بریان

/beryAn/

    grilled
    roast
    roasted (whole)

فارسی به انگلیسی

بریان کردن
roast, to dress or roast whole, to barbecue, to parch

پیشنهاد کاربران

گاهی به معنی آشفته و مضطرب است
با سپاس از جناب باقری
بریزیدن یا بریزاندن که در اصفهان به دیسه پیلیزاندن گفته می شود به چم سوزاندن مو ( به ویژه برای کله پاچه ) بکار می رود و همریشه با بریان و کارواژه "برشتن" است.
بریان:
دکتر کزازی در مورد واژه ی " بریان" می نویسد : ( ( در ریشه و بنیاد، با " برشتن "یکی است . این واژه از بردانه bridāna ، گونه ای صفت فاعلی از ستاک پارسی باستان برئد braid برآمده است. این ستاک ، در اوستایی، برئز braiz بوده است. این ستاک در ریخت بریز که بن اکنون از مصدر "برشتن" است در پارسی برجای مانده است و نمونه را در آمیغ " نخودْبریز ، به معنی بریزنده ( =برشته کننده ) نخود دیده می آید. ) )
...
[مشاهده متن کامل]

( ( به جانش بر ، از مهر ، گریان بُدی ؛
ز بیم ِ جدایْیْش ، بریان بُدی . ) )
( نامه ی باستان ، جلد اول ، میر جلال الدین کزازی ، 1385، ص 238. )
واژه ی بریان به معنی سوختن و کباب شدن با واژه های Burn به معنی سوختن در انگلیسی ، آلمانی Brennen ، فرانسوی Br�ler ، هلندی Brandwond ، سوئدی Br�nna و. . . قابل سنجیدن است.

هوالعلیم
بریان: برشته شدن گوشت برروی آتش را بریان میگوئیم.
بریان اصفهان: یکی از غذا های مخصوص اصفهان است که بیشتر به عنوان ناهار استفاده میشود.
طرز تهیه بریان اصفهان :ابتدا گوشت و دنبه گوسفند را آب پز کرده و سپس چرخ کرده و حدود ۱۰۰ گرم از آن را در ظرف مخصوص ( ظرفی به شکل کفگیر البته بدون سوراخ ) پهن کرده ومیگذارند روی آتش تا برشته شود، دراین فاصله نان سنگک را با ۲ ملاقه آبگوشت چرب کرده و بریان را روی آن میزنند و با ریحان و دوغ نوش جان میکنند. البته مقداری جگرِ سفید ( شُش ) ودنبه راآب پز وچرخ کرده ودرکنار بریان مصرف میکنند.
...
[مشاهده متن کامل]

لازم به یادآوری است نام این غذا ( بریان ) ومحل پخت وعرضه آن ( بریانی ) است .
اگر به اصفها ن مشرّف شدید
خوردن بریان را فراموش نکنید .
نوشِ جان
به امید دیدار

بریان: برشته شدن گوشت برروی آتش را بریان میگوئیم.
بریان اصفهان: یکی از غذا های مخصوص اصفهان است که بیشتر به عنوان ناهار استفاده میشود.
طرز تهیه بریان اصفهان :ابتدا گوشت و دنبه گوسفند را آب پز کرده و سپس چرخ کرده و حدود ۱۰۰ گرم از آن را در ظرف مخصوص ( ظرفی به شکل کفگیر البته بدون سوراخ ) پهن کرده ومیگذارند روی آتش تا برشته شود، دراین فاصله نان سنگک را با ۲ ملاقه آبگوشت چرب کرده و بریان را روی آن میزنند و با ریحان و دوغ نوش جان میکنند. البته مقداری جگرِ سفید ( شُش ) راآب پز وچرخ کرده ودرکنار بریان مصرف میکنند.
...
[مشاهده متن کامل]

لازم به یادآوری است نام این غذا ( بریان ) ومحل پخت وعرضه آن ( بریانی ) است .
اگر به اصفها ن مشرّف شدید
خوردن بریان را فراموش نکنید
به امید دیدار

بپرس