رویان

/ruyAn/

    embryo
    child
    thereon
    whereon

فارسی به انگلیسی

رویان شدن
germinate

رویان شناس
embryologist

رویان شناسی
embryology

مترادف ها

fetus (اسم)
جنین، رویان، جنینی

embryo (اسم)
جنین، رویان، مرحله بدوی، گیاهک تخم

foetus (اسم)
جنین، رویان، جنینی

thereon (قید)
بر این، در انجا، بر آن، روی ان

پیشنهاد کاربران

رویان شهری از توابع بخش مرکزی شهرستان نور در استان مازندران ایران است و در غرب این استان و در کنارهٔ دریای مازندران واقع شده است و بین شهرهای نور و نوشهر قرار دارد. شهر رویان جزء شهرستان نور و از غرب به شهرستان نوشهر، از شمال در مجاورت دریای مازندران از جنوب به کوه های البرز منتهی می شود و از فاصله آن با مرکز استان مازندران شهر ساری حدوداً ۱۱۸ کیلومتر است. رویان از نظر موقعیت جغرافیایی در ۳۶ درجه و ۳۴ دقیقه عرض شمالی و ۵۱ درجه و ۵۷ دقیقه طول شرقی واقع شده است و در سال ۱۳۹۵ دارای جمعیت ۷، ۷۳۱ نفر بوده است. مردم رویان از قومیت طبری هستند و به زبان مازندرانی صحبت می کنند. رویان در گذشته نام منطقه وسیعی از مرکز و غرب مازندران بوده است. به دلیل نسبت تاریخی و تنگاتنگ شهر علمده با منطقه رویان، یکی از پنج شهر شهرستان نور است. علمده به پیشنهاد تاریخ نگار معاصر ( عبدالرفیع حقیقت ) به شورای شهر وقت به رویان تغییر نام یافت.
...
[مشاهده متن کامل]

شهر رویان در سال ۱۳۹۵ دارای جمعیتی بالغ بر ۷٬۷۳۱ نفر بوده است. زبان مردم رویان زبان طبری با گویش کجوری است که به گویش مردم شهرستان نور و نوشهر و شرق چالوس شباهت دارد.
همچنین دو گویش طبری کجوری و طبری کلارستاقی زیر مجموعه گویش کهن طبری رویانی هستند که از شهرستان نور تا شهرستان تنکابن گویش می شود. گویش طبری رویانی زبان حکام اسپهبد رویان نیز بوده است. در گذشته منطقه رویان ( طبرستان ) از شهرستان نور، نوشهر، چالوس، تنکابن و گاهی مرز غربی آن تا رودسر ادامه می یافت.
در گذشته رویان را علمده یا المده می نامیدند. اعتمادالسلطنه در کتاب التدوین فی احوال جبال شروین از این شهر با نام های علمده یاد کرده است. نام شهر جدید رویان برگرفته از رویان کهن می باشد. شهر رویان تا سال ۱۳۷۰ جز شهرستان نوشهر بود و پس از آن تاریخ به شهرستان نور الحاق گردید.
استان مازندران پیش از اسلام تپورستان ( به پهلوی: ) نامیده می شد که برگرفته از نام قوم تپوری ( به یونانی: Τάπυροι ) می باشد که پس از اسلام قوم طبری نام گرفتند و سرزمین شان طبرستان نامیده شد. به اعتقاد مورخان آماردها نخستین سکنه باستانی مازندران بودند و آماردها از آمل تا تنکابن و تپورها از آمل تا گرگان سکونت داشتند. در عصر هخامنشی در کرانه جنوبی دریای مازندران اقوام، تپوری، آمارد، آناریاکه و کادوسی سکونت داشتند. مورخان آماردها را به مردمان داهه و سکایی و پارسی پیوند داده اند. هرودوت از قبیله مارد ( mardes ) در کنار دائی ها ( daens ) ، دروپیک ها ( dropiques ) ، و ساگارتی ها ( sagarties ) به عنوان پارس های کوچنشین و صحراگرد یاد کرده است. پلینیوس مورخ یونانی محل آماردها را قسمت شرقی مارگانیا شناسایی کرده است. استرابون ( ۶۳ ق. م ) قوم آمارد را در کنار اقوام تپوری، کادوسی و کرتی به عنوان اقوام کوهستان نشین شمال کشور یاد می کند. استرابو می نویسد: تمام مناطق این کشور به استثنای بخشی به سمت شمال که کوهستانی و ناهموار و سرد است و محل زندگی کوهنشینانی به نام کادوسی ( Cadusii ) و آماردی ( Amardi ) و تپوری ( Tapyri ) و کرتی ( Cyrtii ) و سایر مردمان دیگراست، حاصلخیز است. به گفته واسیلی بارتلد تپوری ها در قسمت جنوب شرقی ولایت سکونت داشتند و در قید اطاعت هخامنشیان درآمده بودند و آماردها مغلوب اسکندر مقدونی و بعد مغلوب اشکانیان شدند و اشکانیان در قرن دوم ق. م. آنها را در حوالی ری سکونت دادند و اراضی سابق آماردها به تپوری ها اهدا شد و بطلمیوس در شرح دیلم یعنی قسمت شرقی گیلان در ساحل بحر خزر در آن زمان از تپوری ها نام می برد. به گفته یحیی ذکا در «کاروند کسروی» آورده است: آماردان یا ماردان، در زمان لشکرکشی اسکندر مقدونی به ایران، این تیره در مازندران نشیمن می داشتند و آن هنگام هنوز قبایل تپوران به آنجا نیامده بودند. به گفته مجتبی مینوی قوم آمارد و قوم تپوری در سرزمین مازندران می زیستند و تپوری ها در ناحیه کوهستانی مازندران و آماردها در ناحیه جلگه ای مازندران سکونت داشتند. در سال ۱۷۶ ق. م فرهاد اول اشکانی قوم آمارد را به ناحیه خوار کوچاند و تپوری ها تمام ناحیه مازندران را فرو گرفتند و تمام ولایت به اسم ایشان تپورستان نامیده شد.

رویانرویانرویانرویان
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/رویان_(نور)
رویان بخشی از خاک تبرستان و نام ناحیه ای وسیع در غرب مازندران بود که از غرب با دیلمستان و از شرق با آمل همسایه بوده است و نواحی کجور، کلارستاق، لنگا، تنکابن و هوسم جزئی از رویان بودند. رویان از شهرهای کهن و تاریخی و بومی خطه تبرستان بوده است. بطوریکه بزرگ ترین شهر تبرستان در دشت آمل و بزرگ ترین شهر تبرستان در کوهستان رویان بوده است. رویان در آغازین سدهٔ هفتم با عنوان استندار یا استنداران و سپس رستمدار خوانده شده است؛ که حدود رستمدار کاملاً قابل انطباق با حدود خاک رویان بوده و شهر کهن کجور ( به فاصله سه کیلومتری از شهر جدید کجور و در دامن کوه ) از شهرهای معظم آن بوده است. یاقوت حموی، رویان را کرسی منطقه کوهستانی طبرستان و آمل را کرسی منطقه جلگه ای و اراضی پست ساحلی یاد کرده و قید نموده که در رویان ساختمان های خوب و باغستان های پر میوه وجود داشته و نزدیک رویان ( یا کلار ) شهر سعید آباد واقع است. ابن فقیه همدانی، رویان از کوره های طبرستان است و از شهرهای رویان: چالوس، لارز، شرز و بذشوارجر است. در کتاب حدود العالم من المشرق الی المغرب که به سال ۳۷۲ قمری تألیف شده است چنین آمده که قسمتی از طبرستان سلطانی جداگانه به نام «استندار» داشت و شهرهای ناتل و چالوس و روذان ( = رویان ) و کلار جزء این قسمت بود. عبدالمومن که کتاب مراسد الاطلاع خود را در سال ۷۰۰ قمری می نوشت پس از ضبط اعراب کلمه می نویسد این نام بر شهر و کوره وسیعی از خاک طبرستان اطلاق می شود. این شهر بزرگ ترین شهر کوهستانی طبرستان است و حدود خاک آن به کوه های ری می رسد. همچنین از آمل تا رویان دوازده فرسنگ و از دیلمستان تا رویان نیز دوازده فرسنگ بود.
...
[مشاهده متن کامل]

به نقل از ظهیرالدین مرعشی، سنگ بنای رویان را فریدون گذاشت و منوچهر در توسعه و آبادانی رویان نقش داشته است. منوچهر رودخانه موز را به دریای آبسِکون وصل کرد و آن منطقه را سی سنگان نام نهاد.
منطقه رویان کهن از نواحی غربی طبرستان بوده است که شامل شهرستان های نور و نوشهر ( کجور ) ، چالوس و کلاردشت ( کلار ) ، عباس آباد ( لنگا ) ، تنکابن ( تنکا ) و رامسر ( سختسر ) می شده است و گاهی مرز غربی آن تا رودسر ( هوسم ) ادامه می یافت. مردم رویان کهن به زبان طبری و گویش طبری رویانی که زبان اسپهبدان طبرستان نیز بود سخن می گفتند. رویان به سرزمینی آباد در غرب مازندران گفته می شد که شامل بخش های کجور، کلارستاق، لنگا، تنکا، سختسر، هوسم، الموت، طالقان، لورا، ارنگه، رودبار قصران و لارقصران می شد. به گفته دانشنامه ایرانیکا منطقه رویان کهن از نواحی غربی طبرستان بود که شامل نواحی کجور، کلارستاق و تنکابن می شد. این منطقه پس از حمله مغول، به نام رستمدار نیز شناخته شد. پادوسپانیان مدت ها در این منطقه حکومتی مستقل داشتند. رویان یا رستمدار، شامل کوهستان و دشت هایی در غرب طبرستان بود و میان نمکاب رود و کرج از یک سو و رود هراز از دیگر سو محدود بوده و شامل شهرهای ناتل، چالوس، کلار، سعیدآباد و کجور می شده و حاکم نشین آن کجور بود. مردم رویان کهن به زبان طبری و گویش طبری رویانی که زبان اسپهبدان طبرستان نیز بود سخن می گفتند. به گفته علی اصغر یوسفی نیا اولیالله آملی مرز غربی رویان را کلار ( کلارآباد فعلی ) ذکر می کند. دمشقی مؤلف کتاب نخبه الدهربین رویان را شامل دیلمان و شرق گیلان می داند. ظهر الدین مرعشی سرزمین رویان و رستمدار را از مشرق به سیسنگان و از مغرب به ملاط لنگرود محدود می داند. سرزمین رویان زیستگاه دو قوم آمارد و تپور بود

رویانرویانرویان
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/رویان_(تبرستان)
رویان یعنی درحال روییدن یا چیزی که می روید
و در ماه رویان فرق می کنه کلمه ترکیبی هست
ماه رو یعنی کسی که صورتش همچون ماهه
آن هم برای جمع هست
و در کل یعنی کسانی که صورت هایشان همچون ماه هست
رویان یعنی در حال روییدن یا هر چیزی که می روید
و در ماه رویان کلمه ترکیبی هست
ماه روی آن
ماه روی کسی که صورتش همچون ماه است و � آن� در این کلمه برای جمع هست
در کل کسانی که صورت هایشان همچون ماه است
در انسان ها یاختهٔ رشدکننده از لحظهٔ لِقاح تا پایان هفتهٔ هشتم، رویان نام دارد و پس از آن جنین نامیده می شود که در آن، اندام های حرکتی و شکل خارجی سر قابل تشخیص خواهند بود.
رویان نام سرزمینی در غرب طبرستان که از هراز آمل تا ملاط لنگرود وسعت داشت و شامل ناتل و نور و کجور و چالوس و کلاردشت و لنگا و تنکابن و رامسر و رودسر میشد.
گویش رویانی گویشی از زبان طبری است که در غرب مازندران صحبت میشود.
...
[مشاهده متن کامل]

رویانی نام طایفه ای از قوم طبری هست که با نام طبری رویانی شناخته میشدند.
رویانیان نام طایفه ای در نور و رویان و نوشهر است.
رویان نام دیگر کجور میباشد.
رودان و روذان نام های دیگر رویان میباشد.
رودگر نام طایفه ای طبری از آمل و نور و رویان و نوشهر و چالوس و کلاردشت و عباس آباد و تنکابن میباشد که اصالت آنها به آمل میرسد.

در زیست شناسی رویان یعنی روینده
رویان بخشی از دانه گیاه است که باعث به وجود آمدن و روییدن ساختارهای اولیه گیاه مانند ریشه و ساقه می شود
رویان لپه نیز دارد
رویان در دانه غلات همچنین میتواند هورمون جیبرلیک اسید را تولید کند که با تاثیر بر لایه گلوتن دار درون دانه ( اندوسپرم ) باعث فعال شدن انزیم هایی می شود که درون دانه ( اندوسپرم ) را تجزیه کند و مواد غذایی مورد نیاز رویان ر ا تامین کند
...
[مشاهده متن کامل]

رویان ماه رویان دریابار به ابراهستان ارغان شهر بهبهان و انرا امروز دیلم گویند در نبشته ها مهرویان و ماه رویان هردو امده و ان ماه به دریابار است -
جنین. . .
به بچه در دو ماه اول بارداری میگن رویان بعد از دو ماه میشه جنین
جنین
رویش در فصل بهار
آمبریون
مشاهده ادامه پیشنهادها (١٠ از ١٣)

بپرس