بهلول

/bohlul/

    bohlul

پیشنهاد کاربران

بهلول یک نشریه طنز و اولین نشریه طنزی بود که در کشور ایران پس از انقلاب ۱۳۵۷ منتشر شد. این نشریه در سال ۵۷ آغاز و تا سال ۱۳۶۰ مجموعاً ۹۰ شماره منتشر شد.
نشریه بهلول که رویه خود را فکاهی، سیاسی - انتقادی اعلام کرده بود، از نشریات موفق پیش از کودتای ۱۳۳۲ بود. این نشریه در سالهای پس از کودتا دیگر منتشر نشد؛ ولی شماره نخست پس از انقلاب در روز سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۳۵۷، در ۲۸ صفحه، به قیمت ۵ تومان و با روی جلد و پشت جلد رنگی تحت عنوان: «دوره جدید، سال بیست و نهم» انتشار یافت.
...
[مشاهده متن کامل]

سید احمد سکاکی صاحب امتیاز و مدیر مسئول، و سید ابراهیم سکاکی و سردبیر آن بود. این مجله از شماره ۲ زیر نظر شورای نویسندگان اداره می شد.
بهلول، بعنوان آغازگر حرکت مجدد مطبوعات طنز پس از انقلاب ۱۳۵۷ ایران به شمار می آید که بخشی از مطالب و تصاویر آن، تداوم بخش حرکات هزل پیش از خود است. عمده ترین مطالب بهلول شامل کاریکاتور، عکس، نثرهای کوتاه، صفحه جوک، گزارش طنز از مجلس ( تماشاخانه پارلمان ) ، فرهنگ بهلول، داستان کوتاه ( با امضای عوضعلی خان ) ، جدول و شعر بود.
طنزپردازانی مثل محمد حاجی حسینی، محمد خرمشاهی، قدرت اله عسگری، محمد اوزی، ناصر داروگر کرمانی، ایرج شمس ( با امضای ایرج آنتن ) با بهلول همکاری مستمر داشتند.
از حاجی حسینی اشعار ضربی در این نشریه چاپ می شد که طرفداران خاص خود را داشت. در زمینه کاریکاتور، احمد عبداللهی نیا، جواد علیزاده، بیژن دلزنده، بهمن عبدی و داروین میثاقی با آن نشریه همکاری داشتند.
بهلول، از نظر سیاسی به جناح فکری خاص وابستگی نداشت و سعی می کرد در جهت انقلاب حرکت کند و موضعی انتقادی - ارشادی در برخورد با مسایل روز داشته باشد.
ضمن اینکه بخش قابل توجهی از آثار و کاریکاتورهای آن، به خاندان سلطنت و وابستگان بیگانه می پرداخت.
با این وجود، بهلول برای تداوم کار، با مشکلاتی مواجه بود. پس از چاپ شماره ۱۷ در یکشنبه ۳۱ تیر ۱۳۵۸ توقیف شد و شماره ۱۸ را پس از یک وقفه پنج هفته ای، در ۴ شهریور همان سال چاپ کرد.
انتشار این نشریه از تابستان ۱۳۶۰ به بعد کاملاً متوقف شد و آخرین شماره آن ( شماره ۹۰ ) در ۲۸ صفحه، در ۳۱ خرداد ۱۳۶۰ به چاپ رسید و بعد از آن توقیف شد.
بهلول پیش از کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ هم منتشر می شد و به همین دلیل وقتی که این مجله در آخرین روز سال ۵۷ منتشر شد، روی جلدش نوشت: دوره جدید، سال ۲۹.

بهلول
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/بهلول_(مجله)
بهلول ؛ پهلوان ، راست گفتار ، درست پندار، رشید، صالح ، صادق.
جهت درک بهتر تعاریف بالا برای کلیدواژه ی بهلول متن زیر تحلیلی از کلیدواژه ی مباهله را از طریق جهان بینی و قوانین ایجاد کلمات تبیین نموده است.
...
[مشاهده متن کامل]

مباهله ؛ دو حرف اصلی در کلمه ی مباهله حروف ( ب ل ) می باشد.
یعنی کلمه ی بله به مفهوم راستی درستی صداقت و حق در کلمه ی مباهله قابل دیدن است.
از آنجایی که حرف ( ل ) در قوانین ایجاد کلمات قابل تبدیل به حرف ( ر ) می باشد لذا کلمه ی بَر در کلمه ی مباهله با ریخت مباهره به معنی بهر آمدن و برآمده شدن و رشد و شکوفایی در ساختمان کلمه ی مباهله قابل مشاهده می شود.
در یک تعریف خلاصه مفهوم کلمه ی مباهله که مرتبط با کلیدواژه ی بهلول و بهره و بهار می باشد به معنی راستی آزمایی قابل برداشت می شود.
حرف ( ه ) در میان دو حرف صامت ( ب ل ) با ذات آوایی که منطبق با عالم واقع در باطن خود دارد و نماد حرارت و حیات و بهره برداری و بهره گیری از حیات در زندگی می باشد نماد یک جریانی از حیات جهت برآمده شدن و رشد و شکوفایی در کلمه ی مباهله می باشد.
لذا عمل مباهله یک عمل راستی آزمایی در یک تقابل فکری و باوری و اندیشه در جهت اثبات درستی تفکر طرفین منازعه می باشد.
مدل ساختمان کلمه ی بهلول با افزونه ی حرف ( ل ) در انتهای کلمه برای ایجاد اسم به گونه ای است که این ساختمان دارای یک دالان باشد مانند حرف ( ر ) در کلمه ی شرور یا حرف ( ل ) در کلمه ی حلال یا حرف ( س ) در کلمه ی خسیس و. . .
حکمت استفاده از حروف مُصَوّت ( و آ ی ) در کلمات شرور حلال خسیس به خاطر وجود سه مقوله ی ( جریان تعالی و کاستی ) در مفهوم باطنی این سه کلمه در عمل می باشد.

بهلول معرب واژه فارسی �پهلوان� می باشد .
بهلول نامی کُردی است، به معنای دیوانه و سرخوش
شیخ محمد تقی بهلول از شهر گناباد استان خراسان از روحانیون دوره اصلاحات پهلوی اول که همواره با آن ها مخالفت می کرد و در عرصه اقدامات مخالفان وقتی به مسجد گوهرشاد رسیده بود با سخنرانی اش شهرت دارد. از دست
...
[مشاهده متن کامل]
پیگرد های دولت وقت مدتی به افغانستان گریخت. بعد در سال های کهولت به ایران آمد. ( برای تفصیل بیشتر به ویکی نگاه کنید )

بهلول اربی شده واژه پارسی "به روی" به معنی "خوشرو" است.