بطر

/botr/

    insolence
    petulance

پیشنهاد کاربران

بطَرَ:
به مشترکات زندگی حیوانی و انسانی بطر گویند.
وکَمْ أَهْلَکْنَا مِنْ قَرْیَةٍ بَطِرَتْ مَعِیشَتَهَا: انسان با حیوان مشترکاتی چون خوردن، خوابیدن و لذت جنسی و. . در زندگی دارد. بَطِرَتْ مَعِیشَتَهَا یعنی مشترکات حیوانی آنان به اوج رسید و به جای تقوی الهی و کمک به یکدیگر فقط به مشترکات بین خود و حیوان پرداختند. بیطار به دامپزشک گویند چون بیماری، اشتراک بین انسان و حیوان بوده و بیطار جز درمان بیماری حیوانات، حق معالجه انسان را ندارد.
...
[مشاهده متن کامل]

در قرآن کریم سوره اعراف آیهء ۱۶۸
در مورد بنی اسرائیل آورده که:
و بیازمودیم ایشان را به نیکوئیها چون عیش و غنا و صحت، و به بدی ها چون شدت و فقر و مصائب نفس و مال تا شاید که باز گردند بخدا و از معصیت بطاعت گرایند ایشان را در نعمت شکر می بایست کرد بطر و استغنا ظاهر میکردند و گفتند آن الله فقیر و نحن اغنیا ء و در محنت صبر بایست کرد آغاز ناسزا کرده گفتند یدالله مغلوله پس بر محک اختیار تمام عیار بیرون نیامدند.
...
[مشاهده متن کامل]

راغب در باره کلمه ( بطر ) گفته : این کلمه به معنای غفلت و سبک مغزی است که در اثر سوء استفاده از نعمت و قیام ننمودن به حق آن و مصرف کردن آن در غیر مورد به آدمی دست می دهد، خدای تعالی در یکجا فرموده : ( بطرا و رئأ الناس ) و در جای دیگر فرموده : ( بطرت معیشتها ) یعنی اهل ده در معیشت شان بطر به خرج دادند و در نتیجه از کار باز مانده و به رنج افتادند، و بطر همان طرب است و طرب خفت و سبکیی است ناشی از فرح . و گاهی این کلمه در شدت حزن و اندوه استعمال می شود، و کلمه ( بیطره ) به معنای دامپزشکی است . و کلمه رئأ به معنای این است که آدمی خود را به غیر آنچه که هست نشان دهد.
...
[مشاهده متن کامل]

بطر در زبان عربی به حالتی گفته می شود که حیوان در بهار به دلیل فراوانی علف از آن خورده و در اثر سیری بالا و پایین می پرد و در نتیجه از اطراف خود بی خبر می ماند و در نتیجه به راحتی شکار درندگان می گردد .

بی باکی و گردن کشی
( بَ، طَ، رْ ) به معنی :غرور، ناسپاسی، تکبر، و درجاهایی به معنی شادی زیاد و در شادی کردن از حد گذشتن آمده

بپرس