جزیه

/jaziyye/

    tribute
    poll - tax anciently paid in lieu of conversion to islam
    [rare.] tribute

فارسی به انگلیسی

جزیه دهنده
tributary

مترادف ها

ransom (اسم)
خون بها، فدیه، فدا، جزیه

پیشنهاد کاربران

جَزیِه معرب گزیت پارسی به معنی مالیات و خراج است و در اسلام خراجی است که از اهل کتاب گرفته می شود تا در قلمرو اسلامی جان و مالشان حفظ شود. درواقع مسیحیان و یهودیان با پرداخت جزیه در جنگ ها شرکت نمی کنند و ارتش اسلام موظف است از مال و جان ایشان با تمام قوا دفاع کند. مالیات از مسلمانان گرفته می شود و جزیه از اهل کتاب.
...
[مشاهده متن کامل]

جزیه عربی شده گزیت ( گزید ) فارسی است، که در پهلوی به معنای مالیات سرانه به کار می رفته است. گزیت یا سرگزیت، مالیات نقدی بود که ساسانیان، پیش از اسلام از یهود و نصاری می گرفتند. اصل واژه عبری یا آرامی بوده است و از گزیتا به معنی جدایی گرفته شده است.
آیه جزیه در قرآن به مسلمانان می گوید که اهل کتاب در قلمرو اسلامی باید جزیه بپردازند. جهاد و دفاع از دولت اسلامی بر مسلمانان واجب است و بر غیرمسلمانان که در حمایت دولت اسلامی زندگی می کنند به جای آن جزیه واجب شده است. کودکان، زنان، پیرمردان و نابینایان از پرداخت جزیه معاف اند. مقدار جزیه بستگی به صلاح دید حاکم اسلامی و رعایت حال پرداخت کنندگان دارد. دولت می تواند اهل ذمه را از دید درآمد و ثروت طبقه بندی کند و بر اساس توان پرداخت آنان سالانه مبلغی را مقرر کند. کم و زیادکردن این مقدار نیز بستگی به دیدگاه دولت اسلامی دارد. در صدر اسلام مقدار جزیه از یک تا سه دینار در سال متغیر بود.

جزیه
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/جزیه
توضیحاتی که در درگاه شما بود ( از من ) درباره جزیه، چرا دیگر نیست؟ چیت ساز
جزیة از ماده جزاء به معنی مالی است که از غیر مسلمانان که در پناه حکومت اسلامی قرار می گیرند گرفته می شود و این نامگذاری به خاطر آن است که آن را به عنوان جزاء در برابر حفظ مال و جانشان به حکومت اسلامی می پردازند .
...
[مشاهده متن کامل]

راغب در مفردات گفته است کلمه ( جزیه ) به معنای خراجی است که از اهل ذمه گرفته شود، و بدین مناسبت آن را جزیه نامیده اند که در حفظ جان ایشان بگرفتن آن اکتفأ می شود.

در گویش های پیشین ، قبل از پیدایش اسلام ، به نوعی خراج و مالیات های قدیم گفته میشد
این واژه از اساس پارسى و پهلوى ست و تازیان ( اربان ) از واژه گزیتک/گزیدگ Gazitak - Gazidag ( پهلوى: مالیات ، عوارض، غرامت ) برداشته و معرب ساخته اند. گزیت Gazit در پارسى درى نیز گفته مى شود. همتایان آن در پارسى اینهاست: تاوان Tawan ، تُجِش Tojesh ( پهلوى: تُجیشْنْ
...
[مشاهده متن کامل]

: جبران ، کفاره ، تلافى - در پهلوى تُجیدن Tojidan : کفاره - تاوان دادن ، جبران - تلافى کردن ) ، گُرُکان Gorokan ( پهلوى: گْروکان : عوض ، جبران ، وثیقه )

بپرس