باتری

/bAtri/

    battery
    cell

فارسی به انگلیسی

باتری تر
(rechargeable) battery

باتری خشک
dry battery, dry cell

مترادف ها

battery (اسم)
باتری، باطری، ضرب و جرح، اتشبار، صدای طبل، حمله با توپخانه، انباره

پیشنهاد کاربران

انبارک
باتری
گیوَن : گیو - اَن ( گیو که اربیده ی آن قُوَت و قُوه و به معنی نیرو ست و پسوند - اَن به مینه ی ابزار است مانند :
تاوَن = اَبزار بِرِشتَن ، تاواندن ، داغ کردن ، بِریاندن ، بِریان کردن ( فِر : فرانسوی )
پیت ( pit )
از پهلوی به مانک "آذوقه" میتوان بجای باتری که آذوقه ْ آسروئیک ( الکتریک ) است بکار برد.
نام ناحیه ای در خوار ورامین، یاتری است نه باتری!
من یه سال ساکن اونجا بودم
باطری _ طبق یافته های باستانی، باتری برای نخستین بار به دست پارتی ها ساخته شده و آثار آن در عراق پیدا شده است
باتری/باطری:
این کلمه از واژه ی فرانسوی batterie گرفته شده است و البته بهتر است که با حرف "ت " و به صورت باتری نوشته شود هرچند که معمولاً آن را به صورت باطری می نویسند.
( غلط ننویسیم ، ابوالحسن نجفی ، چاپ نهم ۱۳۷۸ ص ۵۴. )

واژه ی پارسی_آریایی باتری ( با تری ) همتای battery در لاتین و به معنای برقدان یا بارکننده روشنایی است که ساخته شده از با ( همخانواده با بامداد و فانوس=بانوس ) به معنای روشنایی و تری ( همخانواده با طریق=تریک
...
[مشاهده متن کامل]
و طرف=ترف ) که معنای آن باربر باربردار است. واژه باتری در سنسکریت به شکل बैटरी baiTarI آمده است. این نامگذاری بدان سبب است که از باتری روشنایی میگرفته اند. دانستنی است که واژه battery در لاتین از ریشه beat به معنای زدن ساخته شده و ازینرو واژه باتری ساخته شده در سنسکریت - اوستایی دارای معنای نزدیکتر و بهتری برای این ابزار است.

کلمات باتری و پیل فرانسوی، کلمه ی قوه عربی و کلمه ی انباره فارسی است.
باتری
باربَرق، باربَرغ، بارگی ( - گی ریشه واژه به مینهء
قَوی که خود قَوی از گَوی و گیو و گیاه گرفته شده و در مجموع نیرو می میند ( معنی میدهد )
بَرغانه
پیل
باطری
باتری
. ۞ ( فرانسوی ، اِ ) بمعنی دستگاهی که از یک سری پیل ۞ و آکومولاتور ۞ تشکیل شده است و برای ذخیره و تولید الکتریسته در اتومبیل و وسائل دیگر بکار رود. دستگاهی که در حکم مخزن الکتریسته و عبارت از ابزاری الکتروشیمی است . در هر خانه از این دستگاه چند صفحه ٔ مثبت و بهمان تعداد صفحه های منفی قرار گرفته و جنس صفحه ها از سرب یا از ترکیبات فلز مزبور است . این صفحه ها بوسیله ٔ صفحات عایقی که معمولاً از چوب ، لاستیک و شیشه ساخته شده از یکدیگر جداگشته اند، تمام صفحات منفی و مثبت با همدیگر متصل اندو با علامت ( + ) یا ( - ) مشخص میباشند. مجموع صفحه های مثبت و منفی در داخل ظرف محتوی اسید سولفوریک و آب قرار دارند. این محلول الکترولیت نام دارد. هنگام پرکردن باطری ( بوسیله ٔ منبع الکتریکی ) بین اسید و ترکیبات سرب فعل و انفعالی صورت میگیرد و انرژی الکتریکی به صورت انرژی شیمیایی در داخل باطری ذخیره میشود. بدین ترتیب اگر پس از پرکردن باطری ، دو سر مثبت و منفی آنرا به یک ابزار مصرف برق وصل کنیم ، اسید سولفوریک و صفحه های سربی فعل و انفعالی در جهت عکس انجام می دهند و انرژی شیمیایی ذخیره شده در باطری بصورت انرژی الکتریکی در می آید و در دستگاه برقی مذکور مورد استفاده قرار میگیرد. پس از اینکه مدتی این عمل انجام گرفت البته انرژی شیمیایی ذخیره شده تمام می شود و باصطلاح معروف باطری دشارژ ۞ یعنی خالی میگردد و ناچار دوباره باطری را با دستگاه مولد برق پر و به اصطلاح شارژ ۞ می کنند. اسید در ضمن شارژ باطری به مصرف میرسد، یعنی با ماده ٔ سربی صفحه ها ترکیب میشود و سولفات سرب تولید میکند اما در حین دشارژ اسیدسولفوریک مصرف شده دوباره در الکترولیت بوجود می آید. مقدار ظرفیت باطری بستگی به سطح صفحه های باطری و تعداد آنها دارد.
...
[مشاهده متن کامل]

مشاهده ادامه پیشنهادها (١٠ از ١١)

بپرس