ایه

/~Aye/

    verse

فارسی به انگلیسی

ایه یاس
wet blanket, damper

ایه یاس خواندن
to be a wet blanket, to make disappointing remarks

پیشنهاد کاربران

چمراس.
آیه در عربی به معنی نشانه اما دیگر معانی نشانه ، خواندن ، آگاهی ، فهمیدن ، دانستن
این واژه از ریشه ya یه yA یا همه ریشه با آیا و یا و همچنین آینه در فارسی و ayana و همچنین Arya و Aya در سانسکریت آریا در فارسی ، همه از ریشه ( یا ) هستند البته در اوستا هم داریم این ریشه رو همه جا به معنی نشانه ، فهمیدن ، دانستن ، نوشتن و خواندن ، علامت آمده از هند تا ایران و عربستان این ریشه وجود داره و واژه های بسیار از این ریشه هستکه چند تا رو من مثال آوردم
...
[مشاهده متن کامل]

من هم اسمم آیه هست من در شهرستان تک بودم ولی چند ماه پیش دیگه از تک بودنم بیرون اومدم ولی به نظر من هنوزم تک هستم
آیه به گویش هزارگی به مادر میگوید
ونحمدمفاتح الغیب با پیغامها الله و سالم
مالبرو ما تسقط من ورقه الا یعلمهاو
و لاحبه فیظلمت الارضین و لارطب ولایاسن
الا فی کتاب مبین
آیه اسم بسیار زیبا هست. به سلامتی همه آیه خانوم ها
آیه :
آیه در لغت به معنی نشانه و علامت است و در قرآن در معانی گوناگونی به کار رفته از جمله :
1 - فرازهای قرآن که با نشانه های خاصی از هم تفکیک شده و به آیه معروف است چنانکه در خود قرآن می خوانیم : تلک آیات الله نتلوها علیک بالحق ( بقره - 252 ) .
...
[مشاهده متن کامل]

2 - معجزات نیز به عنوان آیه معرفی شده است ، چنانکه در مورد معجزه معروف موسی ( علیه السلام ) ید بیضاء می خوانیم : و اضمم یدک الی جناحک تخرج بیضاء من غیر سوء آیة اخری : دستت را در گریبان تا زیر بغل فرو بر ، به هنگامی که خارج می شود سفیدی و درخشندگی بی عیب و نقصی دارد و این معجزه دیگر است ( طه - 22 ) .
3 - به معنی دلیل و نشانه خداشناسی و یا معاد نیز آمده است ، چنانکه می خوانیم : و جعلنا اللیل و النهار آیتین : ما شب و روز را دو دلیل ( برای شناسائی خدا ) قرار دادیم ( سوره اسراء - 12 ) .
و در مورد استدلال برای معاد می فرماید : و من آیاته انک تری الارض خاشعة فاذا انزلنا علیها الماء اهتزت و ربت ان الذی احیاها لمحیی الموتی انه علی کل شیء قدیر : از نشانه های او این است که زمین را پژمرده و خاموش می بینی اما هنگامی که آب ( باران ) بر آن فرو می ریزیم به جنبش می آید و گیاهان آن می روید ، همان کسی که زمین را زنده کرد مردگان را نیز زنده می کند ، او بر همه چیز قادر است ( فصلت - 39 ) .
4 - به معنی اشیاء چشمگیر مانند بناهای مرتفع و عالی ، نیز آمده است ، چنانکه می خوانیم : ا تبنون بکل ریع آیة تعبثون : آیا در هر مکان مرتفعی بنائی می سازید و در آن سر گرم می شوید ( شعراء - 128 ) .
ولی روشن است که این معانی گوناگون در واقع همه به یک قدر مشترک باز گشت می کند و آن مفهوم نشانه است .
( تفسیر نمونه ج : 1 ص : 393 )

آیه
این واژه ای پارسی است و از بن کنون آمدن < آی و پسوند نام ساز - ه ساخته شده است :
آمدن : آی - ه = آیه : آنچه می آید مانند: آموزه. . .
ایه مترادف ایت یعنی علامت ، نشان، شانه
آنچه آمده است. واژهء " آیه" واژهء پارسی است. که از آمدن میآید و پیش از پیامبر اسلام در میان عرب مستعمل نبوده است. * آیم * آیی * آید * آییم * آیید * آیند ( آیندگان ) .

بپرس