خواب

/xAb/

    sleep
    dream
    pile
    nap
    asleep
    dreamland
    kip
    repose
    rest
    slumber
    flocking

فارسی به انگلیسی

خواب ا لود بودن
drowse

خواب القائی
hypnotism

خواب الود
drowsy, sleepy, faraway, dozy, dreamy, slumberous, somnolent, heavy, sleep

خواب الود کننده
somnolent

خواب الودگی
sleepiness

خواب الودی
drowsiness, languor, somnolence, sleep, drowsiness, languor, somnolence

خواب انگیخته
hypnosis

خواب انگیز
hypnotic

خواب اور
hypnotic, lethargic, slumberous, opiate, somnolent, soporific

خواب اوری
somnolence

خواب بد
nightmare

خواب بودن
slumber

خواب بیننده
dreamer

خواب پیش از نیمه شب
beauty sleep

خواب تحذیری
narcosis

خواب جامه
night-gown

خواب جامه زنانه
lingerie

خواب دارویی
narcosis

خواب دیدن
dream, to dream

خواب رفتن پا
pins and needles

مترادف ها

sleeping (اسم)
خواب

fluff (اسم)
بادکردگی، کرک، خواب

sleep (اسم)
خواب، خواب رفتگی

nap (اسم)
چرت، خواب، پرز، خواب نیمروز

dream (اسم)
خیال، خواب

noctambulism (اسم)
خواب، خواب گردی، راه رفتن در خواب، شبگردی

noctambulation (اسم)
خواب، راه رفتن در خواب، شبگردی

پیشنهاد کاربران

منبع. عکس فرهنگ فارسی یافرهنگ عمید
دوستانی که فکر می کنند حرف فِ در قدیم در پهلوی یا پارسی یا فارسی میانه نبود می توانید این منبع که می فرستم یعنی کتاب فرهنگ واژه های اوستا لینک رو دوستان ببینید که حرف یا واج در پهلوی بود.
خوابخوابخوابخوابخوابخواب
منابع• https://archive.org/details/1_20221023_20221023_1515
خواب عبارت است از عدم توانایی ارادی در کنترل محیط فیزیکی و کاهش یا فقدان سطح هوشیاری، تعلیق نسبی ادراکات حسی و غیرفعال شدن تقریباً تمام عضلات ارادی در زمان استراحت طوری که فعالیت بدن و ذهن تغییر کرده و توهم های بینایی جایگزین تصاویر واضح واقعی شوند. در بین پستانداران، پرندگان، ماهیان و دیگر جانوران مراحل خواب و بیداری وجود دارد. خواب برای سلامت و بازسازی سیستم اعصاب، سیستم ایمنی و سیستم عضلانی_اسکلتی انسان ها و جانوران اهمیت دارد. خواب حالتی است که در مقابل بیداری ( هماهنگی توانایی ارادی و آگاهی نسبت به این توانایی ) قرار می گیرد.
...
[مشاهده متن کامل]

انسان محتمل است که از اختلالات خواب متنوعی شامل بدخوابی مثل بی خوابی، پرخوابی، حمله خواب و آپنه خواب؛ خواب پریشی مثل راه رفتن در خواب، اختلال رفتاری حرکت سریع چشم در خواب ؛ دندان قروچه و خروپف رنج ببرد. استفاده از نور مصنوعی در الگوی خواب انسان تغییر اساسی ایجاد میکند.

سلیم
خاب: که این واژه را بگونه خواب می نویسند، دیدن رویدادها پس از بسته شدن چشم هایمان که معمولن ادامه کارهای روزمره ست که بیشتر هم فراموش می شود و دیدن اندیشه هایی که در ذهنمان یادآوری می شود می گذرد.
رقود، رقد، پینکی ، نعاس
واژه خواب
معادل ابجد 609
تعداد حروف 4
تلفظ xāb
نقش دستوری اسم
ترکیب ( اسم ) [پهلوی: xvāb، مقابلِ بیداری] ‹خوار›
مختصات ( خا ) [ په . ]
آواشناسی xAb
الگوی تکیه S
شمارگان هجا 1
منبع واژگان مترادف و متضاد
فرهنگ فارسی معین
خواب به سنگسری خوه ( khoh ) خوه دره ( khoh dareh ) l خوه بدییه ( khoh bediyeh )
عجب صنعتی است در خلفت رویا در افرینش
تو در خواب روح در پرواز در عرش پیدایش
روح زمان و مکان را در خواب طی در آنچه تو نمی دانی
...
[مشاهده متن کامل]

روح در فرمان حق می برد در مسائل در آینده که تو نمی دانی
در خواب مسائلی به تصویر که در آینده اید به پیش
بیان حق این است که رویا شمه ای از مردن است گر بدانی
گر حق روح را در مردن و خواب قبض در مصلحت
در مردن قبض روح کامل در خواب روح باز به بدن مصلحت
پارسی نغمه خوانی بالا در باره رویا بر داشت
زه سوره زمر ایه ۳۹ حق جهت تفکر بر نوشت

خواب یه سد مُحکم و طبیعی وشکست ناپذیر، جلوی طوفان طمع وپرتوقّعی إنسان ها.
خواب واقعیتر از بیداری و تَوَهّم.
کسیکه بر خیالات خود مسلّط نیست؛ در خواب عذاب را میکشید. وبه بی خوابی پناه میبره.
للداتد خانم میشه سوالات رو بنویسیم چون باید فارسی هم بخونیم و از این که کاری ندارم و در این مورد کاری که و از این است و به این که به از که که از از ت که به از که که از از است که من می دانم چه احساسی و در این مورد چه که و ندارم این در چه مورد
یوخی
خواب:
دکتر فروزان فر در مورد " خواب" می نویسد : ( ( خواب یکی از مسائل مهمی است که حکما و متکلمین و صوفیه درباره حدوث آن عقاید مختلف دارند و در ادیان تاثیر بسیار داشته است ، به عقیده حکما خواب ( نوم ) حالتی است که عارض جانداران می شود و بر اثر آن ، از احساسات و حرکات غیر ضروری و غیر ارادی باز می مانند ولی حواس باطنی به عقیده اکثر از کار نمی افتد . در این حالت نفس بعالم خود متوجه می شود زیرا نفس بعالم ملکوت اتصال معنوی دارد و مانع ازتوجه بدان عالم، اشتغال وی به تدبیر بدن و مدرکات حسی است و در نوم این تعلق گسسته می شود و چون صور جمیع کائنات از ازل تا ابد در علم حق و عقول و نفوس سماوی موجود است، بعضی از آن ، به حکم مقابله در نفس انسانی منطبع می گردد چنانکه صور حسی در آیینه نمودارمی شود و از نفس ناطقه در حس مشترک می افتاد و قوت متصرفه از حس مشترک می گیرد و آن را تفصیل و ترکیب می دهد و بعلاقه مشابهت و به مناسبت سوابق ذهنی از حرفه و شغل و نیز به حسب کیفیت مزاج بر آن صورت، لباس های مختلف می پوشاند و از این رو خواب محتاج به تعبیر است و خواب دیدن وقتی است که آدمی به بیداری نزدیک می شود و از آن پس به حالت یقظه باز می آید آنگاه برای خواب درجاتی است که برخی حقیقت محض است و حاجت به تعبیر ندارد و آن رویایی است که متخیله در آن تصرف نکرده باشد و آنچه متخیله در آن تصرف کند محتاج تعبیر است مگر آنکه بی انطباع از ملکوت و تنها از این انشا متخیله باشد که اضغاث احلام است و آن را گزارش و تعبیری نیست، معتزله خواب را امری موهوم می دانند و می گویند رویت شرطی دارد که در خواب موجود نیست و بنابراین خواب حقیقتی ندارد و زاده اوهام است و از نوع ادراکات نیست به عقیده اشعریه نیز رویا حقیقت ادراک نیست ولی ثبوتی و صحتی ندارد و سخن آنها در این باره مضطرب و مشوش است و ظاهراً به سبب آیات و احادیثی که درباره ی خواب هست ناچار بوده اند که صحت آن را گردن نهند با آن را حقیقت ادراک نشمرده اند.
...
[مشاهده متن کامل]

صوفیه خواب را از نوع کشف و بر دو نوع شمرده اند :رویایی صالح که از نمایش حق است ، و صادق که از نمایش روح است ، ابوالقاسم قشیری در کیفیت وقوع رویا بحثی می کند که قابل توجه است و در آن نوعی از تحلیل و تجزیه عوامل روحی و حسی مشهود است، این نظریات عموماً بر آن مبتنی است که انسان مرکب از روح و بدن است و روح می تواند بعالم غیب اتصال یابد و بر گذشته و حال و آینده ، اشراف حاصل کند هر چند که توجه روح به گذشته به عقیده متقدمان به ندرت صورت می گیرد، ابن سینا که بحث بسیار مفصل و بالنسبه دقیق در مسإله رویا کرده است خواب را گاه به مشارکت بدن و متخیله و ترکیبی از محرکات حسی خارجی و اعمالم متخیله نیز شمرده است.
مولانا که حکایاتی از خواب های گذشتگان در مثنوی آورده است و چنان به نظر می رسد که او نیز خواب را مانند دیگران تصویر می نموده است دراین مورد و در داستان پیر چنگی و حکایت سه مسافر جهود و ترسا و مسلمان، به نوعی دیگر خواب را تعریف می کند و بنا براین خواب نوعی از آزادی روح است از قیود خارجی خواه دینی و خواه از طریق آداب اجتماعی که آن آزادی برای انسان در بیداری دست نمی دهد و انسان به واسطه ترس از عقوبت یا بد نامی و هتک حیثیت نمی تواند مطابق میل و رغبت خود عمل کند ولی خواب عالمی است که بشر در آن نه حاکم است و نه محکوم جهانی است که روح مطابق آرزوی می سازد و بی ریا و نفاق و ترس و شرم دست به کار می شود و به هوای دل خود می زید و در نتیجه می توان گفت که خواب زاده ایجاد و به کار بستن میل و رغبتی است که در بیداری حاصل نمی شودو آدمی جز در خواب کمتر بدان می رسد. ) )
( شرح مثنوی شریف، فروزان فر ، بدیع الزمان ، چاپ هشتم ، 1375 . ص 181 )

مخالف:بیدار
تعبیر وای خیلی ترسناکه از نوشتنش هم دستام میلرزه خواب دیدم کسی را مجبور میکنم تا توبه کنه ولی اون خوابه بیدار نمیشه از خواب و صورت زشت شده رنگ چشمان عوض دشده سبز رنگ شده و در صورت مونث می بینمش با این که مذکر است
خواب:
دکتر کزازی در مورد واژه ی " خواب" می نویسد : ( ( خواب در پهلوی در ریخت خْوَاب xwab به کار می رفته است . ) )
( ( خور و خواب و آرام جوید همی،
وز آن زندگی کام جوید همی . ) )
توضیح بیت :
( نامه ی باستان ، جلد اول ، میر جلال الدین کزازی ، 1385، ص 195 )

خواب از بهر خویش گفتن :رویا و آرزویی بیهوده در سر پروردن
این نه کامست کز تو می جویم
خوابی از بهر خویش می گویم
( هفت پیکر نظامی، تصحیح دکتر ثروتیان، ۱۳۸۷ ، ص 515 )
صدای های صوتی هم برای تلفظ بزارید
نوم
در انگلیسی هم sleep از سدای خر خر ســــــــش نفس دادن تو و لی لی لیپ نفس بیرون بردن و حرکت لب و لپ
در عربی حلم از سدای نفس بیرون فرستادن معمولی در خواب گرفته شده حَــــــَلم
خواب را از سدای خرناسه خوووااااب که در هنگام خواب از دهان می آید گذاشته اند، کلمه خرناسه هم از سدای خر خر در خواب کهه خُـــــــــُر نسیییی که خر از بخش اول و ناسه بخش دوم . نفس بیرون فرستادن گذاشته شده. بسیاری کلمات یک بخشی و دو بخشی از نوا ها گرفته شده است.
کپه
Dream

مشاهده ادامه پیشنهادها (١٠ از ٢٠)

بپرس