درخت گرمسیری که از برگهای آن در آشپزی استفاده می شود تا طعمی شبیه وانیل ( = ادویه شیرین ) بدهد و همچنین می توان از آن برای ساختن کفپوش و طناب و غیره استفاده کرد
... [مشاهده متن کامل]
** پاندانوس آماریلیفولیوس گیاهی است از سرده کادی ها. پاندانوس آماریلیفولیوس به طور گسترده ای به عنوان یک طعم دهنده در پخت وپز در جنوب شرقی آسیا استفاده می شود و علت طعم ویژه این گیاه وجود پروتئین ۲ - استیل - ۱ - پیررولین ( Protein 2 - Acetyl - 1 - pyrroline ) در این گیاه می باشد. این گیاه در طبیعت نادر است، اما به طور گسترده ای کشت می شود. این، گیاه سبز دارای برگ های بلند و باریک عمودی و تیغه مانند و ریشه هوایی چوبی است. این گیاه توانایی باروری ندارد و گل بر روی آن به ندرت رشد می کند، بنابراین این گیاه توسط قلمه زنی تکثیر و کشت می شود. پاندانوس آماریلیفولیوس به شکل پودر شده برگ آن اغلب در آسیا و در مناطقی چون بنگلادش برای طعم و عطر بخشیدن به خوراک هایی چون بریانی و پلو استفاده می شود.
گیاه پاندان: برای آشپزی بکار میره