اعراب

/~a~rAb/

    the final vowel of an arabic word
    (change in) the final vowel of an arabic word
    diacritic

پیشنهاد کاربران

اعراب. [ اَ ] ( ع اِ ) عربان صحرانشین. به این معنی لفظ جمعی است که مفرد ندارد. ( قاموس و صراح و لطائف و کنز از غیاث اللغات ) ( آنندراج ) . تازیان بیابان باش. ج ، اَعاریب. این کلمه جمع عرب نیست بلکه اسم جنس است. ( ناظم الاطباء ) . ج ِ اعرابی. ( ترجمان القرآن ترتیب عادل بن علی ) . مردم تازی بیابان باش. ( بحر الجواهر ) . اهالی بادیه. الواحد اعرابی. ( مهذب الاسماء نسخه خطی ) . بصورت جمع، تازیان بیابان باش خاصه و واحد از خود ندارد و اعاریب بهمان معنی است و برخی گفته اند اعاریب جمع اعراب است و منسوب بدان اعرابی است و آن یکی ِ آن است و اعراب جمع عرب نیست زیرا عرب اسم جنس است. ( منتهی الارب ) .
...
[مشاهده متن کامل]

منبع. لغت نامه دهخدا

منبع. عکس فرهنگ ریشه واژگان فارسی دکتر علی نورایی
اعراباعراباعراباعراب
اَعراب ( عرب ها ) ، تازیان.
اِعراب ( نشانه حرکتی روی واج ها ) : همتای پارسی این واژه ی عربی، این است:
شمنالیپ ŝemnālip ( اوستایی: ŝemna: نشانه؛ با سنسکریت: lipi واج )
اعراب ؛ حرکاتِ حروف یا کلمات ( فتحه، کسره، ضمه، مد، و تشدید ) که در بالا یا زیر کلمات قرار می گیرد.
اعراب گذاری بر روی حروف صامت باعث مُصَوَّت شدن حروف می شود.
ریشه ی کلمه ی اعراب عرب می باشد و کلمه ی عرب با نگارش و صورتگری زبان عربی در زبان فارسی به ریخت آر به مفهوم انرژی می باشد.
...
[مشاهده متن کامل]

کلمه ی آر در کلماتی خودنمایی می کند که مفهوم ابعاد مختلف انرژی در اون نهفته باشد کلمه ی آر در زبان فارسی امروزه به معنی آتش دارای مفهوم و در حال استفاده می باشد دو انشعاب از کلمه ی آر کلمه ی آذِر و آگِر می باشد که کلمه ی آذر بُعد نور مثل آذرخش به معنی درخشش نور و آگِر بُعد گرمای آتش به مفهوم گردش و گرایش انرژی به انتقال آن و گردیدن آن می باشد.
از کلمه ی آر در کلمات زیادی که بُعد انرژی در اون نهفته باشد در حال استفاده می باشد مثل آرمان آرارات آری آرزو آرتش و . . .
بر همین مبنا اعراب گذاری در حروف به مفهوم انرژی صوتی ایجاد کردن برای حروف صامت دارای معنی می باشد.
سرزمین عربستان نیز که به لحاظ اقلیمی و منابع نفت و گاز فراوان دارای فراوانی انرژی می باشد بر همین مبنا نامگذاری و استفاده شده است.
از کلمه ی آذر در تقویم شمسی که برج نهم می باشد منطبق با شرایط طبیعت در حال استفاده می باشد به طوری که در فصل پاییز آذرخش های زیادی اتفاق می افتد و این به علت شروع بارگیری زمین برای باروری سال جدید از جانب حکمت خداوند متعال برای برقراری چرخه حیات است.

اِعراب، دکتر کرامت موللی این واژه را به همین شکل و به جای �نشانه� به کار برده است. در کتاب ذهن و زمان، صفحهٔ ۱۸.
دخشه ها: اعراب، نشانه ها
"اِعراب" به وات ( =حرف ) های "اَ، اُ، اِ" میگویند. می توان به جای آن از واژه "نشانه، اَ و اُ" بهره برد.
خیلی شنیده ام که به جای "اِعراب" در گویش های ساده میگویند "اَ و اُ" که گرچه خیلی، داتی ( =رسمی ) نیست ولی خب، چه کنیم!
بدرود!
اَعْراب: این کلمه در عربی اسم جنس و به معنای "عربهای بادیه نشین" است ( مفرد آن اَعرابی است ) و در متون قدیم فارسی نیز به همین معنی به کار رفته است. اما در نوشته های متأخر فارسی این کلمه را به عنوان جمع عرب به کار می برند و حال آنکه عرب اعمّ از عربهای بادیه نشین و شهرنشین است. شاید بهتر باشد که امروزه نیز مانند قدیم اَعراب را به معنای "عربهای بادیه نشین" به کار بریم و ساکنان کشورهای عربی را عرب ها یا عربان بگوییم البته واژه فارسی تازیان را نیز در این معنی می توان به کار برد.
...
[مشاهده متن کامل]

( غلط ننویسیم ، ابوالحسن نجفی ، چاپ نهم ۱۳۷۸ ص ۲۹. )