبیا می گوید: رایشگری بیشتر پیدان کردن discovery است تا نوآوری Invention // پاره ایی می گویند که شماره ها و فرمولها و همچندی ها را آدمی نوآوری کرد ولی پیوندها را که از آغاز بوده اند پیدا کرد.
دیگر دانشمندان می گویند: پایه و بنیاد رایشگری در مغز آدمی برنامه ریزی شده و جانداران دیگر هم رایشگری می دانند. یک میمون شماره های زیاد را می داند اگر از او بخواهی که کمترین مهرها را بردارد تا به او پاداش بدهی اینکار را خواهد کرد.
[۱] - پا برگی آلبرت اینشتین که دوستدار موزیک بود و خود ویلون می نواخت روزی می خواست با یکی از دوستانش هم نوازی کند. به این شکل که دوستش ویلونسل بزند و اینشتین او را همراهی کند. دوتن باهم شروع می کنند. دوست آلبرت اینشتین به او می گوید بشمار و بنواز ولی او کژ و نادرست می نوازند به شکلی که سدای هارمونیکی در نمی آید. او خشمگین و تندخو می شود و به Albert Einstein می گوید نمی توانی بشماری؟

ریاضیات_ریاضی_اِنگارِش_ مَزداهیک دانش بررسی کمیت ها و ساختارها و فضا و دگرگونی است.
همچنین ریاضی دانشی که در آن با استدلال منطقی از اصول و تعریف ها به نتایج دقیق و جدیدی رسیده می شود، می باشد
پردازان، پردازشان

بپرس