رحیم

/rahim/

    clement
    compassionate
    humane
    merciful
    softhearted
    propitious

مترادف ها

humane (صفت)
خلیق، مهربان، بامروت، رحیم، تهذیبی، باشفقت

merciful (صفت)
مهربان، کریم، بخشنده، رحیم، غفور، بخشایشگر، رحمت امیز

compassionate (صفت)
مهربان، رحیم، دلسوز، شفیق، غم خوار

clement (صفت)
مهربان، ملایم، رئوف، بخشاینده، رحیم، رحمان

pitiful (صفت)
رحیم، رقت انگیز

پیشنهاد کاربران

رَحیم؛ یک حدیث قدسی هست که خداوند متعال به زِهدان مادران گفت من رحمن و رحیمم و اسم تو را رَحِم می گذارم.
رحیم، پنجره ای رو به عالم معنا و کلیدواژه ای بسیار زیبا که مرتبط با رحم کردن و هُرم و حرارت و احمر و حمار و رحمت و ایجاد حَرَم و حریم مفهوم می رساند.
...
[مشاهده متن کامل]

کلمه حمار در زبان عربی نیز که به حیوانی به نام الاغ نامگذاری گردیده به مفهوم حیوان باوفا و پرخیر و برکت که باید با رحم دلی رفتار شود معنا و مفهوم دارد.
از زاویه قانون تغییر شکل حروف در پاتیل کلمات نیز، کلمه رحیم مرتبط با کلمه ی حلیم می باشد جهت ایجاد یک انشعاب مفهومی دیگر در یک بعد کاربردی دیگر.

این که در بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیم، رحمن ( رحمان ) را بخشنده و رحیم را مهربان دانسته اند، اگرچه نادرست نیست اما اگر، پیوند این دو ( رحمن و رحیم ) با هم دانسته شود، شاید بتوان، برابرهای مناسب
...
[مشاهده متن کامل]
ترِ دیگری را ارایه نمود که به ویژه از نطر تاریخی، با معانی که در آن زمان ها ( آغاز اسلام ) از آنها، دریافت می شد، نزدیک تر باشند. رحمن ( رحمان ) که هم ریشه با رحم ( زهدان ) است، اشاره به سرچشمگی آفرینش دارد. به این خاطر است که رحمن ( رحمان ) که هم برای همه موجودات و انسان ها ( ایمان آورندگان و ایمان ناورندگان ) و هم، برای هر دو جهان ( این دنیا و آن دنیا ) دانسته شده است، نام ویژه خدا نیز بوده و هست، اما رحیم، تنها برای ایمان آورندگان بوده و تنها در پیوند با این دنیا، بوده است. بنابراین شاید بتوان: به نام الله سرچشمه آفرینش[و] مهربان را، برابر مناسبی برای بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیم دانست. منابع و مآخذ: دایره المعارف قرآن چاپ هلند ( ج 3 ) ، تفسیر طبری، تفسیر قمی و. . . محمد رضا چیت ساز

دلسوزی کردن برای کسی ، ترحم و مهربانی کردن نسبت به کسی
هوالعلیم
رحیم : دستگیر ؛ مددکار
کلمه ( رحیم ) بر وزن فعیل صفت مشبهه است ، که ثبات و بقاء و دوام را میرساند، پس خدای رحمان معنایش خدای کثیر الرحمه ، و معنای رحیم خدای دائم الرحمه است .
پرورش دهنده - پرورنده
رحیم= آمرزگار پارسی
و سومین نام اعظم خداوند است که بعداز الله و رحمان از تمام نام های دیگر خداوند بزرگتر و اعلا تر است که شرح کامل را در معنی رحمان داده ام

رحمت ، رحیم و رحمان واژگانی از زبان عربی هستند. که باید با توجه به شبکه و دنیای تصوری این واژگان که در زبان عربی دارند ، به پارسی، ترجمان شوند. نبایستی واژگان زبانهای بیگانه را مطابق با سلیقه مان و یا اینکه فلان شاعر یا نویسنده درک خاصی داشته اند، برگردان به پارسی نماییم. در ضمن معنی واژگان بیگانه را باید بوسیله توضیح دادن شبکه تصوری آنها در زبان مبدا به زبان مقصد ، انجام داد. رحمان از ریشه رحمت بر وزن فعلان است. صیغه مبالغه فعلان ، کثرت و زیادت و بسیاری را همراه دارد. یعنی رحمت کثیر و زیاد. رحیم هم از ریشه رحمت است بر وزن فعیل . صفت مشبه فعیل ، ثبات و بقا و دائمی بودن و برکت را همراه دارد.
...
[مشاهده متن کامل]

بنابراین ، رحمان: کثیرالرحمه بودن است و رحیم: دائم الرحمن بودن است
رحمان به معنی بخشنده، رحم کننده ، مهربان و دلسوز نمی باشد. رحیم هم اصلا به معنای مهربان و رئوف نیست. البته با توجه به معنای صحیح این واژگان ، میتوان استنباط کرد یکی از جلوه های ثانوی رحمان بخشندگی و رحیم ، مهربانی است.
نمود طبیعی این صفات در طبیعت، آسمان و زمین است و همچنین مرد و زن است، آسمان بعنوان رحمان ، که با کثرت و زیادت بر روی زمین رحمت می گستراند، رحمت باران، رحمت نور خورشید، رحمت رزق بندگان و از دل آسمان بصورت گسترده و فراگیر بر دل زمین باریده میشود ، بر روی سر هر جانوری بر روی هر زمین هموار و ناهمواری ، هر ظالم و مظلومی ، بر روی دریاها و جنگلها ، بر روی فقیر و غنی ، بر روی زشت و زیبا ، بر روی همه و همه ، بی دریغ و بی حساب و بخشنده . . . و ما کان عطا ربک محظورا ( اسرا - ۲۰ )
زمین و ساکنانش بعنوان رحیم ، جمع کننده ، دریافت کننده ، ثبات و بقا دهنده به رحمت کثیر باریده شده از آسمان هستند.
همچنین خود شخصیت مرد بعنوان رحمان و زن همانند رحیم است. اصطلاحا میگویند فرزند دختر برکت و رحمت است.
برکت یعنی اینکه رحمت بتوان مستقر و ثابت و دایمی کرد. کلمه برکه در پارسی یعنی مکانی که آب جمع شده و مداوما و با ثبات و پایدار، آب آنجا قابل استفاده باشد.
یکی از اعضای بدن زن، "رحم" است که در قرآن با اصطلاح "قرار مکین" نامبرده شده. خداوند نام های اصلی خود یعنی "رحمان و رحیم" را از نام یکی از اعضای بدن زن انتخاب نموده است. آیا رحمان و رحیم ، زاییده ای از ریشه رحم نیستند؟ آیا مرد و زن زاییده رحم نیستند؟
بارش مرد در رحم زن مشابه بارش آسمان بر زمین نیست؟ آیا شنیده اید که پدر و مادرها میگویند: . . این دختره که برای آدم میمونه و غمخوار هست . .
در شهرستان اراک یک اصطلاحی هست، میگویند مرد مثل آو ( یعنی آب ) هست و زن مثل ولگ آو ( ولگ آو: دریچه های آب قابل باز و بسته شدن در بالای زمینهای کشاورزی که اجازه ورود آب را به داخل کرت های کشاورزی میدهند ) .

رحیم یعنی بخشنده و رحم کننده و همین طور
مهربان هم می شود
رحیم یعنی تضمین کننده مرگ
رحمیت یعنی اینکه خداوند مرگ و زندگی بعدی انسان را تضمین کرده است.
و رحمانیت یعنی عنایت و بخشش عمومی برای همه
یکی از صفات خداوند ، کسی که به دیگران رحم میکند
مهربان و دلسوز
مهربان
ویژگی کسی است که به آسانی رحم می کند.
مشاهده ادامه پیشنهادها (١٠ از ١٤)

بپرس