روانی

/ravAni/

    nervous
    psychic
    psychological
    fluency
    smoothness
    glibness
    currency
    crackpot
    ease
    flow
    fluidity
    flux
    freedom
    run
    running
    spiritual
    mental
    psychic(al)

مترادف ها

fluency (اسم)
سلاست، روانی

versatility (اسم)
تردستی، اختلاف، تنوع، روانی، تطبیق پذیری، همه کاره بودن

freedom (اسم)
اسانی، ازادی، معافیت، روانی، استقلال

volubility (اسم)
روانی، چرب زبانی، تحرک، چرخندگی

flow (اسم)
مد، جریان، گردش، باطلاق، بده، روانی، روند، رودخانه

facility (اسم)
تردستی، وسیله، فرصت، سادگی، سهولت، امکان، روانی، وسیله تسهیل

mental (صفت)
دماغی، مغزی، فکری، روانی، معنوی، روحی، هوشی

psychic (صفت)
روانی، واسطه، معنوی، روحی، ذهنی

supersensible (صفت)
روانی، معنوی، روحی، ماوراء محسوسات، مافوق احساس، ماوراء عالم حواس

پیشنهاد کاربران

روانی ( انگلیسی: Psycho ) فیلمی در ژانر ترسناک، معمایی و مهیج به کارگردانی گاس ون سنت است که در سال ۱۹۹۸ منتشر شد. این کار بازسازی فیلم ۱۹۶۰ به کارگردانی آلفرد هیچکاک است که هر دو بر اساس رمانی به همین نام نوشتهٔ رابرت بلاک ساخته شده اند. این فیلم با اینکه رنگی است و بازیگران متفاوتی در آن حضور دارند، بر خلاف عمده بازسازی ها به یک بازسازی صحنه به صحنه شباهت دارد و بیشتر در آن از تدوین و حرکات دوربین هیچکاک تقلید شده است. بازسازی روانی شکستی هنری و تجاری در پی داشت.
...
[مشاهده متن کامل]

مریون کرین مقدار زیادی پول از مردی که با رئیسش ارتباط کاری دارد سرقت می کند. سپس در میان راه وقتی که قصد دارد با دوست پسرش ملاقات کند در متلی قدیمی که توسط مردی عجیب به اسم نورمن بیتس ( وینس وان ) اداره می شود توقف می کند. وی در زیر دوش به قتل می رسد پس از آن خواهر، دوست پسرش و یک مأمور تحقیق خصوصی تلاش به پیدا کردن وی می کنند که باعث می شود چیزهای بیش تری در مورد نورمن بیتس برملا شود.
این فیلم اغلب با نقدهای منفی روبرو شد و برندهٔ دو جایزه تمشک طلایی برای بدترین بازسازی یا دنباله و بدترین کارگردانی برای گاس ون سنت شد و همچنین هیش نامزد بدترین بازیگر شد ولی به اسپایس گرلز برای فیلم دنیای اسپایس شکست خورد. کامیل پالیا اظهار کرد که تنها دلیلی که این فیلم را دید این بود که «به قتل رسیدن آن هیش را تماشا کند» اما «باید کار یا اتفاق خیلی مهمتری می بود».

روانیروانی
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/روانی_(فیلم_۱۹۹۸)
روانی یا ذهنی ( به انگلیسی: Mental ) فیلمی محصول سال ۲۰۱۲ و به کارگردانی پی. جی. هوگان است. در این فیلم بازیگرانی همچون تونی کولت، آنتونی لاپالیا، لیو شرایبر، ربکا گیبنی، لیلی سالیوان، کارولین گودال، کری فاکس و دبورا میلمن ایفای نقش کرده اند.
روانی
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/روانی_(فیلم_۲۰۱۲)
روانی فیلمی به کارگردانی داریوش فرهنگ و نویسندگی جابر قاسمعلی محصول سال ۱۳۷۶ است.
مادر مریم در جوانی از سرطان خون مرده است و مریم که مثل مادرش ـ اما تنها به دلیل بحران های عصبی ـ مرتباً خون دماغ می شود، همواره بر این باور است که سرطان دارد و چیزی به پایان عمرش نمانده و این تصور، به خصوص حالا در ۲۸ سالگی ( سن مرگ مادرش ) به اوج رسیده است. نوری، مرد تنهایی که سال هاست با پیرزنی کولی که او را خاله می نامد زندگی می کند، از چند سال پیش با دیدن مریم در عکاسی محل کارش او را زیر نظر گرفته و مدام به دنبال فرصتی است که توجه او را به خود جلب کند. به این منظور، نوری مدام خاله را به سراغ مریم می فرستد تا در پارک به عنوان فالگیر، رسیدن مسافر سفیدپوشی را به او نوید دهد که داروی شفابخش را برای مریم به ارمغان خواهد آورد. مریم به اصرار پدر و نامادری خود با مهندسی به نام امیر ازدواج می کند؛ اما پس از ازدواج ـ که بحران های عصبی تازه ای برای مریم به همراه دارد ـ نیز نوری دست از سر او برنمی دارد و سرانجام با لباس سرتاپا سفید به سراغ مریم می آید و خود را مسافری معرفی می کند که از آن سوی اقیانوس ها آمده است. نوری با مریم قرار می گذارد که روز بعد پس از جدا شدن مریم از همسرش داروی شفابخش را برای او بیاورد؛ اما به اصرار امیر مریم مجبور می شود با شوهرش به شمال برود. در این میان امیر ـ که از بیماری روانی مریم آگاه است و می داند که سرطان ندارد ـ به سراغ پزشک خانوادگی مریم می رود و اطمینان می یابد که همسرش به او خیانت نخواهد کرد. در حالی که مریم سعی می کند مسافر سفیدپوش را از یاد ببرد، نوری نقشه تازه ای طراحی می کند و با کشاندن امیر به خانه پیرزن کولی، خود به سراغ مریم می رود و از او می خواهد خانه را ترک کند و با هم به مسافرت بروند. مریم وقتی حرف های نوری را دربارهٔ خانواده از هم پاشیده و سرخوردگی دوران کودکی اش می شنود، به بیماری روانی او پی می برد و اعتماد به نفسش را در مقابل او به دست می آورد. امیر نیز که به بحران روحی و قصد نهایی نوری پی برده، با سرعت خود را به خانه می رساند و نوری را بیرون می اندازد. حالا مریم حس می کند که از بحران روحی رهایی یافته است.
...
[مشاهده متن کامل]

• خسرو شکیبایی ( مسافر )
• نیکی کریمی ( مریم )
• پرویز پرستویی ( امیر )
• هایده حائری ( نامادری مریم )
• محمد برسوزیان ( سرهنگ )
• نیکو خردمند ( فال گیر )
• فهیمه راستکار ( زن کولی )
• فخرالدین صدیق شریف ( دکتر )
• شاهرخ دستورتبار ( همکار امیر )
• رایحه قرآنی ( غزاله )
• گلنوش ظهوری ( کودکی مریم )

روانی
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/روانی_(فیلم_۱۳۷۶)
ولی به نظر من ایهام قشنگی داره. . . یکی به معنی جاری، در جریان بودن، یکی به معنی روح و روان. . .
اونی که کلمه روانی رو به ادمای عصبی نسبت میدن یجوری نیس به نظرتون؟!
خیلی فرق دارن. . .
به فردی عصبی و گاها خطرناک گفته می شود که از لحاظ روحی مشکل دارد و این مشکل بر افکار و رفتار او تاثیر منفی می گذارد.
دیوانه، روان نژند، بیمار روانی، عصبی
Are you nervous?
ایا تو روانی هستی؟

بپرس