تقارن

/taqAron/

    coincidence
    conjunction
    symmetry
    simultaneity

مترادف ها

symmetry (اسم)
همسازی، تناسب، قرینه، تشابه، تقارن، هم جور، هم اراستگی، مراعات نظیر

synchrony (اسم)
هم اهنگی، انطباق، هم زمانی، هم عصری، تقارن، همگاهی

synchronization (اسم)
هم زمانی، تقارن، همگاهی، همگامی، همگاه سازی

isochronism (اسم)
هم زمانی، تقارن، ایجاد تقارن، ایجاد همزمانی

parallelism (اسم)
برابری، همسانی، تقارن، موازات، ترادف عبارات، اشتراک وجه

polarity (اسم)
تضاد، تقارن، قطبش، تمایل قطبی، توجه به قطب

پیشنهاد کاربران

واژه Symmetrie ریشه در زبان یونانی دارد و از دو کلمه ساخته شده؛ یکی syn با تلفظ سین به معنای پیوسته یا پیوستگی و دیگری mertron با تلفظ مترون به معنای انداره و مقیاس. اما میتوان گفت که این واژه در اصل و ریشه به زبان فارسی بوده و نه یونانی. پیشوند sym با تلفظ سیم به معنای مفتول و پسوند metrie با تلفظ متری . لذا سیمّتری به شکل مجزا سیم متری به معنای مفتول یا خطکش اندازه گیری بوده. بهر حال خود من علاقه مند به این موضوع ام که آیا در هستی یا وجود موجودات زنده نباتی و حیوانی و انسانی ، تقارن نفسانی و جنسی وجود دارد یا نه ؟ نظریه یا تئوری این امکان را به احتمال قریب به یقین یا نزدیک به حقیقت پیش بینی میکند، اما در عمل هیچ فرد انسانی از زمان پیدایش انسان روی کره زمین تاکنون موفق به ملاقات با نیمزوج ملکوتی و جاودانه خاص و ویژه خویش با جنسیت معکوس نشده است. همانطور یک الکترون دارای نیمزوج بنیادی همزاد و هم بازی و هم ارز خود با جرم مساوی و بار الکتریکی معکوس می باشد تحت نام پوزیترون. شاید نیمزوج های بنیادی همزاد و هم بازی و هم ارز هرکدام از ما افراد انسانی ( منجمله نیمزوج های موجودات دیگر ) در یک منظومه خورشیدی روی یک کره زمین دیگری در کهکشان راه شیری و یا در یکی از کهکشان های دیگر در حال حاضر و بطور همزمان با ما مشغول زندگی دنیوی باشند. آنها هم شاید مثل ما از خود این سوال را طرح نموده باشند که آیا هرکدام از آنها دارای نیمزوج های آسمانی و جاودانه خاص و ویژه خویش با جنسیت معکوس می باشند. و شاید تصادفی و یا سرنوشت وار، یکی از آنها مثل من در اینجا، نام آن تقارن را نفسانی و جنسی انتخاب نموده باشد. در همین زمینه در یکی از آیات قرآن اشاره به آفرینش نفوس موجودات بصورت زوجی ( موئنث و مذکر ) شده است، اما از طرفی دیگر داستان آدم و حوا نقش سد و مانع را در پیش پا و روی انسان بسوی زمان گذشته تا آفرینش اولیه یا ازلی در مبدء بازی کرده و میکند. در این مورد سوال اینست که اگر داستان آدم و حوا را یک افسانه خیالی اوهامی بدانیم، آنگاه میتوانیم بر اساس آن آیه قرآنی به این باور حقیقی برسیم که خدا کلیه نفوس نباتی و حیوانی و انسانی را از نفس واحد و بیکران خود و هرکدام را بصورت زوجی در نهایت کمال ایده آل خوبی و زیبایی آفریده و به هرکدام جاودانگی اهداء نموده ؟ از طرفی دیگر در آیه های قرآن در مورد روز و عهد و بزم الست، همه افراد انسانی بطور همزمان در آن جشن حاضر بوده و به کلام خدا گوش داده اند و نه فقط آدم و حوا ، البته بصورت ذرات از پشت یا صلب آدم بیرون آمده و در پایان بزم به آنجا بر گشته اند. 🤔 کانت فیلسوف آلمانی به دو من و دو دنیا باور پیدا کرده؛ یکی من تجربی و دنیای پدیدار شده یا فنومنی و دیگری من استعلائی و دنیای امکانی و پدیدار نشده یا نئومنی. اما کانت منظور خودرا در مورد من استعلائی یا امکانی بطور روشن بیان ننموده. یعنی آیا منظورش همان نیمزوج آسمانی و جاودانه خاص و ویژه خویش با جنسیت معکوس یعنی همسر ملکوتی اش بوده؟
...
[مشاهده متن کامل]

بعضی شاعران و عارفان دینی فارسی زبان خودمان هم در غزلیات عاشقانه به معشوق و معشوقه ( محبوب و محبوبه ) اشاره نموده که زمینی نبوده بلکه ملکوتی یعنی خدا. من معتقدم که منظور آنان در زیر سطح خودآگاه ( یعنی در ضمیر نا آگاه ) همان نیمزوج آسمانی بوده.

ناهمسان سویی.
هماهنگی، وحدت زمانی،
مثل گفتن تسلیت
خداوندقرین رحمت
وبازماندگان
صبرجزیل
برابر تقارن "همامونی" نهاده شده است. این واژه با توجه به معادل انگلیسی آن symmetry ساخته شده است. symmetry از لحاظ ریشه شناختی، به معنای "هم اندازه" می باشد. با توجه به اینکه واژه "مون" در فارسی میانه
...
[مشاهده متن کامل]
به معنی اندازه می باشد، برای تقارن یا symmetry واژه "همامونی" و برای متقارن یا symmetric واژه "همامون" ساخته شده است.

مانندساز
سریع تر
همامونی، هم مونی
همسانسویی

بپرس