حدیث

/hadis/

    tradition
    narration
    anecdote

پیشنهاد کاربران

حدیث بر وزن فعیل از مصدر حادث به معنی واقع شده و حدیث از انبیا یعنی سخنی که واقعی هست و به وقوع پیوسته و مستندات دارد و در مقابل روایت قرار میگیرد که نقل قول هست یعنی توسط شخص دیگری واز قول کس دیگر بیان شده و جای شبهه دارد
به گفته دوستمان این واژه فشاید ( به احتمال بالا ) از حدس آمده و چون با حرف و حدیث همراه است اشاره به ساخته شدن دارد همچون احداث. . . .
و پیشتر هم گفته بودم واج هایی که ث را دارا میباشند 100% ایرانی هستند
...
[مشاهده متن کامل]

=> حدیث ایرانیست و به چم ساخته شده میباشد ؛ حرف و حدیث = حاشیه و ساختگی
احداث = ساختن
اثر = هنر / ماندن / بالیدن و . . .
ارث = earth = زمین = بر زمین مانده = ارثیه
پارث = پرثو ( خراسان کتیبه داریوش ) = پارت شده = جدا شده = دور مانده
مکث = درنگ
و . . . .

حدیث همان گات یا گاث میشود و گاث های زرتشت نیز بسیار زبانزد است
گات ریخت دیگری از گفتن است و در زبان مازندرانی به گفته ؛ گاته میگویند
هر واژه ای کاربرد خاصی دارد ؛ مثلا دوستان اشاره کردند حادثه میشود اتفاق
...
[مشاهده متن کامل]

اتفاق = بهم رسیدن ( چه فکری / چه جسمی = برخورد ) => اتفاق میشود = هم = جمع = انگ ایرانی یعنی جمع شده ( در انگار / انگشت / انگور / هنگ / انگوین ( جمع شده از گوین ) و . . . .
پس بخواهیم ریز شویم اتفاق میشود = هم اتفاق نظر داریم = هم نظریم
حادث را دوستان نو و یا رسیده چمیدند بنابراین میتوان برای آن
پیشامد / رخامد / رخداد ( event ) / رویداد
نمیتواند بدآمد /آسیب / اتفاق
درگیر حادثه بد شده است = درگیر بدآمد بد شده است؟ چون بدامد و اسیب برا منفی دارد اما حادثه بار منفی ندارد بلکه نشان از رخ دادن دارد
نمیتواند دُشامد درست باشد چون بار منفی دارد و از دُش = ضربه ؛ همریش با برابر دُشنه / دُشنام و . . . آمده
حادثه میتواند افتادن باشد ( به افتادن از نوشته های بنده پیگردید = رجوع کنید ) چرا که هر چیزی که حادث میشود یعنی واقع شده / وقوع داشتن ؛ همچنیان ک در زبان مازندرانی به کسی که دچار حادثه شده باشد میگویند افت خورده یعنی حادثه ای به آن خورده است که این اُفت خوردن را نشان چشم خوردگی میدانستند چرا؟
اُفت که انرا نشان کم بودن و پایین آمده میدانیم از افتادن امده و افتادن از پتادن و پتادن از پِت یا فرو رفتن ( برابر petty لاتین = کوچک و فرو رفته ؛ برابر پتیاره فارسی = کم ارزش و فرومایه ) و . . . همچنین به فرو کردن در زبان مازندرانی پِتی کردن میگوییم ؛ همگی اینها نشان از این دارد زمانی که شما چیزی را فرو میکنید یا میکارید ( کاشتن ) در واقع چیزی را حادث کردید = واقع کردید از اینرو به واقع شدن چیزی در کسی اُفت زدن و اُفت خوردن گفتند یعنی فرو رفتن و پسروی داشتن. . .
پس حادثه میتواند اُفت / پیشامد / رخامد / رخداد ( event ) / رویداد نیز باشد
شاید واژه گفت فارسی همان گ ( پیشوند ایرانی که نشان از ضریب بستن به هرچیزی را دارد ) اُفت بوده باشد یعنی بسیار فرومایه / کم ارزش چرا که حرف یعنی به حاشیه راندن ( جدایی ) و حدیث هم یعنی داستان و ماجرا سازی , اینکه میگویند حرف و حدیث باعث جدایی میشود و تحریف یعنی چیزی که ما را از اصل خودش دور کرده بی دلیل نیست.
چرا گ همان ضریب بستن میشود؟
نمونه های همدیس
گستاخ = گست تاخ = بسیار تاخته = پر رو
گستریدن گ استر یدن = بسیار هست و موجود شدن
گنجشک = گ انج ( همان انگ / هنگ و . . . به چمار جمع شده است و در انگار / انگشت و . . . دیده میشود ) شک ( گویا مشت بوده که دگرش واج و آواجی داشته ) = بسیار جمع شده ؛ برابر میچکا یا میشکا مازندرانی یعنی اندازه مشت

حدیث، در اصطلاح مسلمانان، به روایتی از آنچه محمد گفت یا انجام داد، گفته می شود. گاه ممکن است سخنان امامان شیعه، صحابه های محمد و دیگر اشخاص صدر اسلام نیز حدیث نامیده شود، هر چند در منابع متاخرتر به چنین روایاتی «اثر» یا «خبر» می گویند تا آن ها را از احادیث محمد متمایز کنند.
...
[مشاهده متن کامل]

بنابر عقیده مسلمانان، قرآن، به مثابه قانون اساسی اسلام، بیشتر کلیات را بیان کرده و تبیین تفاصیل و جزئیات را به روایات واگذار کرده است، از این رو روایات، پس از قرآن، مهم ترین منبع شناخت دین اسلام به شمار می آید. بدین جهت، مسلمانان به فراگیری، ثبت و تدوین احادیث، به رغم برخی فراز و نشیب ها، توجه کرده و مجموعه های حدیثی را شامل هزاران روایت در تمام موضوعات مورد نیاز دین داران، فراهم آوردند. پس از آن، دانش های رجال، تاریخ حدیث، مصطلحات حدیث، فقه الحدیث و. . . برای حفظ، نشر، فهم و تبیین میراث روایی پدید آمد.
تدوین هزاران اثر حدیثی نشان می دهد که مسلمانان، از آغاز تاکنون، پس از قرآن، بیشتر به حدیث توجه کرده اند. در دوران معاصر نیز اندیشمندان مسلمان با نگاهی دوباره به میراث روایی، کوشش گسترده ای را برای بهره جستن هر چه بیشتر از این منبع آغاز کردند و با تأسیس دانشگاه ها، مراکز تحقیقاتی حدیثی و. . . در این راه گام هایی را برداشتند.
حدیث، در لغت به معنی هر چیز نو و جدید است، خبر و کلام را نیز حدیث خوانند. ابوالبقاء گوید: «حدیث، اسم مصدر از تحدیث به معنی خبر دادن است، سپس قول یا فعل یا تقریری که به محمد منسوب شود را بدان نامیده اند، و جمع آن احادیث بر خلاف قیاس است». در اصطلاح، حدیث عبارت است از سخنی که حاکی از قول یا فعل یا تقریر معصوم باشد. چنان که جمعی از علمای درایة و اصول تصریح کرده اند.
اهمیت حدیث در میان مسلمانان از آن روست که از منابع اصلی استنباط احکام در فقه و عقاید در علم کلام محسوب می شود. همچنین احادیث از منابع اولیه پژوهش های تاریخی می باشد.
در طول سده های بعد از زندگانی محمد و اهل بیت، احادیث توسط شیعه و سنی در مجموعه هایی گردآوری و مدون شده است. در میان مجموعه کتاب های حدیث، صحاح سته درنزد اهل سنت و اصول اربعه نزد شیعه از اهمیت بسزایی برای مسلمانان برخوردار است.
اصطلاح علم حدیث از نظر فقهای اسلامی، علمی است که توسط آن اقوال و افعال و احوال یا تقریر محمد و امامان ( از نظر شیعیان ) شناخته می شود و چون احادیث رسیده از ایشان، شامل گفته های آنان هم می شود شامل گفته و نیز نام وسائطی است که کلام مزبور را از وی روایت کرده اند. می توان گفت که اصطلاح «علم حدیث» یعنی دانستن ( علم به ) قوانینی که به وسیلهٔ آن احوال سند و متن حدیث شناخته می شود.

حدیثحدیث
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/حدیث
علّامه مهدی بارانی
حدیث:داستان، روایت، قصه، واقعه، رویداد، ماجرا، گفته، سخن، خبر، قول ، وحی، چیز و امرتازه، مسئله. امر. کار. شغل. باره. مطلب. قضیه. وقعه. حادثه. حال. پیش آمد. باب.
غیبت و آشوب ( حرف و حدیث شود )
...
[مشاهده متن کامل]

۲ ) آنچه که توسط خدا و فرشتگان و رسول و ائمه و یا صحابه گفته یا نوشته یا اتفّاق افتاده و توسط یاران صادق و همراهان آنها ومحدّثانو مورّخان و اهل علم وفقه و روایات و حدیث، روایت شده و مکمل قرآن است در تشریح معانی و بیان مطالب جدید
مثلا نسیم خدمتکار امام عصر گوید: آن حضرت به من فرمود: آیا تو را در مورد عطسه کردن بشارت دهم؟ گفتم: آرى. فرمود: عطسه، علامتِ امان از مرگ تا سه روز است.

روایت
🇮🇷 همتاهای پارسی:
نوگفته
نوگفتار
نوسخن
پند هم میشه
سلام من حدیث هستم، معنی نام حدیث
عشق
محبت
سخن پیامبران
حدیث به معنی کلام خدا و پیامبران و امامان
گفته، گویمان
اسم حدیث عربی نیست
دینی هست ولی عربی نیست
من خودم عرب هستم و یبار به کشور عراق سفر مردم
وقتی اسممو بهشون گفتم همه تعجب میکردن که چرا حدیث رو بعنولن اسم انتهاب کردنچون در عربی معنی ای نداره
و بین تمام کشور های عربی و مسلمان یا بهتره بگم کل دنیا
...
[مشاهده متن کامل]

هیچ کشوری جز فرهنگ فارسی اسم حدیث رو تو لغت نامش نداره.
لطفا بیشتر تحقیق کنید

hadith
جمعش با حرف بزرگ نوشته میشه:
Hadith: احادیث
ماثور
اسم من حدیث. هست و تاحالا چند نفر بهم گفتن اسمت خیلی قشنگیه نظر خودمم همینه، ⁦☺️⁩
و معنی حدیث اینه: بیشتر سخنان بزرگان وپیامبر
حدیث . به معنای حدیث کساء هست
حدیث احتمالا جمع حدس بوده به معنای تخمین و گمان و بصورت جمع تخمین ها و گمان ها. شاید از دیدگاه اندیشمندان دینی محتوای قرآن منبع قطعی و یقنی می باشد و هرآنچه که در مورد الفاظ و جملات آن گفته شود، دیگر نباید چنین گفته هایی را یقین دانست بلکه حدس یا گمان و تخمین. برای این حقیر مهم این است که این واژه چرا اینقدر انرژی فکری پیروان دین اسلام در سطح پیشوایی و مرجعیت تقلید را تلف نموده و به اصطلاح لقب علم هم بر آن نهاده شده است؟ فرض کنید که یک متفکر و اندیشمند دینی یا یک علامه دهر آنچنان به حدیث علم و آگاهی داشته باشد که نمونه اش در دنیا یافت نشود، آنگاه این سوال مطرح میشود، که آیا این علامه دهر به کمک چنین علم و آگاهی دقیقی که دارد و کسب کرده است، میتواند یک چیزی را اختراع کند که مسلمانان بتوانند به کمک آن یک ذره سطح زندگی دنیوی خودرا ارتقاء دهند و بسوی رسیدن به سعادت دنیوی پیشرفت نمایند ؟ یا اینکه چنین علامه دهری فقط وقت و عمر و انرژی خود و دیگران را تلف نموده است؟ آیا به کمک کلیه احادیث سروده شده در طول تاریخ دین اسلام تاکنون میتوان انرژی باد را به انرژی برق تبدیل نمود و به سلامتی محیط زیست کمک نمود ؟ به نظر من علاوه بر معنای واژه ها باید به کاربرد آنها در زندگی روزمره توجه نمود. یک مسلمان با حدیث که در کنار قرآن و روایت یکی از منابع سه گانه دین اسلام است چه میتواند بکند؟ آیا آن مسلمان میتواند به کمک آن یک کیلو گندم تولید کند یا یک دوچرخه بسازد ؟
...
[مشاهده متن کامل]

بهر حال شاید بتوان گفت که حدیث مه بانگ و حدیث افسانه نوین آفرینش، لذت بخش ترین احدایث باشند و شاید مفیدترین.

سخن و امر تازه
نام مادر امام حسن عسگری ( علیه السلام )

سروا
منبع: واژه نامه لغت فرس اسدی طوسی
ماجرا، روایت، سخن

حدیث به معنی عشق و تازگی ؛سخنان بزرگان دین و پیامبران ، از اسامی قرآنی
داستان، روایت، قصه، واقعه، رویداد، ماجرا، گفته، سخن، خبر، قول، تازه، جدید، نو

حدیث یکی از این معانی را در متون فارسی و عربی دارد:
1. سخن، کلام
2. نو ، جدید، تازه
3. داستان ، حکایت

آنچه که کسانی شناخته شده یا ناشناس از دهان پیامبر یا امامان شنیده اندوگواهی سختی پی بسیاری از آنها نیست
حدیث در تاریخ بیهقی به معنی " موضوع " نیز آمده است.
" گفت امیر پرسید مرا از حدیث حسنک "
تاریخ بیهقی، دکتر فیاض، ۱۳۸۴ ، ص ۲۲۷.
کهنه نشدنی
( حدیث ) از ریشه حدث به معنای جدید و اتفاق افتاده. حدیث به گفتار پیامبر گفته می شود و چون قرآن گفتار قدیم است لذا سخنان پیامبر به نسبت سخنان پروردگار جدید است.
حدیث از ریشه ی ح د ث است و به معنای نو و جدید هست.
اسم خیلی زیبا یی .
ریشه اش . عربی و فارسی
حدیث به معنای نو وجدید هستش
نوشته ام درباره حدیث رو تقدیم می کنم
قدر خودت را بدان
از تو برای خود کتاب ساخته ام
حرف هایت که هیچ
تک تک نگاه هایت هم
حدیث می شوند
و باز هم با تو
به این نتیجه میرسم که
عشق هم مقدس است. . .
( پیمان کریمی )
این اسم ریشه عربی داره و در اشعار فارسی شاعرهای بزرگ خیلی از این کلمه استفاده شده
حدیث عشق چه حاجت که بر زبان آری / به آب دیده خونین نبشه صورت حال
سحر با باد می گفتم حدیث آرزومندی / خطاب آمد که واثق شو به الطاف خداوندی
...
[مشاهده متن کامل]

حدیث عشق که از حرف و صوت مستغنیست / به ناله دف و نی در خروش و ولوله بود

حدیث یکی از اسم های عربی هستش و دخترونس اسم من حدیث بنظرم اسم قشنگیه درضمن اسم حدیث فقط و فقط به معنای:بیشتر سخنان پیامبر هستش
عشق و سخن
بنظر من اسم حدیث ب معنای سخن است
حدیث در عربی نام پسر است اما معنی آن عشق و محبت است

سخن پیامبر - عشق - تازه
به معنای سخنی از گذشتگان است
سخن پیامبران
اسم من حدیث واقعا اسم خوبیه
معنی حدیث یعنی :
بیشتر سخنان پیامبر
گفته
این واژه عربی است و پارسی آن اینهاست:
هیوال ( کردی: هه وال )
سورون ( اوستایی: سورون وَنت )
اَیوچیت ( سنسکریت: اَیوچیتَ، اَیوچیتیا )
آمْنیا ( سنسکریت: آمنایا )
مشاهده ادامه پیشنهادها (١٠ از ٤٣)

بپرس