سرنگ، دوش اب
مترادف ها
پیشنهاد کاربران
دوشاب؛ در مورد میوه ها به هر میوه ی آبداری که آب آن دوشیده شود جهت فرآوری و عمل آوری و استعمال، دوشاب گویند. دوشاب طبع سرد و خنک کننده ای دارد که برای فصل گرم سال و تابستان حرارت بدن را می خواباند و تشنگی
... [مشاهده متن کامل]
... [مشاهده متن کامل]
را برطرف می کند ولی با جوشاندن و غلیظ نمودن آن تبدیل به شیره ی انگور می شود و طبع آن گرم می شود و در زمستان استفاده می شود.
دبس
دوشاب:ریشه این کلمه اکدی دیشپوdishpu به معنی عسل است به صورت دوشا dusha به معنی عسل وارد زبان آشوری به صورت dushab به معنی شیره انگور وارد زبان فارسی و به صورت doshab به معنی شیره انگور وارد زبان ترکی شده است
دوشاب ( Doşab ) :شیره انگور - یکی از محصولات غذایی آذربایجان است که از قدیم الایام تاکنون توسط مردم تهیه می شود.
✅ روش تهیه دوشاب:
دوشاب اعلا از آب انگور کشمشی خالص تهیه می شود و هیچ گونه انگور دیگری در آن استفاده نمی گردد. ابتدا مقدار کافی انگور از باغات انگور تهیه شده و پس از شستشو، آب آن گرفته می شود. این آب در مرحله آبگیری تا حد ممکن صاف می شود. اما صاف شدن نهایی منوط به مرحله بعدی است.
... [مشاهده متن کامل]
در مرحله بعدی آب انگور را در بشکه یا دیگ های مسی بزرگ می ریزند و سپس مقدار مشخصی خاک مخصوص دوشاب ( نوعی خاک آهکی مخصوص که از معادن منطقه و به شیوه سنتی استخراج می شود ) با آن مخلوط می کنند. این آب مدت حدود 6 ساعت در محیطی خنک بدون حرکت باقی می ماند. خاک دوشاب، کلیه ناخالصی های آب انگور را ته نشین نموده و تنیجه نهایی، آب انگور خالص و شفاف است.
پس از طی این مرحله، نوبت پخت است. آب انگور صاف شده را در تشت ها مسی بزرگ ریخته و روی آتش قرار می دهند. حرارت باید کنترل شده باشد که محصول نهایی با کیفیت بدست بیاید. در طی مرحله پخت، آب انگور باید بصورت خاصی هم زده شود. پخت تا جایی ادامه پیدا می کند که غلظت آن به حدی باشد که اولا در طول سال کپک نزند و از طرف دیگر بیش از اندازه تیره نشود.
ایچال دوشاب:معمولا در آذربایجان مقداری از دوشاب را بصورت جداگانه می پزند و در داخل آن کدوتنبل یا میوه هایی مانند به می ریزند. این نوع دوشاب مانند مربا می شود و طعم خاصی دارد و بسیار پرطرفدار است و به آن �ایچال دوشاب� می گویند.
البته کدوتنبلی که در این روش استفاده میشود، باید چند ساعت قبل، خرد شده و در داخل آب آهک خوابانده شود تا در هنگام پخته شدن باز نشود و اندکی ترد باشد.
سوت دوشابی:نوع خاصی از دوشاب در آذربایجان که از مخلوط کردن مقدار خاصی شیر با دوشاب در هنگام پخت حاصل می شود
دوشاب در آذربایجان در طول سال برای مصارف خوراکی استفاده می شود و منبعی سرشار از انرژی، ویتامین و مواد معدنی است. از این محصول برای تهیه برخی غذاهای سنتی مانند خاگینه هم استفاده میشود.
در برخی مناطق آذربایجان مغز بادام و گردو و چندین خشکبار دیگر را با دوشاب مخلوط کرده و خوراکی و حلواهای بسیار مقوی و خوشمزه تهیه می کنند.
✅ روش تهیه دوشاب:
دوشاب اعلا از آب انگور کشمشی خالص تهیه می شود و هیچ گونه انگور دیگری در آن استفاده نمی گردد. ابتدا مقدار کافی انگور از باغات انگور تهیه شده و پس از شستشو، آب آن گرفته می شود. این آب در مرحله آبگیری تا حد ممکن صاف می شود. اما صاف شدن نهایی منوط به مرحله بعدی است.
... [مشاهده متن کامل]
در مرحله بعدی آب انگور را در بشکه یا دیگ های مسی بزرگ می ریزند و سپس مقدار مشخصی خاک مخصوص دوشاب ( نوعی خاک آهکی مخصوص که از معادن منطقه و به شیوه سنتی استخراج می شود ) با آن مخلوط می کنند. این آب مدت حدود 6 ساعت در محیطی خنک بدون حرکت باقی می ماند. خاک دوشاب، کلیه ناخالصی های آب انگور را ته نشین نموده و تنیجه نهایی، آب انگور خالص و شفاف است.
پس از طی این مرحله، نوبت پخت است. آب انگور صاف شده را در تشت ها مسی بزرگ ریخته و روی آتش قرار می دهند. حرارت باید کنترل شده باشد که محصول نهایی با کیفیت بدست بیاید. در طی مرحله پخت، آب انگور باید بصورت خاصی هم زده شود. پخت تا جایی ادامه پیدا می کند که غلظت آن به حدی باشد که اولا در طول سال کپک نزند و از طرف دیگر بیش از اندازه تیره نشود.
ایچال دوشاب:معمولا در آذربایجان مقداری از دوشاب را بصورت جداگانه می پزند و در داخل آن کدوتنبل یا میوه هایی مانند به می ریزند. این نوع دوشاب مانند مربا می شود و طعم خاصی دارد و بسیار پرطرفدار است و به آن �ایچال دوشاب� می گویند.
البته کدوتنبلی که در این روش استفاده میشود، باید چند ساعت قبل، خرد شده و در داخل آب آهک خوابانده شود تا در هنگام پخته شدن باز نشود و اندکی ترد باشد.
سوت دوشابی:نوع خاصی از دوشاب در آذربایجان که از مخلوط کردن مقدار خاصی شیر با دوشاب در هنگام پخت حاصل می شود
دوشاب در آذربایجان در طول سال برای مصارف خوراکی استفاده می شود و منبعی سرشار از انرژی، ویتامین و مواد معدنی است. از این محصول برای تهیه برخی غذاهای سنتی مانند خاگینه هم استفاده میشود.
در برخی مناطق آذربایجان مغز بادام و گردو و چندین خشکبار دیگر را با دوشاب مخلوط کرده و خوراکی و حلواهای بسیار مقوی و خوشمزه تهیه می کنند.
شیره ی انگور
مت
زهی
شیره انگور وخرما