roast, to dress or roast whole, to barbecue, to parch
فارسی به انگلیسی
پیشنهاد کاربران
بریان صفت مفعولی استمراری ستاک برشتن است.
می برشتم، می بِریَم
برشته هم صفت مفعولی است.
بریان همساختار با گریان پریشان خروشان جویان. . .
می برشتم، می بِریَم
برشته هم صفت مفعولی است.
بریان همساختار با گریان پریشان خروشان جویان. . .
بریان =درزبان لکی به معناهای زیر به کارمی رود .
۱ - به معنای برشته و کباب شده وبعضی اوقات به معنای سوخته ومجازا به معنای جگرسوخته و بسیار درد کشیده به کارمی رود .
۲ - به معنای صورت وچهره و رخ و پیشانی می باشد .
مثال :تف ار بریانت =تف به برآن صورتت .
۱ - به معنای برشته و کباب شده وبعضی اوقات به معنای سوخته ومجازا به معنای جگرسوخته و بسیار درد کشیده به کارمی رود .
۲ - به معنای صورت وچهره و رخ و پیشانی می باشد .
مثال :تف ار بریانت =تف به برآن صورتت .
گاهی به معنی آشفته و مضطرب است
با سپاس از جناب باقری
بریزیدن یا بریزاندن که در اصفهان به دیسه پیلیزاندن گفته می شود به چم سوزاندن مو ( به ویژه برای کله پاچه ) بکار می رود و همریشه با بریان و کارواژه "برشتن" است.
بریزیدن یا بریزاندن که در اصفهان به دیسه پیلیزاندن گفته می شود به چم سوزاندن مو ( به ویژه برای کله پاچه ) بکار می رود و همریشه با بریان و کارواژه "برشتن" است.
بریان:
دکتر کزازی در مورد واژه ی " بریان" می نویسد : ( ( در ریشه و بنیاد، با " برشتن "یکی است . این واژه از بردانه bridāna ، گونه ای صفت فاعلی از ستاک پارسی باستان برئد braid برآمده است. این ستاک ، در اوستایی، برئز braiz بوده است. این ستاک در ریخت بریز که بن اکنون از مصدر "برشتن" است در پارسی برجای مانده است و نمونه را در آمیغ " نخودْبریز ، به معنی بریزنده ( =برشته کننده ) نخود دیده می آید. ) )
... [مشاهده متن کامل]
( ( به جانش بر ، از مهر ، گریان بُدی ؛
ز بیم ِ جدایْیْش ، بریان بُدی . ) )
( نامه ی باستان ، جلد اول ، میر جلال الدین کزازی ، 1385، ص 238. )
واژه ی بریان به معنی سوختن و کباب شدن با واژه های Burn به معنی سوختن در انگلیسی ، آلمانی Brennen ، فرانسوی Br�ler ، هلندی Brandwond ، سوئدی Br�nna و. . . قابل سنجیدن است.
دکتر کزازی در مورد واژه ی " بریان" می نویسد : ( ( در ریشه و بنیاد، با " برشتن "یکی است . این واژه از بردانه bridāna ، گونه ای صفت فاعلی از ستاک پارسی باستان برئد braid برآمده است. این ستاک ، در اوستایی، برئز braiz بوده است. این ستاک در ریخت بریز که بن اکنون از مصدر "برشتن" است در پارسی برجای مانده است و نمونه را در آمیغ " نخودْبریز ، به معنی بریزنده ( =برشته کننده ) نخود دیده می آید. ) )
... [مشاهده متن کامل]
( ( به جانش بر ، از مهر ، گریان بُدی ؛
ز بیم ِ جدایْیْش ، بریان بُدی . ) )
( نامه ی باستان ، جلد اول ، میر جلال الدین کزازی ، 1385، ص 238. )
واژه ی بریان به معنی سوختن و کباب شدن با واژه های Burn به معنی سوختن در انگلیسی ، آلمانی Brennen ، فرانسوی Br�ler ، هلندی Brandwond ، سوئدی Br�nna و. . . قابل سنجیدن است.
هوالعلیم
بریان: برشته شدن گوشت برروی آتش را بریان میگوئیم.
بریان اصفهان: یکی از غذا های مخصوص اصفهان است که بیشتر به عنوان ناهار استفاده میشود.
طرز تهیه بریان اصفهان :ابتدا گوشت و دنبه گوسفند را آب پز کرده و سپس چرخ کرده و حدود ۱۰۰ گرم از آن را در ظرف مخصوص ( ظرفی به شکل کفگیر البته بدون سوراخ ) پهن کرده ومیگذارند روی آتش تا برشته شود، دراین فاصله نان سنگک را با ۲ ملاقه آبگوشت چرب کرده و بریان را روی آن میزنند و با ریحان و دوغ نوش جان میکنند. البته مقداری جگرِ سفید ( شُش ) ودنبه راآب پز وچرخ کرده ودرکنار بریان مصرف میکنند.
... [مشاهده متن کامل]
لازم به یادآوری است نام این غذا ( بریان ) ومحل پخت وعرضه آن ( بریانی ) است .
اگر به اصفها ن مشرّف شدید
خوردن بریان را فراموش نکنید .
نوشِ جان
به امید دیدار
بریان: برشته شدن گوشت برروی آتش را بریان میگوئیم.
بریان اصفهان: یکی از غذا های مخصوص اصفهان است که بیشتر به عنوان ناهار استفاده میشود.
طرز تهیه بریان اصفهان :ابتدا گوشت و دنبه گوسفند را آب پز کرده و سپس چرخ کرده و حدود ۱۰۰ گرم از آن را در ظرف مخصوص ( ظرفی به شکل کفگیر البته بدون سوراخ ) پهن کرده ومیگذارند روی آتش تا برشته شود، دراین فاصله نان سنگک را با ۲ ملاقه آبگوشت چرب کرده و بریان را روی آن میزنند و با ریحان و دوغ نوش جان میکنند. البته مقداری جگرِ سفید ( شُش ) ودنبه راآب پز وچرخ کرده ودرکنار بریان مصرف میکنند.
... [مشاهده متن کامل]
لازم به یادآوری است نام این غذا ( بریان ) ومحل پخت وعرضه آن ( بریانی ) است .
اگر به اصفها ن مشرّف شدید
خوردن بریان را فراموش نکنید .
نوشِ جان
به امید دیدار
بریان: برشته شدن گوشت برروی آتش را بریان میگوئیم.
بریان اصفهان: یکی از غذا های مخصوص اصفهان است که بیشتر به عنوان ناهار استفاده میشود.
طرز تهیه بریان اصفهان :ابتدا گوشت و دنبه گوسفند را آب پز کرده و سپس چرخ کرده و حدود ۱۰۰ گرم از آن را در ظرف مخصوص ( ظرفی به شکل کفگیر البته بدون سوراخ ) پهن کرده ومیگذارند روی آتش تا برشته شود، دراین فاصله نان سنگک را با ۲ ملاقه آبگوشت چرب کرده و بریان را روی آن میزنند و با ریحان و دوغ نوش جان میکنند. البته مقداری جگرِ سفید ( شُش ) راآب پز وچرخ کرده ودرکنار بریان مصرف میکنند.
... [مشاهده متن کامل]
لازم به یادآوری است نام این غذا ( بریان ) ومحل پخت وعرضه آن ( بریانی ) است .
اگر به اصفها ن مشرّف شدید
خوردن بریان را فراموش نکنید
به امید دیدار
بریان اصفهان: یکی از غذا های مخصوص اصفهان است که بیشتر به عنوان ناهار استفاده میشود.
طرز تهیه بریان اصفهان :ابتدا گوشت و دنبه گوسفند را آب پز کرده و سپس چرخ کرده و حدود ۱۰۰ گرم از آن را در ظرف مخصوص ( ظرفی به شکل کفگیر البته بدون سوراخ ) پهن کرده ومیگذارند روی آتش تا برشته شود، دراین فاصله نان سنگک را با ۲ ملاقه آبگوشت چرب کرده و بریان را روی آن میزنند و با ریحان و دوغ نوش جان میکنند. البته مقداری جگرِ سفید ( شُش ) راآب پز وچرخ کرده ودرکنار بریان مصرف میکنند.
... [مشاهده متن کامل]
لازم به یادآوری است نام این غذا ( بریان ) ومحل پخت وعرضه آن ( بریانی ) است .
اگر به اصفها ن مشرّف شدید
خوردن بریان را فراموش نکنید
به امید دیدار