ارسی

/~orosi/

    sash

مترادف ها

sash (اسم)
کمربند، ارسی، حمایل نظامی و غیره، پنجره گلخانه

پیشنهاد کاربران

نام پنجره هایی است با مشبک چوبی که لته های آن بالا می رود و به طور معمول در حدفاصل دو تالار یا نمای تالار به طرف حیاط قرار دارد و با شیشه های رنگی و نقش و نگار منبت کاری آن را زینت میدادند. درهای بزرگ
...
[مشاهده متن کامل]
کشوی که لنگه درهایش خلاف دیگر درها با بالا و پایین کشیدن باز و بسته می گردید و با شیشه خورهای کوچک و آلت چینی ها و شیشه های الوان و آیینه های قدی جاسازی شده و با تصاویر و نقش و نگارهای دلنشین زینت یافته بود.

واژه ای لکی به معنای کفش
اُرس، نام گونه ای سرو کوهی که چوب آن در ساخت
در و پنجره و کفش و . . . کاربرد داشته است.
در گویش شیرازی به معنی کفش روبسته چرمی است.
کفش ارسی = کفش پاشنه دار چرمی
اُرسی:در داستان های چوبک به معنی اتاق هم آمده احتمالا در و پنجره ی ارسی داشته با این نام آمده باشد.
( ( بعد دیگه اسبابامون رو از ارسی در آوردیم بردیم تو اتاق انباری بغل کلوک های ترشی انبه و خمره های خرما شیره و ماهی شور و گونی های برنج و تنباکو ولو کردیم. ) ) ( صادق چوبک، سنگ صبور )
اُرُسی: [عامیانه، اصطلاح] کفش .
در کل خراسان قدیم یا همان افغانستان یا همان افغانستان فعلی وتاجیکستان وفارسی زبانان ازبکستان ، اورسی به معنی پنجره است، بلکه بیشتر مردم فارسی زبان های خراسان یعنی همان افغانستان پنجره را نمی فهمند مثال میگویند اورسی را باز کن
در طوابف بختیاری استان خوزستان و چهارمحال و بختیاری در زمان های نه چندان دور بجای کفش از لفظ ارسی استفاده می کردند، تقریبا یک صده قبل.
اُرُسی: نوعی در قدیمی که عمودی باز و بسته میشود
هوالعلیم
اُرُسی :در اصفهان به کفش ، ارسی میگفتند.
اُرُسی : به درب و پنجره های مشبک و دارای شیشه های رنگی که به سمت حیاط خانه های قدیمی قرار داشت و احتمالا" ازچوب روسی ساخته میشد ارسی میگفتند. و چهارچوب دارای شیاری بود که در یا پنجره در آن شیار قرار میگرفت وبرای باز کردن آنرا بالا میبردند و به وسیله راه بند فلزی آنرا نگه میداشتند وبرای بستن راه بند را آزاد ودر ب یا پنجره را پائین می آوردند. . . .
...
[مشاهده متن کامل]

در استان اصفهان در قدیم و حتی حالا هم در بعضی از روستا ها به نام کفش گفته میشود یعنی بجای کفش میگویند ارسی .
تلفظ کلمه اُرسی به معنای پنجره که به پنجره های مشبک چوبی با شیشه های رنگی زیبا که از زمان زندیه تا قارجار مرسوم بوده و اکنون به ابینه های قدیمی به نوعی ، جزیی از میراث فرهنگی تبدیل گشته است. و واژه اُوُرسی نیز به نوعی کفش گفته میشود.
�اُرسی:نوعی در قدیمی
سلام
در خصوص کلمه اُرُسی که در برخی مناطق ایران به کار میرفته از جمله در مازندران و در استان فارس به معنی کفش ، آیا در خصوص ریشه و اصالت این کلمه به معنی کفش اطلاعاتی در اختیار دارید؟
کدام اقوام در گذشته ها از این کلمه به عنوان کفش استفاده میکردند؟
...
[مشاهده متن کامل]

هم اکنون در ایلات خمسه در استان فارس هم این کلمه به معنی کفش کاربرد دارد.
آیا ریشه فارسی دارد و یا عربی و یا از سایر ملل وارد زبان ایرانیها شده است؟

Orosee
ارسی: پنجره مشبکی است که به جای گشتن روی پاشنه گرد بالا می رود ودر محفظه ای که در نظر گرفته شده جای می گیرد، در این نوع هنر هیچ میخ و چسبی به کار نمی رود و تمام نقش و نگارهای آن به وسیله اتصالات ظریف چوب
...
[مشاهده متن کامل]
یعنی کام و زبانه به یکدیگر وصل می شود، چوب و شیشه آنچنان به زیبایی در کنار یکدیگر قرار می گیرند که زیبایی و تنوع را به بهترین وجه ممکن منعکس می کنند تا آنجا که چشم هر بیننده را بی اختیار مجذوب خود می کند. ارسی ها معمولا مستطیل شکل است وبخش فوقانی آنها را تا زیر سقف به شکل مستطیلی یا هلالی یا ضربی که با شیشه های رنگی زینت داده می شد تکمیل می کرده اند . این گونه در وپنجره برای تنظیم وملایم کردن نور در خانه های آفتاب گیر مناطق گرمسیری کاربرد وسیعی داشته وبسیار مناسب بوده است . ولیکن ساخت آن در سایر مناطق نیز کم وبیش رواج داشته است در بعضی مواقع در آن ایینه کاری نیز به کار می بردند . یکی از مکان های دارای ارسی همراه با شیشه های رنگی وآیینه کاری حسینیه شیراز در شیراز می باشد . امروزه شهر سنندج کرسی اول این هنر در غرب ګشور را در اختیار دارد.

مشاهده ادامه پیشنهادها (١٠ از ١٧)

بپرس