داردانل

/dArdAnel/

    dardanelles

پیشنهاد کاربران

1 - کسی اینجا وکیل وصی یونانیان نیست، چرا جای دوری می روید، یونانیان درهمین شهر شوش و دیگر نقاط ایران زمین در زمان اسکندرِ گجستک بسیار کشتار و ویران کردند واینکه شما از کشتارگریِ یونانیان، فلسطین را به یاد می آورید و نَه ایران، به گزاره آخر پیام پیشینم بازمیگردد.
...
[مشاهده متن کامل]

2 - من در پیامهای پیشینم ادعای شما را رَد کردم و اینکه ریشه واژه "داردانل" هرگز نمی تواند "ترکی" باشد. به دیگر سخن داوش یا ادعای من سلبی بود نَه ایجابی. هرودت در هنگام فتح دروازه هایِ آتن بدستِ خشایارشاهِ بزرگ از آن تنگه با نام "هلسپونت" یاد می کند. از آن مناطق با نام "فریگیه هلسپونت" نیز یاد می کردند. پس اگر دغدغه شما نام "تنگه" است، ریشه واژه "هلسپونت" را بکاوید. آنهم در زبانی سوایِ ترکی.
3 - سخن بر سر این است که در ریشه شناسیِ واژگان باید تاریخِ پیدایشِ قومها و تیره شناسی درنظر گرفته شود. در ایلیادِ هومر سخن از "داردانی" و قومِ "داردانوی" به میان آمده است. اگر دغدغه شما "داردانیان" و تاریخچه نامگذاریِ آنهاست، بنابر گفته استرابو و آپیان، داردانیان از "ایلیری ها" بودند و به زبانِ "ایلیری" سخن می گفتند که زبانی هندواروپایی است. بنابراین ریشه را باید در زبانی به جز ترکی بجویید چون اصلا ترکی در آنجا وجود نداشته است.
4 - وانگهی به همان دلیلی که خودتان در دوخط آخرِ پیام بالا بازگو کردید، ریشه واژه داردانل نمی تواند ترکی باشد.

هخامنشیان و جانشینان تیمور و هولاکو و اعراب هم زمانی در ایران جولان می دادند و این نمی تواند دلیلی باشد که همه ی آنها فارس بوده اند. یونانیان در طول تاریخ ده ها بار به سرزمین های اطراف دریای مدیترانه و
...
[مشاهده متن کامل]
دریای سیاه حمله کرده و به این سرزمین ها دست درازی می کردند. سال ها فلسطین و بیت المقدس بین آنها و مسلمانان دست به دست شده در آن صورت نام بیت المقدس هم یونانی است. فلسطین و حلب و دمشق هم زمانی تحت سیطره ی یونان بود و این اسامی هم به نظر جناب عالی یونانی هست!!

درود
گرامی، بسیار پیش از آنکه نخستین ترکی پایش را در سرزمینِ آناتولی بگذارد، آنجا به نام "داردانل" نامگذاری شده بود. استرابو، هردودت و اندیشمندان پسینی که در آن سرزمین زاده شده و زیسته اند، به یاد ندارم سخنی از "ترک" در سرزمین آناتولی آورده باشند.
...
[مشاهده متن کامل]

از سوی دیگر با شیوه استدلال شما باید هراکلیتوس، جالینوس، زوکسیس، پارهاسیوس، سورانوس، آرتمیدوروس، استرابو، هردوت، دیونوسیوس هالیکارناسی و بسیاری از بزرگان دیگر را " ترک" نامید چون آنها در سرزمینی زاده شده و زیسته اند که امروزه با نام "ترکیه" شناخته می شود.
مهرداد یکم تا ششم، آریاراد یکم تا دهم، آریوبرزن یکم تا سوم نیز روزگاری در سرزمینی که امروز "ترکیه" می نامند، فرمانروایی می کردند.
آناتولی سرزمین ایران و یونان بوده است.
مشکل از شما نیست، مشکل از سامانه آموزش و پرورش ورشکسته ای است که از تاریخ ایران و جهانِ پیش از اسلام تنها دوخط می نویسد و به خیال خام خود تاریخ اموزش می دهد.

قابل توجه آقای شهاب اکثر اسامی مکان ها در آن قسمت ترکی هستند. دوست عزیز اون تنگه در خاک ترکیه هست نه در خاک یونان. مردم ترکیه یونانی حرف نمی زنند.
تا امروز نمی دانستم مزخرفات پانترکی به اساطیر یونان نیز راه پیدا کرده است.
بنده خدا دیونوسیوس هالیکارناسی نماند تا ببیند داردانوس را هم پانترکها به نام زدند.
آن " دار" ی هم که شما می گویید از واژگانِ "دروا" و "دره" در زبانِ پارسی گرفته شده است و. . . .
تنگه ای بین دریای اژه و دریای مرمره
داردانل : یک واژه ی ترکی است که از دو قسمت تشکیل شده است . " دار" در زبان ترکی به معنی : تنگ ، باریک ، کم عرض و بوغاز می باشد . دانل هم در اصل" دؤنُل" بوده که در زبان ترکی "پیچ "و " خمیدگی" و در کل داردانل
...
[مشاهده متن کامل]
به معنی" تنگه ی باریک همراه با خمیدگی" می باشد . به عبارت دیگر "تنگه و باریکه ای خمیده "معنی می دهد.

بپرس