رزق

/rezq/

    aliment
    diet
    food
    daily bread
    dietary

مترادف ها

aliment (اسم)
رزق، غذا، قوت لایموت

پیشنهاد کاربران

رزق واژه ای عربی با ریشه پارسی است.
از ریشه روزی
منبع کتاب الالفاظ الفارسیه المعربه
( این کتاب ایرانی نیست و از منابع عرب است )
رزق
رزق واژه ای است معرب که از واژه �روزیک� و به معنای روزی در فارسی میانه گرفته شده است .
sustenance
روزی می دهد
خوراک / رشد یابی
واژه ی " رزق" همان واژه ی " روز " فارسی می باشد که پس از سیر در زبان های غیر ایرانی با تغییر لهجه و معنی دوباره به زبان فارسی بازگشته است .
رزق در لغت بمعنی بخشش مستمر و متداوم است اعم از اینکه مادی باشد یا معنوی ، بنا بر این هر گونه بهره ای را که خداوند نصیب بندگان می کند از مواد غذائی و مسکن و پوشاک ، و یا علم و عقل و فهم و ایمان و اخلاص به همه اینها رزق گفته می شود ، و آنها که مفهوم این کلمه را محدود به جنبه های مادی می کنند ، توجه به موارد استعمال آن دقیقا ندارند ، قرآن در باره شهیدان راه حق می گوید بل احیاء عند ربهم یرزقون : آنها زنده اند و نزد پروردگار شان روزی می برند ( آل عمران - 169 ) روشن است که روزی شهیدان ، آن هم در جهان برزخ ، نعمتهای مادی نیست ، بلکه همان مواهب معنوی است که حتی تصورش برای ما در این زندگی مادی مشکل است . ( تفسیر نمونه ج : 9 ص : 18 )
...
[مشاهده متن کامل]

رزق، غذا، روزی دهنده
تو کتاب من نوشته نازل شده
روزی
ناد
در پهلوی " روچیک " که همان روزیک یا روزی می باشد، این واژه به زبان تازی رفته و رزق شده ، برابر نسک فرهنگ واژه های فارسی در عربی نوشته محمدعلی امام شوشتری.
در طریقت همان تکامل است. رزق آن چیزی ست که روح در پی آنست. و همین سبب زیستن می باشد. چون رزق طعم اوی را می دهد. و روح اساساً اوی در همه حالات می خواهد. طمع ازین شکل می گیرد.
مشاهده ادامه پیشنهادها (١٠ از ١٢)

بپرس