جن

/jenn/

    the genii fairies
    fairyhood
    genius
    fairy

فارسی به انگلیسی

جن قهوه ای فام
brownie

جن گیر
exorcist

جن گیری
exorcism

جن گیری کردن
exorcise, exorcize

مترادف ها

sprite (اسم)
شبح، روح، جن

spook (اسم)
شبح، روح، دیو، جن

deuce (اسم)
شیطان، جن، عفریت، دولو، دوخال، دوکور

goblin (اسم)
دیو، جن، جنی

bogie (اسم)
شیطان، دیو، جن

bogy (اسم)
شیطان، دیو، جن، لو لو، غول

bogeyman (اسم)
جن، مایه ترس ووحشت، لو لو

elf (اسم)
جن، پری

jinn (اسم)
جن، جنی

puck (اسم)
جن

fairy (اسم)
جن، افسون گری، پری، ساحره

jinni (اسم)
جن، جنی

fay (اسم)
جن، پری

urchin (اسم)
جن، بچه بد ذات، جوجه تیغی، خارپشت، بچه شیطان

robin goodfellow (اسم)
جن، روح خبیث

پیشنهاد کاربران

در لری بختیاری
آل، پِّرِّ، پَّری:جن
سوره جن دارای ۲۸ آیه بوده و طبق باور مسلمانان در مکه نازل شده است.
بر طبق باور مسلمانان، این سوره حدوداً در سال ۶ بعثت، پس از آنکه پیامبر اسلام برای دعوت قبیله ثقیف به طائف رفته بود و آن ها ضمن رد دعوت، وی را آزار دادند؛ در بازگشت، در مکه نازل شد.
...
[مشاهده متن کامل]

• این سوره، عمدتاً دربارهٔ خلق ناپیدایی به نام جن سخن می گوید، سخن از ایمان آنها به پیامبر اسلام، و فروتنی در برابر قرآن، و ایمان و اعتقاد آنها به معاد، و وجود گروهی مؤمن و کافر در میان آنان و مسائلی دیگر. این بخش از سوره، نوزده آیه از بیست و هشت آیۀ سوره را در بر می گیرد.
• اشاره ای به مسئله یگانه بودن خدا و بازگشت پس از مرگ.
• سخن از مسئله علم غیب است که هیچ کس از آن آگاهی ندارد جز آنچه خداوند اراده کرده است.

جنجن
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/جن_(سوره)
جن درگویش باستان ایرانیان به زن گفته می شد. و موجود خیالی و غیره . . . نیست.
حکیمان و عارفان و ادیبان و شاعران قوم عرب ( Arab با تلفظ های مفرد و جمع : آرب و آراب در اصل و ریشه به معنای رب یا رب های آغازین ) و پیامبر اسلام در راس آنان بعضی واژه ها یا الفاظ یا کلمات بنیادی و کلیدی در زبان های عبری و فارسی را اقتباس نموده و طوری آنها را تغییر داده اند که توسط آیندگان مورد نفرت قرار گیرند. دو تا از آن واژه های بنیادی و کلیدی به اختصار به شکل و شرح زیر می باشند.
...
[مشاهده متن کامل]

الف - نِفِس عبری در اصل و ریشه نَفَس بوده است به معنای نوسانات دَم و باز دَم و در داستان آدم و حوا به شکل roah و roach با تلفظ های روآه و روآخ بکار برده شده و یَهوَه پس از آفریدن آدم از گل باغ بهشت از نفس یا روآه و یا روآخ خود در بینی یا دماغ آن موجود زندگی بخشیده و الا آخر. الله در قرآن در همان داستان از روح ( همان روآه یا روآخ ) خود در کالبد آدم می دمد بدون اشاره به زندگی. کلمات روآه و روآخ در اصل و ریشه به زبان فارسی بوده اند و پسون آه و آخ در این دو لفظ به معنای دَم می باشند و پیشوند رو ریشه در مصدر روان یا جاری بودن دارد، لذا به معنای فرو رفتن و باز آمدن دَم یعنی نوسانات دم و بازدم یعنی تنفس. برای بد جلوه دادن واژه نفس عبری در قرآن مبارزه با نفس و مجاهدات نفسانی پیشنهاد داده شده است، اما در قرآن خود نفس به چهار نوع اماره و لوامه و ملامه و مطمئنه تقسیم گردیده که به قول بیانات قرآن فقط یکی از آنها یعنی نفس اماره بد می باشد، پس چرا مبارزه با سه تای دیگر که خوب هستند هم باید انجام شود تحت عنوان جهاد اکبر یعنی مبارزه بزرگ با نفس؟
ب - جان در زبان فارسی پیوسته ترین بُعد آفریدگار کائنات و عامل زندگی بخش بوده و می باشد و در قرآن به جن تبدیل شده است .
نتیجه کلی اینکه مبارزه با نفس و تقسیم آن به چهار نوع، از بنیادی ترین گمراهه روی های خیالات اوهامی در قرآن محسوب می شوند. و تبدیل جان فارسی به جن و بصورت جمع اجنه یکی دیگر از گمراهه روی های خیالی - اوهامی - ابهامی - خرافی بیانات وحیانی و حدیثی و روائی در دین اسلام می باشد.
از همه مهمتر اینکه :
آفریدگار کائنات نیافریده ست مرا بهر طاعت و بندگی و یا به لسان قرآن الا یعبدون/ بلکه تا کند مرا وانهم نه بسان ماریا مادر ایسا یعنی مریم عذرا/ الا یعنی بلکه به معرفت کامل ابعاد فراوان و بیکران خویش هدایت و رهنمون مرا/ تا سهیم گرداند و بهره مند نماید از عشق و زندگی جاودانه و لا آغاز و بی پایان خویش مرا / بهر گفت و شنود و بازی و لذت و شادی و آزادی در سطح کمال ایده آل در پیشگاه اعلا و والا و بیکران خویش/ با من و تو و شما یا جملگی و همگی ما/و نه فقط با محمّد و ایسا و موسا و آبراهام و نوآه/ تبدیل این نام ها در قرآن به شکل نوح و ابراهیم و موسی و عیسی با هدف گمراه نمودن پارس ها / در اواخر دوران امپراتوری ساسان ها یا زازان ها /
ساسان در اصل و ریشه به شکل زا زان بوده است به معنای زایشگر یا تولید کننده دانش و بصورت جمع به شکل زازان ها یا زازانیان به معنای زایشگران یا تولید کنندگان دانش.
کدام دانش ؟ آیا امروز اهو را مَزِدای پارسی بزرگ است یا الله آرابی به شکل اللهُ اکبر؟ که در اصل و ریشه و قبل از تولد پیامبر اسلام از ترکیب و پیوند حرف تعریف و تعَیُن اَل در زبان عربی و اله به زبان آرامی ( بخصوص زبان مریم و یوسف و ایسا و آبا و اجداد شان ) ساخته شده است.
آیه محوری و اصلی قرآن یعنی آیه توحید و شهادت به شکل. . . . . لا اله الا الله. . . . . به معنای خدای دیگری غیر از الله وجود ندارد، نبوده است بلکه در اصل و ریشه یعنی از دیدگاه خود پیام اسلام به معنای زیر بوده است : . . . . نه اله بلکه الله. . .

🕋 ترتیب سوره های قرآن کریم:
1 ) سوره فاتحه ( حمد )
2 ) بقره
3 ) آل عمران
4 ) نساء
5 ) مائده
6 ) انعام
7 ) اعراف
8 ) انفال
9 ) توبه ( برائت )
10 ) یونس
11 ) هود
12 ) یوسف
...
[مشاهده متن کامل]

13 ) رعد
14 ) ابراهیم
15 ) حِجر
16 ) نحل
17 ) اِسراء ( بنی اسرائیل )
18 ) کهف
19 ) مریم
20 ) طه
21 ) انبیاء
22 ) حج
23 ) مؤمنون
24 ) نور
25 ) فرقان
26 ) شعراء
27 ) نمل
28 ) قصص
29 ) عنکبوت
30 ) روم
31 ) لقمان
32 ) سجدة
33 ) احزاب
34 ) سبأ
35 ) فاطر
36 ) یس
37 ) صافات
38 ) ص
39 ) زمر
40 ) غافر
41 ) فصّلت
42 ) شوری
43 ) زخرف
44 ) دخان
45 ) جاثیه
46 ) احقاف
47 ) محمد
48 ) فتح
49 ) حجرات
50 ) ق
51 ) ذاریات
52 ) طور
53 ) نجم
54 ) قمر
55 ) الرحمن
56 ) واقعه
57 ) حدید
58 ) مجادله
59 ) حشر
60 ) ممتحنه
61 ) صف
62 ) جمعه
63 ) منافقون
64 ) تغابن
65 ) طلاق
66 ) تحریم
67 ) مُلک
68 ) قلم
69 ) حاقه
70 ) معارج
71 ) نوح
72 ) جن
73 ) مزّمّل
74 ) مدثر
75 ) قیامه
76 ) انسان
77 ) مرسلات
78 ) نبأ
79 ) نازعات
80 ) عبس
81 ) تکویر
82 ) انفطار
83 ) مطففین
84 ) انشقاق
85 ) بروج
86 ) طارق
87 ) اعلی
88 ) غاشیه
89 ) فجر
90 ) بلد
91 ) شمس
92 ) لیل
93 ) ضحی
94 ) شرح
95 ) تین
96 ) علق
97 ) قدر
98 ) بینه
99 ) زلزله ( زلزال )
100 ) عادیات
101 ) قارعه
102 ) تکاثر
103 ) عصر
104 ) همزه
105 ) فیل
106 ) قریش
107 ) ماعون
108 ) کوثر
109 ) کافرون
110 ) نصر
111 ) مسد
112 ) اخلاص ( توحید )
113 ) فلق
114 ) ناس

جن: ونهان زیست
جنین: پنهان در رحم مادر
مجنون: کسی که عقلش پنهان است
جنت: مکانی که پنهان است
همه از ریشه معنایی �پنهان�
از نظر من جن یا jen ، در یک بُعد دیگر جهان زندگی میکنند و هیچ وقت نه انسان ها میتوانند آنها را ببینند و نه جن ها میتوانند . جن ها در ساخت مسجد سلیمان به حضرت سلیمان کمک کرده اند
آتش = تش
بودن _ استن = بد ( با ضم باء )
پس پیشنهاد اینجانب میشود :
تشبد
آتش پیکر. [ ت َ پ َ / پ ِ ک َ ] ( اِ مرکب ) مجازاً، شیطان و جن .
پس در زبان های دیگر دنیا و زبان های اروپایی نیاز نیست از واژه جعل شده کهن jinn استفاده کنند
در انگلیسی و در دیگر زبان ها واژه Jain, Jainy, Jein استفاده شود
مانند همه واژگان اوستایی دیگر که اروپا استفاده میکند
با پرهام موافقم
چون این واژه کاملا اوستایی است
و اوستایی زبان بومی ایران بوده
و جهان میانه ( شمال آفریکا، آسیای غربی، اروپا ) از آن نشاَت میگیرد
طبق این عکس شما واژه جئینی را می نگرید
که من این مدرک را از لغتنامه اوستایی گرفتم که میتوانید با افزون ( دانلود لغتنامه اوستایی ) ان را بگُمیزید ( دانلود )
...
[مشاهده متن کامل]

جن
puck ها همان جن ها هستند
اما چون اصلیت و اهمیت خودشون رو در زبان های اروپایی از دست دادند بهتره از این موقعیت استفاده کرد و واژه پاکpuck رو جایگزین جن برای اروپاییان کرد
Goblin - Demon موجوداتی خیالی که در فرهنگ های مختلف هر کدام به شکلی وجود دارند. مثلا در فرهنگ خاورمیانه جن شبیه به انسان و پاهای آن به شکل سُم است. و در فرهنگ غربی موجودی شبیه انسان ولی شاخ دار و دم دار
...
[مشاهده متن کامل]
که دمی شبیه به فلش دارد. در فرهنگ غرب موجودات خیالی متمایز بسیار زیادتری وجود دارند مانند گرگینه و الف و پری دریایی و دقیقا واژه جن رو نمیشه مترادف لاتینش رو پیدا کرد.

poltergeist
جن به معنی پوشیده، مستور ونامرئی است. درقرآن یکی ازمخلوقات خداونداست وسوره ای به همین نام آمده، درمجموع ترکیب دوحرف جیم ونون به هرتلفظ به معنی پوشیده بوده و به باغ هم از آن جهت جنت گفته شده که پوشیده ازدرخت است، ویاجنین که پوشیده دربطن مادرمی باشد، وجن پوشیده وپنهان ازنظراست.
نو عی موجود از آتش که با انسان ها مشکل دارد و از آهن می ترسد در زمان حضرت موسی در زیر زمین و در خورشید زندانی شدند در زمان سلیمان نبی به حضرت سلیمان کمک کردند تا کاخ سلیمان را بسازند
انگلیسی ها خرافاتی هستند. و در فرهنگ های مختلف غربی مثل اسکاندیناوی موجودات زیادی دار. همون جین یا جنی فیلم ارباب حلقه ها کوچولو چشم بزرگه که گول خورد خودشه یحتمل
موجود ماورا الطبیعی که از جنس آتش هست و از چشم انسان پنهانه و تو بیابون ها و کوه ها و خونه های متروکه و قدیمی زندگی میکنه. . . جنسیت زن و مرد دارن و غذا میخورن و عمرشون خیلی طولانی تر از عمر انسان هاست
...
[مشاهده متن کامل]
و قبل از انسان ها آفریده شدن. . . بسیار قدرتمند از انسان ها هستند مثلا توانایی تغییر شکل تغییر صدا مرئی و نامرئی شدن در یک آن از یک جایی به جای دوری رفتن رو دارن و از همه چی باخبرن و از آینده بااطلاع هستن

جن یعنی پوشیده، یعنی انسانهایی که از درون آنها خبر نداریم، انسانهایی که نیات آنهاپوشیده است. و باید از آنها پرهیز کرد. و هیچ معنی غیر علمی و عینی ندارد. کسانی که دوست و دشمنی آنان معلوم نیست به همین دلیل پیامبر از آنان دوری می کردند.

Goblin
جن جنس دارد و مانند انسان از زن و مرد تشکیل شده است.
به نظر من تمامی کلمات بالا اشتباه هستند. و کلمه ی درست باید باشه: "DEMON"
چرا؟!. در زبان ها باید به مفاهیم توجه بشه و نه به معادل فارسی یا انگلیسی. به قول استاد من، "زمین خوردن" که به معنای افتادان روی زمین هست، به انگلیسی میشه "Fall Down" و نه "Eat Earth".
...
[مشاهده متن کامل]

پس ما نباید معادل رو در نظر بگیریم و باید مفهوم رو در نظر بگیریم.
در اعتقادات ما، جن موجودی هست که از آتش آفریده شده، خوب و بد و درستکار و بدکار داره، و اگه جن بدکار پیدا بشه، بهش می گن شیطان. در حالی که انسان و جن بد رو هر دو به نام شیطان گفته می شن.
خب . . . حالا بیاین از لحاظ مفهومی بررسی کنیم. کدوم موجودات در فرهنگ زبان انگلیسی هستند که از آتش آفریده شده اند، معمولا شاخ دارن و آتش رو کنترل می کنن و به عنوان موجودات شیطانی شناخته می شن؟!.
بله . . . Demons. یا Demon.
Elf معمولا موجودی افسانه ای هست، ولی اگه شما بخوایین معادل فارسی پیدا کنین، پس باید به مفهوم فارسی توجه کنید، که نزدیک ترین مفهوم Demon هست، و ما حتما نباید از این کلمه اجتناب کنیم چون تمام Demon ها در فرهنگ خارجی بد هستند.
در ثانی، "جن" در اصل کلمه به معنای پنهان است، در حالی که Elf ها به وضوح دیده می شن و این Demon ها هستند که در فرهنگ انگلیسی معمولا پنهان هستند.
پس با عرض معذرت، بزنین اون دایرالمعارفتون بالا از جن رو از نو بسازید، چون Demon کلمه ی درستی هست. : ) ; )

این واژه از اساس پارسى و پهلوى ست و تازیان ( اربان ) از واژه پهلوىِ جینا Jina به معناى جن برداشته معرب نموده و گفته اند: الجِن ، أجنة و . . . !!! سپس ریشه سه حرفى جـ. ن. ن را از آن بیرون کشیده اند که بر پوشیدگى و پوشیده و پنهان شدن معنا دارد که صفت اصلى جنیان
...
[مشاهده متن کامل]

است و ساخته اند: جَنّ یُجَنُّ : مستور و پوشیده شدن و از آن ساخته اند : جنین یعنى پوشیده شده ( با رحم ) و از همین معنا جَنّة ( جنت ) جنات : بهشت ( جایى که از نظرها پنهان است ) و از سوى دیگر جَنّ یُجَنُّ : دیوانه شدن ، روانى شدن ( زیرا قدیمیها اعتقاد داشتند دیوانگان
جن زده یا دیوزده شده اند و جن یا دیوى تسخیرشان کرده!!! ) و از آن ساخته اند: مجنون ، مجانین ، جنون

( jon ) به معنی چون. خلق را اعنی آسمانی جن افلاک وستارکان جنبنده و ناجنبنده. ( هدایة المتعلمین فی طب ص 13 )
مشاهده ادامه پیشنهادها (١٠ از ٢٤)

بپرس