خیبر

/xeybar/

    jewish fort conquered by lmam ali
    khaibar pass

پیشنهاد کاربران

خیبر یک تفنگ تهاجمی بولپاپ کالیبر ۵٫۵۶ میلی متری طراحی و ساخت سازمان صنایع دفاع ایران است که بر اساس تفنگ فرانسوی فاماس با مکانیسم متفاوت طراحی شده است. سیستم داخلی این سلاح که از سیستم بولپاپ استفاده می کند عیناً مشابه تفنگ ام۱۶آ۱ است اما با یک کیت تبدیل تولید صنایع دفاع ایران به یک تفنگ دارای سیستم بولپاپ تبدیل شده است. با استفاده از این کیت تبدیل عملاً می توان ام۱۶آ۱ استاندارد را به تفنگ خیبر تبدیل کرد.
...
[مشاهده متن کامل]

طراحی تفنگ خیبر در سال ۱۳۸۰ ( ه‍. ش ) آغاز شده و تولید آن از سال ۱۳۸۲ ( ه‍. ش ) شروع شد و یک سال بعد اولین نمونه های آن وارد خدمت رسمی در ارتش جمهوری اسلامی ایران شد. ریشه تفنگ خیبر به تفنگ اس. ۵٫۵۶ می رسد که کپی تولید ایران تفنگ نورینکو سی کیو است و نورینکو سی کیو هم کپی تولید چین تفنگ ام۱۶آ۱ است. با این حال خیبر از نظر ظاهری بیشتر به تفگ فرانسوی فاماس شباهت دارد. خیبر از خشاب های ۲۰ و ۳۰ تایی استفاده می کند که در قسمت عقب سلاح نصب می شوند. امکان نصب دوپایه و سرنیزه هم بر روی این سلاح وجود دارد. ماشه تفنگ تقریباً در مرکز سلاح قرار گرفته و چهار وضعیت شلیک رگبار، سه تیر، تک تیر، و ضامن برای آن تعریف شده است.
این تفنگ فشنگهای ۵٫۵۶x۴۵ م م فشنگ متوسط استاندارد ناتو را شلیک می کند و برای جایگزینی تفنگ قدیمی ۷٫۶۲x۵۱ م م ژ۳ ساخته شده است. تفنگ آلمان غربی تولید ایران که از زمان حکومت محمد رضا شاه پهلوی در خدمت نظامی ارتش ایران است. این تفنگ در سه مدل لوله کوتاه ( کاربین ) ، لوله متوسط ( استاندارد ) و لوله بلند ( تک تیرانداز ) ساخته شده است.
سرعت خروج فشنگ از لوله تفنگ خیبر ۹۰۰ تا ۹۵۰ متر بر ثانیه و نواخت تیر تئوریک ( فاصله خروج دو فشنگ از لوله ) آن ۸۰۰ تا ۸۵۰ در دقیقه است. وزن مدل استاندارد خیبر با خشاب سی تایی خالی ۳ کیلو و ۷۰۰ گرم و طول آن هم ۷۳ سانتی متر است. برد مؤثر مدل لوله بلند این سلاح حدود ۴۵۰ متر و برد نهایی آن هم ۲۵۰۰ متر است. یکی از معایب این سلاح استفاده از اجزای سلاح های دیگر مانند: دستگیره آتش ام پی پنجدوپایهٔ G3 تک تیرانداز، سیستم ماشه، لوله، گلنگدن، فشنگ کش و مگسک M16، سرنیزهٔ کلاشنیکف است. نام این تفنگ به یاد جنگ خیبر از نبردهای صدر اسلام انتخاب شده است.

خیبر
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/خیبر_(تفنگ)
خیبر یک موشک بالیستیک میان برد از نسل چهارم خانواده موشک های خرمشهر ساخت وزارت دفاع جمهوری اسلامی ایران است. این موشک پنجشنبه ۴ خردادماه ۱۴۰۲ با حضور محمدرضا آشتیانی وزیر دفاع جمهوری اسلامی رونمایی شد. این موشک با برد دو هزار کیلومتر و سرجنگی ۱۵۰۰ کیلوگرمی، از سوخت مایع استفاده می کند. سوخت مایع از نوع هایپر گالیک است. و سامانه هدایت و کنترل در فاز میانی پرواز دارد و هدایت آن خارج از جو زمین انجام می شود. هنگام خروج از جو موتور اصلی موشک با اتمام سوخت خاموش شده و سر جنگی ان جدا می شود . چهار موتور کوچک کنترلی و چهار موتور کوچک هدایت کننده در خارج از جو هدایت سر جنگی موشک را بر عهده می گیرند . این موشک قابلیت تغییر و تصحیح مسیر در خارج از جو را دارد و به همین علت رهگیری آن توسط سامانه های دفاع ضدموشک بالستیک بسیار دشوار خواهد بود. موشک هنگام حرکت به سمت هدف دارای حرکات چرخشی بوده و کلاهک آن از نوع بارانی است و در نزدیکی هدف تبدیل به هشتاد راکت کوچکتر می شود. این موشک در واکنش به تهدیدات نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل رونمایی شد. به گفته برخی کارشناسان احتمالا این موشک دارای قابلیت حمل کلاهک هسته ای بوده و در صورت استفاده از سر جنگی کوچکتر نیز برد آن تا هفت هزار کیلومتر قابل ارتقا است . دقت این موشک کمتر از ده متر است و در صورت استفاده از برد نهایی دو هزار کیلومتری دقت آن کمتر از سی متر خواهد بود. گمانه زنی های بسیاری درباره دستیابی این موشک به خاک اصلی ایالات متحده و هدف قرار دادن نیویورک و واشنگتن وجود دارد. ایران با آزمایش ماهواره بر ها در گنجاندن بالستیک و ماهواره کناریکدیگر نقش داشت.
...
[مشاهده متن کامل]

ایالات متحده و فرانسه در واکنش به آزمایش این موشک، آن را «یک تهدید جدی» و همچنین نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد دانستند.
این موشک پیش از همه تهدیدی جدی برای اسرائیل میباشد که برد آن به راحتی به پایتخت این کشور میرسد. درحالی که رونمایی موشک در رسانه های اسرائیلی بازتاب گسترده ایی داشت اما تا این لحظه به طور رسمی این کشور واکنشی نشان نداده اند.

خیبر
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/خیبر_(موشک)
برای یادسپاری اسانتر بیاییم با کلمات بازی کنیم مثلا اگر درب خیبر درسال هفتم کنده نمی شد سال بعد، مسلمانان نمی توانستند به شهر مکه وارد شوند ( هدف از این جمله، یادسپاری اسانتردوسال پیاپی جنگ خیبر و فتح مکه بود. )