الکل

/~alkol/

    alcohol
    ethyl alcohol

فارسی به انگلیسی

الکل اتیل
neutral spirits

الکل اتیلیک
ethyl alcohol

الکل تقلبی
denatured alcohol

الکل چوب
wood alcohol, wood spirit

الکل دار
alcoholic, hard

الکل سفید
neutral spirits

الکل سنج
alcoholmeter, alcoholometer, alcoholic

الکل سنج تنفسی
breathalyzer

الکل صنعتی
industrial alcohol

الکل نما
addicted to drinking alcoholic liquors

مترادف ها

alcohol (اسم)
الکل، هر نوع مشروبات الکلی

spirit of wine (اسم)
الکل، عرق خالص، عرق دو اتشه

پیشنهاد کاربران

در شیمی به هر ترکیب شیمیایی که یک گروهِ هیدرکسیل ( - OH ) متصل به کربن یک آلکیل داشته باشد، الکل گویند. فرمول کلی یک الکل سادهٔ غیر حلقه ای CnH2n+1OH است. در شیمی الکل ها در شمار گروه مهمی از ترکیب های شیمیایی هستند و در واکنش های گسترده ای شرکت می کنند و بسیاری از ترکیب های شیمیایی از آن ها به دست می آیند، به طوری در کتاب شیمی آلی موریسن و بوید آمده است که اگر به شیمی دانی بگویند او را با ده ترکیب شیمیایی در یک جزیره تنها خواهند گذاشت الکل یکی از آن ها خواهدبود. بیشتر خانواده های الکل پسوند ( ول ) می گیرند مانند بوتانول، اتانول
...
[مشاهده متن کامل]

به طور کلی، زمانی که نام الکل به تنهایی به کار می رود، معمولاً منظور اتانول است که همان الکل گرفته شده از جو یا عرق یا همان مشروبات الکلی می باشد. اتانول مایعی بی رنگ و فرار وبا بویی بسیار تند است که از تخمیر شکرها به دست می آید. همچنین گاه به هر گونه نوشیدنی که الکل داشته باشد، الکل می گویند. هزاران سال است که معمولاً الکل به عنوان یکی از عامل های اعتیادآور به شمار می آید.
الکل های دیگر بیشتر با صفت های مشخص کنندهٔ ویژهٔ خود می آیند مانند الکل چوب ( که همان متانول است ) یا ایزوپروپیل الکل. پسوند «ول» نیز در پایان نام شیمیایی همهٔ الکل ها می آید. با فرمول شیمیایی C2H5OH
احتمالاً تقطیر الکل از ۲۰۰۰ سال قبل از میلاد در تمدن دوره سند آغاز شده. مردم هند از نوعی نوشیدنی الکلی به نام سورا استفاده می کردند.
تقطیر الکل از اوایل قرن هشتم برای شیمی دانان اسلامی شناخته شده بود. شیمیدان عرب، الکندی، به روشنی تقطیر شراب را در رساله ای با عنوان «کتاب شیمی عطر و تقطیر» توصیف کرد. الکندی زبان یونانی و پهلوی ( پارسی میانه ساسانی ) می دانست و از دانش ایرانیان و یونانیان نیز بهره برده بود.
الکل را زکریای رازی پزشک ایرانی به عنوان یک ترکیب شیمیایی کشف کرد. کشف این ماده دستاوردی بزرگ بود و به پیشرفت در صنعت بسیار کمک کرد. فرانسوی ها بعداً این ماده را "دو لَلکول" ( De l'alcool ) نامیدند. انگلیسی ها نیز در ابتدا به این ماده آلکوهیل ( Alcohil ) نامیدند که بعدها به صورت الکوهول رسمیت پیدا کرد ( Alcohol ) .
الکل ها بسته به نوع کربن که به گروه OH - پیوند دارد، به سه دسته نوع اول، نوع دوم یا نوع سوم طبقه بندی می شوند:

الکلالکلالکلالکلالکلالکل
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/الکل
الوکوهل این نامی است که بی تردید دانشمند بزرگ ایرانی برای یافته خود انتخاب کرده است. با بخش بندی این واژه ( واژه ها ) به می ( شراب یا آب سرخ ) تصفیه و پالایش شده خواهیم رسید. بخش بندی آنرا ببینیم.
ئرُد = ال = قرمز
...
[مشاهده متن کامل]

رویه ۱۵۳۱ فرهنگ واژه های ایران کهن کریستیان بارتولومه
اَوه = آو = آب
رویه ۱۷۸ فرهنگ واژه های ایران کهن
از ترکیب دو واژه بالا به الاو = الو = سرخ آب = می ( شراب ) می رسیم که این واژه درست به همین شکل وارد زبان ژرمنی گردیده است
رویه ۳ از
altenglischen etymologisches wortenbuch f. holthausen
رویه ۱۶ از
A Handbook of Germanic Ethomology vladimir orel
کو = ku = کاتار = تصفیه شدن
رویه ۴۷۲ فرهنگ واژه های ایران کهن
هل = هشتن = حل = HARZ اوستایی = HISHTAN = به پهلوی پالایش یا از صافی گذراندن از میان شکل ها و حالت هایی که این واژه می تواند برساند خواهیم رسید
رویه ۵۲۱ فرهنگ واژه های سانسکریت زبان فارسی رویه ۱۷۹۲ فرهنگ واژه های ایران کهن

الکل: مُل
oil of joy ( n. )
( US ) alcohol
امروزه واژه ( ( الکل ) ) را میتوان فرانسوی دانست.
مِل= الکل
می= شراب
در آیین میترا پرستی این هردو یک نوشابه بود که
آن نوشابه خون پسر خورشید بوده است
و
سپند.
این سپندگی را امروزه در دین ترسایان میبینیم
...
[مشاهده متن کامل]

که
بدون دادگری و دور از بینش های دینی
ادامه میترا پرستی و چلیپ پرستی، ترسایی است.

واژه ی " الکل " همان تغییر یافته ی واژه ی " کحل " می باشد . واژه ی کحل که از زبان سامی ( عربی وعبری ) علاوه بر زبان فارسی وارد زبان های اروپایی نیز شده و پس از سیر در زبان های اروپایی با تغییر لهجه و معنی
...
[مشاهده متن کامل]
دوبار در ریخت " الکل " وارد زبان فارسی شده است و امروزه با همان شکل تغییر یافته در زبان فارسی نیز کاربرد دارد .

واژه الکل از واژه الو ایرانی است و همچنین ol در زبان ایرانی به ماناک نوشیدنی هست
زیانهای الکل یا همان الکل اتیلیک که در آبجو شراب و ویسکی هست: از دید بیوشیمی وقتی آدم نوشابه الکلی می نوشد در بدن پس از سوخت و ساز آن Acetaldehyd با فرمول CH3 - CHO و یا CH3 - CH=O ساخته می شود که به آن
...
[مشاهده متن کامل]
اتانال Ethanal هم می گویند. چنانکه می بینیم این ماده یک پیوند دوگانه دارد به این خاطر آمادگی واکنش شیمیایی بسیار پرشتاب را دارد که در آلمانی به آن sehr reaktionsf�hig می گویند. این ماده به آسانی با مولکولهای دیگر آمیخته می شود. همچنین با Deoxyribunucleic acid کوتاه شده آن DNA آمیخته می شود. این باعث دگرگونی در این مولکول و بیماری سرطان خواهد شد. البته برای کسانیکه هر روز نوشابه الکلی می نوشند و یا الکلی هستند. از سویه گروهی ( اجتماعی ) آن بر اساس آمار امروز در سراسر جهان ۱۴۰ میلیون الکلی وجود دارد که سالانه سه میلیون تن آنها می میرند. به این انگیزه الکل را زهرآلودگی جهانی و به آلمانی Der globale Rausch می نامند . چرا الکل با اینهمه زیانی که دارد میان مردم کامیابی ( موفقیت ) دارد؟ به این انگیزه است, وقتی آدمها الکل می نوشند زیان آنرا مانند یک رنگین کمان از خود دور می دانند. در اروپا نوشیدن نوشابه های الکلی مانند چای و قهوه است و سر میز غذا آنرا می چینند. این ماده روی مغز اثر می گذارد و سلولهایی که برای ترس و غم و نگرانی آکتیو می شوند از کار می اندازد و در هنگام استفاده از آن سه چیزی که نام بردم وجود ندارد. در آلمان نوشابه های الکلی در همه جا یافت می شود. در سوپر مارکتها به فراوانی و گونه های زیاد وجود دارد. از هر کیوسکی می شود خریداری کرد و در هر جا که آدم بخواهد آنرا بنوشد. پلیس هم وقتی ببیند از کنار آدم بدون واکنش رد می شود چون جرم نیست. این مایه شده که در آلمان شمار الکلی نسبت به کشورهای اسکاندیناوی زیادتر باشد. من خانمم سوئدی است و هنگامیکه به سوئد می رویم از هر نوع نوشابه الکلی یکی خریداری می کنیم و برای پدر و مادر ایشان به عنوان هدیه می بریم, چون در آنجا بسیار گران است, بسیار بد مزه است و در سوپر مارکتها وجود ندارد و تنها می شود از مشروب فروشی ها با بهای بسیار گردان ( چهار پنج برابر نسبت به آلمان ) خریداری کرد. کسی هم اجازه ندارد مانند آلمان در جلوی دید مردم الکل بنوشد. از دیدگاه من کشور های اسکاندیناوی کار درستی می کنند. البته کار آنها برای پیشه الکل سازی خوب نیست ولی جلوی الکلی شدن را هم به اندازه زیاد می گیرد.

همانگونه که جناب فرکیانی در بالا نوشته اند: این واژه [الکل] که اروپایی ها آنرا عربی می دانند از al - kuhl می آید. ریشه این واژه بازگو کننده این است, چون چیزهای گرد یا پودر مانند را از تفیدن ( معرب آن تبخیر ) بدست می آورده اند و زکریای رازی هم الکل را از همین راه بدست آورد به این خاطر آنرا الکحل نامید. اینرا در texts های آلمانی خواندم و آنچه نوشته ام ترجمک ( معرب آن ترجمه ) آن است. زکریای رازی پزشک فیلسوف و شیمی دان ایرانی در آن زمان بایستی کارهای خود را مانند دیگر دانشمندان ایرانی به زبان عربی می نوشت. من می دانم که شرآب از شر=بد و آب ساخته شده . ولی اینکه جناب فرکیانی نوشته الو به چم شراب است خوب ما چیز تازه ایی یاد می گیریم. آن زمان که زکریای رازی یا دانشمندان دیگر می زیستند زبان ما در حال فراموشی بود و داشت از بین می رفت. تا اینکه فردوسی آمد و آنرا زنده کرد. عربها هم چون همه چیز به زبان آنها نوشته می شد آنرا مال خود می دانستند. بسیاری از اروپایی ها یا آلمانیها گمان می کنند که زبان ما عربی است و ما ( ایرانی ها ) عرب تبار هستیم.
...
[مشاهده متن کامل]

پا برگی - Paracelsus برای نخستین بار واژه alcool vini و یا alcohol vini را بکار برد که به آلمانی می شود Weingeist ( روح شراب ) یا همان نیروی که در آن هست و آدم را مست می کند. چم دیگر آن اسانس, ذات و فروهر این مایع است که به آلمانی می شود Essenz des Weines !


ریشه، واژه، کلمه، لغت، الکل، الو
محمد زکریای رازی نخستین کسی است که الکل را از تقطیر شراب به دست آورد و میگویند آن را الکحل نامیده که کحل به ماناک سرمه یا سرمه کشیدن بر چشم است. آشکار است که سرمه در ساختار شیمیایی الکل نغشی ندارد و این ریشه شناسی غَلَت است ولی بدون شک ال بخش اول واژه الکل ( الو=شراب کل=؟ ) از واژه ایرانی الو به ماناک شراب ale beer mead ستانده شده که در زبان سکایی به شکل alut* و در جمهوری اوستیا به شکل aluton* ثبت شده است.
...
[مشاهده متن کامل]


*بنمان/پیری ( منبع ) :
A HANDBOOK OF GERMANIC ETYMOLOGY by VLADIMIR OREL

بپرس