خوزستان

/xuzestAn/

    khuzistan

پیشنهاد کاربران

شوشتری و دزفولی. فقط نام شهر هستن. . ؟؟؟نه نام ایل وطایفه نه نام قوم. . . . مردم ساکن این دو شهر بیشتر لرهای بختیاری. و فیلی هستن.
خوزستان سرزمینی کهن که خواستگاه بختیاری های لرتبار است که در واقع نام آن از نام کهن بختیاری ها گرفته شده. در طول تاریخ به عشایری که از ایذه، مسجدسلیمان، اندیکا، تاراز، شوش، شوشتر، دزفول، لالی و خرم آباد تا کوهرنگ و چلگرد و بازفت و فریدن کوچ میکردند و در واقع این ناحیه سرزمینشان بود، هوژ میگفتند. در واقع هوژ ها همان بختیاری های امروزی هستند که در ایران قلمرو آنان را بختیاری و سرزمین بختیاری نامیده اند که تاریخ کهنی دارد. مردم این سرزمین بسیار جنگجو و خوش خلق اند و همواره در جنگ با دولتیان هستند یا با خودشان. غذایی که آن را گویا کباب می نامند در سراسر ایران شهرت دارد و به کباب بختیاری معروف است. پوشش این مردم چوغا نام دارد که من تاریخ 5000هزار ساله ایلامی را در این لباس ها یافتم. ریشه ی این مردم از قوم لر می باشد. قوم لر یک قوم بسیار گسترده که سرزمین آنان از شمال به آذربایجان از جنوب و جنوب غرب به دریای پارس و از شرق تا موصل و بغداد عراق منتهی میشود. این قوم دارای چندین تیره و طایفه است که یکی از آنها بختیاری نام دارد و. . .
...
[مشاهده متن کامل]

سخنان دوماس چمبر لانتفورد افسر نظامی و گردشگر انگلیسی که در جنگ جهانی اول به لرستان آمد و کتاب لرستان بازمانده ی ایلام را نگاشت. در اینجا به کلمه ی اوژ اشاره شده که قابل بحث است.
نام کهن خوزستان در واقع همان هوجیا ی پهلوی است که این نیز از هوژستیا ی هخامنشی گرفته شده. در سنگ نوشته های ایلامی سرزمین بختیاری حالیه را اوژ آورده اند که خوز معرب آن و اوکسی یونانی آن می باشد. علاوه بر اینها همچنان مردم بختیاری خوزستان را هوژِسُو میخوانند یعنی سرزمین مردم هنوز
بُرویی لر

دزفولی/ شوشتری یکی از گویش های جنوب غربی ایران است که گویش بخشی از مردم دزفولی است که به دزفولی معروف هستند. دزفولی و شوشتری با گویش های لری اطراف دارای ویژگی های مشترک هستند . [ 2 ] گویش شناسان گویش های
...
[مشاهده متن کامل]
دزفولی - شوشتری را در گروهی به نام لری - دزفولی قرار می دهند که در عین جدا بودن از لری و فارسی جدید ، جایگاهی مشابه زبان لری دارند . ایرانیکا در مقاله گویش های خوزستان، گویش های دزفولی شوشتری و بختیاری را از گروه جنوبی زبان لری می داند . [ 4 ] فهرست زبان شناسان گویش شوشتری دزفولی را مستقل از زبان فارسی طبقه بندی کرده است . [ 5 ]

منبع. عکس فرهنگ پاشنگ
خوزستانخوزستانخوزستانخوزستانخوزستانخوزستان
استان خوزستان : استانی در غرب تا جنوب غربی ایران است که با استانهای ایلام، لرستان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد و بوشهر همجوار است و از طرف غرب با کشور عراق همسایه است.
بیشتر مردم استان از اعراب ایران می باشند و به زبان عربی خوزستانی صحبت می کنند. در مناطق کوهستانی استان نیز زبان لری بختیاری رواج دارد.
...
[مشاهده متن کامل]

جمعیت آن حدود پنج و نیم میلیون نفر و چهارمین استان پرجمعیت ایران می باشد.
این استان از نظر منابع نفتی و کشاورزی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

«خوزستان» ترانه ای با مضمون سیاسی - اجتماعی با ترانه سرایی حسین صفا و خوانندگی محسن چاوشی است. آهنگسازی و تنظیم این ترانه توسط محسن چاوشی انجام شد و در ۳ خرداد ۱۳۹۷ منتشر شد.
خوزستان
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/خوزستان_(ترانه)
خوزستان در پارتی هوژیستان و به معنی جای دوست داشتنی است.
انقلاب و خوزستان و وقایع مهم .
برای یادسپاری آسان تر می توان با کلمات بازی کرد و داستان ساخت.
انقلابِ اول در ۲۲ بهمن ۵۷ صورت گرفت ۱۳ آبان سال بعد یعنی ۵۸ انقلاب دوم و تسخیر لانه جاسوسی پیش آمد که امام آن را انقلاب دوم نامیدند ( انقلاب اول و دوم در دو سال متوالی صورت گرفت ) اما آمریکا که نتوانست در عملیات هایی چون طبس گروگان ها را آزاد کند سال بعد یعنی سال ۵۹ با تحریک صدام جنگ تحمیلی را بوجود آورد اما سال بعد یعنی سال ۶۰ در آذر ماه که آتش جنگ بالا گرفته بود ( آذر=آتش ) با ضربه شستی ( ۶۰ ) بستان آزاد شد و بستان شدن دهه شصت را نوید داد شهر بستان در حقیقت بستانی است که با خون های معطر آبیاری شده است و آن جزو استان خوزستان یا همان خونستان است چراکه خوزستان هم سرزمین خونین جوانان غیور این ملت است. این شهر از توابع شهرستان دشت آزادگان است چراکه یک دشت زیبا در واقع یک بوستان است که باز خون انسان های آزاد آن را چنین بستان کرده است. شهرستان دشت آزادگان هم شاهد صحنه های نبرد فراوانی در طول دوران دفاع مقدس میان ایران و عراق بود و از نخستین مناطق ایران است که به اشغال نیرو های عراقی درآمد. مرکز شهرستان دشت آزادگان هم در واقع سنگریست پر از گل های سوسن سفید و آن شهر سوسنگرد است. اما آزادسازی شهر بُستان درعملیات طریق القدس با رمز یا حسین ( ع ) در آذر ۱۳۶۰ صورت گرفت این عملیات طریق القدس از چنان اهمیتی برخوردار بود که امام خمینی ( ره ) در پیام تبریک خود آن را "فتح الفتوح" نامیدند. در واقع بستان شدن واقعی هم وقتی اتفاق می افتد که قدس آزاد شود و آن فتح الفتوح دیگری خواهد بود که ان شا الله به وقوع می پیوندد. اما راه قدس ( یا طریق قدس ) از کربلا می گذرد پس باید اسم رمز هم یا حسین ( ع ) باشد. اما بعد از سال ۶۰ یعنی ۶۱ عملیات بیت المقدس یا الی بیت المقدس با رمز "یا علی بن ابی طالب" ( علیه السّلام ) انجام شد و خونین شهر آزاد شد به نظر می رسد بیت المقدس هم اشاره به مسجد الاقصی دارد هم مسجد جامع خرمشهر که نماد مقاومت به خود گرفت و آن مسجد مقدسی است که همواره در سالروز آزاد سازی خرمشهر، سوم خرداد در صفحه تلویزیون نقش می بندد اما واژه ی مسجد هنوز رموزی در خود دارد که رمز عملیات را می تواند به یاد نسل امروز تداعی کند رمز عملیات از آن بزرگ مردی است که در مسجد و بیت متولد شد و در مسجد کوفه هم به شهادت رسید.
...
[مشاهده متن کامل]

در ضمن، طاق بستان با بستان تفاوت معناداری دارد طاق بستان تقریبا طاقچه ای است که شاه در آن می نشسته است و حتماً در شهری قرار دارد که اسم شاه در آن وجود دارد و آن کرمانشاه است. همچنین بستان آباد شهری است در استان آذربایجان شرقی، جالب است که تمام بستان ها در غرب هستند مگر بستان آباد که در شرق است. ( منظور در آذربایجان شرقی است )

Huxii ( هویزه، هویژه ) تشابه تلفظی لغت لاتین با پارسی و معرب
Uxii خوز / اوژ/ هوژ
Uxian خوزستانی هوژستانی که بعدا معرب شده است
The battle of Uxian defileنبرد اسکندر و آریو برزن در خوزستان ( گردنه defile )
خوز ستان
خوز =حوز=حوض=خوییس=خیس= تر
در کوردی به خیس خویس یا خوویز میگویند
خوزستان =خیس ستان=جای که خیس و پر آب است
خوزستان کنونی بنابه کتب اصطخری والمقدسی و حمزه اصفهانی درقرن چهارم همان خوجستان ساسانی می باشد
که دردوران هخامنشی خواجیا بوده . تبدیل ه به خ درزبان فارسی متداول بوده است مانند هورشید به خورشید یاهوارزم به خوارزم .
نظره من نام اصلی باید حوزستان باشد نه خوزستان یک نقطه برحرف ح افزودن تا معنی ان تغیر کند
سرزمین سختی وعشق
مشاهده ادامه پیشنهادها (١٠ از ١٤)