جیره، جامه، تسلیم، تحویل، رد و بدل، علیق اسب، لباس مستخدم
deference(اسم)
تمکین، تسلیم، احترام، تن دردهی
prehension(اسم)
گرفتن، قبض، تسلیم، اخذ، تحویل
quietism(اسم)
سکوت، تسلیم، ارامش گرایی، فرقه متصوفه اهل سکوت
capitulation(اسم)
سرسپردگی، تسلیم، کاپیتولاسیون، عهدنامه تسلیم
delivery(اسم)
رهایی، تسلیم، تفویض، تحویل
rendition(اسم)
تفسیر، تسلیم، تحویل، ترجمه، بازگردانی
passover(اسم)
تسلیم، معبر، عید فصح
rendering(اسم)
تفسیر، تسلیم
پیشنهاد کاربران
گَلهِه:تسلیم. فارسی کهن. تسلیم از سلام وسلامت است که فارسی اند.
واژه تسلیم معادل ابجد 540 تعداد حروف 5 تلفظ taslim نقش دستوری اسم ترکیب ( اسم مصدر ) [عربی] مختصات ( تَ ) [ ع . ] آواشناسی taslim الگوی تکیه WS شمارگان هجا 2 منبع لغت نامه دهخدا ... [مشاهده متن کامل]
فرهنگ فارسی عمید فرهنگ فارسی معین فرهنگ واژه های سره فرهنگ فارسی هوشیار واژگان مترادف و متضاد
تسلیم: تسلیم از "سَلَم" است؛ یعنی بدون عیب و نقص بودن، سلامتی یعنی بدون عیب و نقص بودن بدن! سَلِّمُوا تَسْلِیماً پذیرش بی عیب و نقص خواستۀ خدا بر خود، تسلیم است، یعنی بنده خواستۀ بی عیب و نقص خدا را بپذیرد. سلام یکی از نام های خداوند و به معنای بی عیب و نقص بودن است.
وقتیکه پول درمیان؛ حتی دانشمند تسلیم مدارک علمی نمیشه؛ مگه بندرت . . . !
تسلیم ( انگلیسی: Submission ) یک فیلم کوتاه درام هلندی به کارگردانی تئودور ون گوگ است که در سال ۲۰۰۴ منتشر شد. فیلم نامهٔ این فیلم را آیان حرصی علی ( یکی از نمایندگان پیشین مجلس هلند از حزب مردم برای آزادی و دموکراسی ) نگاشته بود. نام فیلم برگرفته از ترجمهٔ عربی واژه «اسلام» ( به معنای تسلیم و گردن نهادن ) است. چندی پس از نمایش این فیلم در تلویزیون سراسری هلند، کارگردان فیلم توسط یک بنیادگرای مسلمان مراکشی الاصل به نام محمد بویری به قتل رسید. ... [مشاهده متن کامل]
فیلم بازگوکنندهٔ زندگی ۴ شخصیت داستانی است که نقش همگی را یک هنرپیشه ایفا کرده است که با حجاب ظاهر می شوند، اما لباس شان در برخی قسمت ها بدن نماست و از زیر آن می توان آیات قرآن را دید که بر روی پوست شان نوشته است. این زن ها دربارهٔ سوءاستفاده ها و خشونت های گوناگونی که متحمل شده اند، صحبت می کنند. فیلم حاوی تک گویی های این شخصیت هاست و تأکید مشخصی بر ۳ آیه از قرآن ( و ) دارد که بر روی بدن های آنان نگاشته شده است. فیلم نامه نویس تسلیم، آیان حرصی علی می گوید «مطابق آیه ۳۴ سوره نساء می توان در صورت نافرمانی زنان، آنان را کتک زد. این یکی از مفسده هایی است که می خواستم در فیلم نشان داده شود. » در پاسخ به سؤالی از او که پرسیده شد آیا این فیلم توهین به مسلمانان است، آیان حرصی علی پاسخ داد: «اگر شما یک زن مسلمان باشید و قرآن را بخوانید و ببنید که در آن نوشته شده اگر به همسرتان «نه» بگوئید، باید به شما تجاوز شود؛ این است که ناخوشایند و زننده است؛ و این است که توهین آمیز است. » کارگردان فیلم تئودور ون گوگ که بابت شخصیت جنجالی و بحث انگیزش شناخته می شد، فیلم را یک «رسالهٔ سیاسی» نامید. فیلم بابت به تصویر کشیدن طرق گوناگونی که زن ها مطابق قوانین شرعی بنیادگرایی اسلامی مورد آزار و سوء استفاده قرار می گیرند و همچنین خشم ناشی از انتقاد از شرع اسلام، مورد ستایش واقع شد. منتقد فیلم «فیل هال» دربارهٔ فیلم نوشت: «فیلمِ تسلیم در زمینهٔ موردِ سؤال قراردادنِ زن ستیزی و فرهنگ خشونت علیه زنان با عنایت به تفسیرهای قرآنی، جسورانه عمل کرد. سوالاتی که در فیلم مطرح می شوند: ارزش پرسیدن را دارند: آیا کتک زدن و کشتن زنان، خواستِ پروردگار است؟ آیا پائین نگه داشتنِ استانداردِ زندگیِ زنان، مخالفت با حق آزادی اراده و تفکر مستقل، تقدس و پرهیزگاری است؟ و در نهایت، چگونه در قرن بیست و یکم، چنین چارچوب ذهنی ای وجود دارد؟» از سوی دیگر، منتقد دیگری به نام «دنیس لیم» اظهار داشت: «غم انگیز است که تصور شود این وقاحت سطحی و ناچیز را بتوان به عنوان یک انتقاد جدی از اسلام محافظه کارانه مطرح کرد. » یک منتقد ناشناس دیگر نیز داستان های مطرح شده در فیلم را ساده انگارانه و حتی کاریکاتوری دانست.
تسلیم: همتای پارسی این واژه ی عربی که از ریشه ی سلم و در باب تفعیل ساخته شده، اینهاست: فسپور faspur، فاسپور ( دری: fāspor )
سلیم تسلیم: پذیرا.
در برابر سختی ها تن در داد دیگر کم آورد و خود را وا داد در برابر ستمگر گردن خم نکرد