اب انبار

/~AbanbAr/

    cistern
    reservoir
    water storage tank
    (underground) water tank or clstern

فارسی به انگلیسی

اب انبار معدن
sump

مترادف ها

reservoir (اسم)
ذخیره، مخزن، اب انبار، مخزن اب

pool (اسم)
ائتلاف، ابگیر، مخزن، اب انبار، برکه، استخر، حوض، تصحیلات اشتراکی، چاله اب، کولاب، ائتلاف چند شرکت با یک دیگر، دسته زبده و کار ازموده

cistern (اسم)
قدح بزرگ مسی، اب انبار، مخزن اب

watering place (اسم)
مخزن، اب انبار، ابشخور، مشرب، استخر، محل چشمه اب معدنی

پیشنهاد کاربران

آب انبار از آثار داستانی هوشنگ مرادی کرمانی است که در سال ۱۳۹۲ چاپ و منتشر شد و در سال ۱۳۹۷ به چاپ هفتم رسیده است.
این داستان دربارهٔ شاگردان مکتب خانه شهری است که آب انبار دارد و توسط انتشارات «معین» منتشر شده است.
اب انبار
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/آب‌انبار_(کتاب)
آب انبار یا حوض انبار یا برکه؛ حوض یا استخر سرپوشیده ای است که برای ذخیره آب معمولاً در زیرزمین ساخته می شود. در مناطق کم آب و کویری آب انبار را از آب باران یا جویبارهای فصلی پر می کنند. همان گونه که از نام آب انبار مشخص است، این سازه به منظور ذخیره آب در فصول پرآب و استفاده از آن در بقیه ایام سال ساخته می شود.
...
[مشاهده متن کامل]

به دلیل خشکی آب و هوای بخش عمده ای از کشور ایران و عدم ریزش باران کافی در بیش از شش ماه از سال در اکثر نقاط و در نتیجه فصلی بودن آب رودخانه ها و عدم دسترسی به آب، از دیرباز تمهیدات گوناگونی جهت تأمین آب شیرین در فصول خشک سال اندیشیده می شده است. احداث بند، قنات و آب انبار از این جمله اند.
آب انبار یکی از عناصر شاخص در سکونت گاه های کویری از جمله مناطق یزد، کرمان، میناب، لار، کاشان و جنوب استان فارس و هرمزگان است. در استان های مختلف ایران همچون در استان فارس در حال حاضر تعدادی از آب انبارها هنوز مورد استفاده قرار می گیرند.
در سراسر راه های کویری ایران، آب انبارها قابل مشاهده اند برخی از آن ها که در شهرهای خشک و کم آب ساخته شده، اثری بسیار زیبا و از نگاه معماری شایان توجه است. آب انبارها در گذشته به منظور ذخیرهٔ آب شرب و غیرشرب در فصول خشک و کم باران مورد استفاده قرار گرفته است.
آب انبار به نام های مختلفی همچون برکه، منبع، مصنع، انبار ( در برخی نقاط هم چون بیرجند ) یا هود ( به معنی حوض ) خوانده می شود. واژه برکه در منابع متاخر اسلامی به همان معنای آب انبار است. در دیگر کشورهای اسلامی به این نوع از مخازن آبی، سردابه ( در ترکمنستان ) ، مصنع ( در مصر ) ، خزان ( در فلسطین ) و حوض ( در هرات ) می گویند.
به آب انبار، اَنباز، حوض انبار، سردابه، بِرکه، مَصنَع، مَنبَع و گاه آبدان نیز گفته می شد. در گویش یزدی، آب انبار را «اومبار» می نامند. طبق تحقیقات انجام شده از گذشته دور تا زمان قاجار به آب انبار «مَصنَعه» می گفتند.
منشأ اصلی و هسته اولیه تشکیل تجمع های انسانی، وجود آب در مناطق مختلف بوده است. در ایران به دلیل کمبود بارندگی در گسترهٔ بیابانی آن، برای تأمین آب از روش های سنتی مانند قنات، چشمه، چاه و آب انبار استفاده می شده است. آب معمولاً در فصول بارش به آب انبار هدایت و در آن ذخیره شده و در تابستان مصرف شده است.

اب انباراب انباراب انباراب انباراب انباراب انبار
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/آب‌انبار
cistern
هوووووووووو
cistern
اب انبار
مکانی که در قدیم اب رادر انجا نگه میداشتند
انبار سرپوشیده اب را یا حوض سر پوشیده را آب انبار میگویند لذا در خانه های قدیمی رجال حوض جدا بود و آب انبار جدا و کسی به آب انبار دسترسی نداشت و سقف اب انبار برابر زمین بود و هرموقع اب حوص تمام میشد چنبه
...
[مشاهده متن کامل]
چوبی پیستون مانند را که داخل یک سیلندر سنگی در عمق دو متر بود می کشیدند و آب آب انبار وارد حوض میشد آن انبار سر پوشیده اب انبار بود نه حوض ولی در نیمه دوم قرن شمسی حاضر عوام که ندیده و کم منازل اعیانی را دیده بودند به حوض هم اب انبار میگفتند والا آب انبار جداست و حوض جدا

در زبان ترکی استانبولی می شود :سارنئچ

بپرس