اشکنه

/~eSkene/

    broth to which eggs are added
    [broth with eggs]

پیشنهاد کاربران

اِشْکِنه یکی از خوراک های ایرانی است که به صورت معمول با نان میل می شود. اشکنه سوپ یا روغن آبی است از آرد، سبزی و پیازداغ.
یکی از بهترین تعریفات بر جامانده از زمان گذشته از کتاب نادر میرزا دربارهٔ اشکنه نقل شده است: ”اشکنه خورش های نان است و بس با مزه و آسان زود پزند. باشد که در خانه خورشی آماده نباشد یا به بیابان و روستا گوشت و دیگر چیز به دست نیاید، اشکنه سازند. نخست بدان که اشکنه زبان پارسی میانه است که به تازی ثَرید نامند. آبگوشت را نیز نام پارسی اشکنه است. اکنون اشکنه دیگر است و آبگوشت دیگر، و همه خورش نان است که پَرکن پَرکن در آن افکنند تا نرم و آغشته گردد و خورند. ”
...
[مشاهده متن کامل]

این خوراک دارای گونه های مختلف است و در میان افراد گوناگون به روش های مختلف پخته می شده است.
اشکنه در گذشته از غذاهای مرسوم در میان ایرانی ها بوده اما به مرور زمان کمتر از آن در خانواده مدرن ایرانی طبخ می شود.
• اشکنه اوجیزک سیستانی
• اشکنه اودوغ
• اشکنه سیب زمینی
• اشکنه پیاز
• اشکنه سیب زمینی پیاز
در تمام انواع اشکنه ها ابتدا پیاز خورد شده در روغن سرخ می شود و سپس دیگر مواد به آن افزوده می شود.
برای تهیهٔ اشکنه پیاز ابتدا پیازهای خلال شده را سرخ کرده تا طلایی شود. سپس مقداری مرزه یا شنبلیله خشک شده را به پیازها می افزاییم و تفت می دهیم. مقداری زردچوبه و نمک به آن اضافه نموده و پس از افزودن آب به آن، در قابلمه را می بندیم تا پخته شود. این خوراک معمولاً به صورت تلیت کردن نان در آن سرو می شود.
اشکنهٔ پیاز سیب زمینی از رایج ترین انواع اشکنه است. پس از طلایی شدن پیازها به تعداد هر نفر دو عدد سیب زمینی خورد شده را اضافه می کنیم و بعد ادویه و زردچوبه و سپس آب را به آن اضافه می کنیم در قابلمه را می بندیم تا با حرارت کم نیم ساعت جوش بخورد. اشکنه به طور کلی نیاز به گوشت مرغ یا هیچ نوع گوشتی ندارد و در واقع این یک خوراک گیاهی است و از کهن ترین خوراک های رایج در ایران است.

اشکنه
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/اشکنه
کالجوش
اشکنه غذای آبکی با نان خشک حاوی نعناع پیاز داغ گوجه ترشه تخم مرغ آب روش پخت ( ( ( ( ( ( اول گوجه را خورد کرده و پیاز را هم خورد کرده و ته قابلمه ریخته تا سرخ شه بعد گوجه را اضافه میکنیم بعد آب جوش و بهد
...
[مشاهده متن کامل]
نعناع بو داده و در داخل آن ریخته و هم بزن بزار جوش بیاد بعد تخم مرغ را شکسته و در داخل آن ریخته صبر میکنیم پخته شود سفره را پهن کن پیاز پوست شده را بیا رنان خشک را بیا البته دوست داشتی میتوانستی سیب زمینی در اشکنه بریزید ادامه زیر قابلمه را بیار اشکنه را بیار ) ) ) ) ) ) روش خوردن اسکنه در کاسه ریخته و نان خشک را اضافه کرده و با پیاز نوش جانننن کنید

نام دیگر اشکنه در استان گلستان چکو . چکّو است.
غذایی که با اب تخمه مرغ نعنا گوجه سیب زمینی و . . . . .
درست شده
این غذا یک غذایه قدیمی است
آب پیازک
اب پیازک
در گویش مردم شهرستان زرند به آن آبگرمو گویند
[اٍ کَ نَ ] نوعی خوراک که در روغن داغ شده پیاز و بادنجان رومی ( گوجه فرنگی ) را زیز کرده میریزند و سرخ میکنند و مصالحه دیگ را بقدر لازم به آن می افزایند و آب به تعداد نفر به آن اضافه میکنند. آگر تخم مرغ
...
[مشاهده متن کامل]
موجود با شد نیر به آن میافزایند. بعد از بجوش آمدن آنرا به کاسه ها برای هر نفر تقدیم میکنند که خورنده آن با تر کردن نان آنرا میخورد. در مناطق مختلف افغانستان و ایران مروج است.

نوعی غذا می باشد ، پختن تخم مرغ در آب جوش بدون پوسته ی آن را اشکنه می گویند که وجه تسمیه ی آن نیز به همین خاطر است. مواد اضافه شونده به آن در مناطق مختلف ایران تفاوت دارد.
در کرمان مواد زیر برای طبخ اشکنه مورد استفاده قرار می گیرد:
...
[مشاهده متن کامل]

سیب زمینی ، تخم مرغ ، پیاز ، مقداری آب و ادویه جات به مقدار لازم.
پس از پخته شدن مانند ابگوشت در ان نان تریت کرده و میل می نماییم.
در برخی مناطق ایران گوجه فرنگی، نیز به اشکنه اضافه می شود.

بپرس