pah


(ندا به نشان تنفر یا تحقیر یا ناباوری) اه !،هه !، بیف، پیو، مرده شور

پیشنهاد کاربران

Polycyclic aromatic hydrocarbons
هیدروکربن های آروماتیک چند حلقه ای
هیدروکربن های آروماتیک چند حلقه ای ( PAHs ) گروهی از ترکیبات آلی هستند که در طی احتراق ناقص مواد حاوی کربن مانند زغال سنگ، نفت، گاز و تنباکو تشکیل می شوند. آنها همچنین به طور طبیعی در برخی از انواع غذاها مانند گوشت و ماهی کبابی یا دودی یافت می شوند.
...
[مشاهده متن کامل]

PAH ها با ساختار حلقه ذوب شده خود که از دو یا چند حلقه بنزن به هم متصل شده اند، مشخص می شوند. آنها در محیط پایدار هستند و می توانند برای مدت طولانی در خاک، آب و هوا باقی بمانند.
PAH ها به عنوان آلاینده های محیطی در نظر گرفته می شوند و به عنوان سرطان زا طبقه بندی می شوند، به این معنی که پتانسیل ایجاد سرطان را دارند. آنها همچنین می توانند اثرات سلامتی دیگری مانند بیماری های تنفسی و قلبی عروقی و مشکلات رشد و تولید مثل داشته باشند.
قرار گرفتن در معرض PAH ها می تواند از طریق استنشاق هوای آلوده، خوردن غذا و آب آلوده و تماس پوست با خاک و گرد و غبار آلوده رخ دهد. افرادی که در صنایعی مانند تولید قطران زغال سنگ، تولید آلومینیوم و روسازی آسفالت کار می کنند در معرض خطر بیشتری قرار دارند.
برای کاهش مواجهه با PAH ها، پرهیز از استعمال دخانیات و قرار گرفتن در معرض دود سیگار، کاهش مصرف گوشت و ماهی کبابی و دودی و اتخاذ تدابیری برای کاهش آلودگی هوا از جمله استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی و کاهش مصرف انرژی در منزل توصیه می شود.

بپرس