ابابیل

/~abAbil/

    flock of swifts or swallows

پیشنهاد کاربران

داستان ابابیل یکی از قصه های باستانی است که در قرآن کتاب مقدس مسلمانان به آن اشاره شده است. ابابیل پرنده ای کوچک است که در قرآن کتاب دینی مسلمانان از آن یاد شده است که به دستور خداوند برای نابودی سپاه ابرهه که برای خراب کردن کعبه رفته بود در آسمان پدیدار شد و با پرتاب سنگ، سپاه ابرهه را نابود کرد.
...
[مشاهده متن کامل]

این واژه، تنها یک بار در سورهٔ فیل که به داستان یورش سپاه فیل به مکّه و نابودی آن ها به وسیله گروهی از پرندگان پرداخته، به کار رفته است:
وَأَرْسَلَ عَلَیْهِمْ طَیْرًا أَبَابِیلَ
بر سر آن ها دسته دسته پرندگانی را فرستاد
لغویان، مورّخان و مفسّران، در رابطه با ریشه و معنای این واژه و چگونگی پرندگانی که این مأموریت را انجام دادند، هم نظر نیستند. برخی آن را از قصه ها و افسانه های بین النهرینی می دانند و برخی معتقدند ابابیل نام یک پرنده است که بسیار شبیه به پرستو است و لانه خود را از سنگ های کوچک و گِل میسازد. در مناطق شمالی ایران بسیار مشاهده شده است.
به نظر گروهی از لغت شناسان چون ابوعبیده، فرّاء و جوهری، «ابابیل»، مانند کلمات شماطیط، عبابید و شعالیل جمعی است که مفرد ندارد. عدّه ای دیگر، کلماتی را مفرد «ابابیل» دانسته اند، مانند:
• اِبَّول مانند عِجَّول ( مفرد عجاجیل )
• اِبِّیل مانند سِکّین ( مفردسکّاکین )
• اِیْبال مانند دینار ( مفرد دنانیر )
• اِبّال مانند دِنّار ( مفرد دنانیر ) .
• اِبّاله
• اِباله
• آبله
• اباپیل = یعنی با پیل ، با فیل
برخلاف آنچه جاافتاده، ابابیل نام آن پرندگان نیست بلکه معنای وصفی دارد. به نظر ابن سیّده، ابابیل به معنای گروه ها و دسته هایی از پرندگان*، اسبان و شتران است.
ابن عباس آن را به معنای «دسته دسته» می داند. ابابیل، هم چنین به معنای «زیاد»، «گروه متفرّق»، «جمعیّت های بزرگ»، «جمعیّت ها»، «بعضی به دنبال بعض»، «جماعت هایی متفرّق از این جا و آن جا» و «رنگ های گوناگون» دانسته شده است.
به نظر مصطفوی، بعید نیست که اصل در مادّه «أب ـل» به معنای تحمّل سختی، بردباری و مقاومت، وابل ( شتر ) نیز یکی از مصادیق این معنا باشد، و شاید ابابیل هم وصف پرنده ای با همین ویژگی ها باشد و «طیراً أبابیل»، یعنی پرندگان گروه گروه، قوی، مقاوم و صبور.

ابابیل
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/ابابیل
ابابیل از پهپادهای ارتش ایران است که شهرت آن به دلیل پرواز بر فراز ناو وینسنس می باشد. ابابیل۲ دارای برد عملیاتی ۱۰۰ الی ۱۵۰ کیلومتر، مداومت پروازی ۷۵ تا ۱۲۰ دقیقه، سقف ارتفاع پرواز ۱۱ هزار پا و بیشینه سرعت ۲۵۰ کیلومتر می باشد
...
[مشاهده متن کامل]

طرح ابابیل پس از گذراندن مراحل تحقیقاتی خود در صنایع مکانیک ساصد در مهرماه ۱۳۶۵ به منظور تولید انبوه به صنایع هواپیماسازی ایران ( هسا ) منتقل شد. این پرنده با توجه به شرایط و ضرورتهای زمان جنگ تا سال ۱۳۶۸ به صورت غیراستاندارد و یکبار مصرف با قابلیت حمل ۴۰ کیلوگرم مواد منفجره تولید گردید. از سال ۱۳۶۹ با توجه به نیازمندی های جدید نیروهای مسلح، اقدام به طراحی دوباره تمامی بخش های بال و بدنه، سامانه های ناوبری و هدایت و کنترل این پهپاد شد و از سال ۱۳۷۰ این هواپیما در خط تولید انبوه قرار گرفت و امروزه هواپیمای بدون سرنشینی استاندارد و چند بار مصرف است.
نمونه های جدید آن مجهز به سامانه ۱۲۳ ( پایدارکننده خودکار ) و جی پی اس است. این سامانه دارای قابلیت های متنوعی است ازجمله پرواز آسان با ایمنی بیشتر توسط خلبان غیرحرفه ای ( در برد بلند و کوتاه ) ، برخاست خودکار و فرود نیمه خودکار، برنامه ریزی و هدایت روی یک مسیر دلخواه به کمک سامانه ناوبری جهانی، امکان قطع کردن ارتباط پایگاه با پهپاد، ارسال اطلاعات از پهپاد به پایگاه به صورت ۱۷ کانال مجزا شامل کانال های دیجیتال مربوط به دور موتور، اندازه زوایای اوجگیری و غلت، مقدار سوخت، ولتاژ باتری ها، ارتفاع، سرعت پیمایش و چند کانال آزاد.
اسرائیل مدعی است که حزب الله لبنان دست کم دوازده پهپاد ابابیل را پیش از جنگ ۲۰۰۶ لبنان دریافت کرد و سه تای آن را هم در جریان درگیری ها به سمت اسرائیل روانه کرد که جت های اسرائیلی پیش از آنکه هرگونه خسارتی توسط این پهپادها وارد شود، آنها را منهدم کردند.
کارخانه تولید پهپاد ابابیل - ۲ ( مدل شناسایی ) توسط متخصصان صنایع دفاع جمهوری اسلامی ایران و وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با حضور سرلشکر محمد باقری و شیرعلی میرزا و جمعی از فرماندهان عالی رتبه کشور تاجیکستان در اردیبهشت ۱۴۰۱ در شهر دوشنبه ( پایتخت این کشور ) افتتاح شد.

ابابیلابابیلابابیلابابیلابابیل
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/ابابیل_(پهپاد)

بپرس