NDMA مخفف N Nitrosodimethylamine است که یک ترکیب شیمیایی است، به گروه نیتروزامین ها تعلق دارد که ترکیبات آلی هستند و در فرآیندهای مختلف صنعتی و طبیعی یافت می شوند.
NDMA عمدتاً در محصولات تجاری تولید یا استفاده نمی شود، با این حال، می تواند به عنوان یک محصول جانبی از واکنش های شیمیایی خاص، مثلا در طول ساخت آفت کش ها، لاستیک، و مواد دارویی تشکیل شود. همچنین می توان آن را در برخی منابع غذایی، از جمله گوشت های پخته شده و کبابی، دود تنباکو و برخی محصولات آرایشی و بهداشتی یافت.
... [مشاهده متن کامل]
دلیل اینکه NDMA توجه قابل توجهی را به خود جلب کرده این است که به عنوان یک سرطان زای احتمالی برای انسان طبقه بندی می شود. قرار گرفتن در معرض سطوح بالای NDMA در یک دوره زمانی طولانی با افزایش خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان از جمله سرطان های کبد، کلیه، ریه و دستگاه گوارش مرتبط است.
توجه به این نکته مهم است که وجود NDMA در یک محصول یا محیط به این معنی نیست که به طور خودکار خطر سلامتی فوری را به همراه دارد. سطح قرار گرفتن در معرض و مدت زمان قرار گرفتن در معرض عوامل مهمی در تعیین اثرات بالقوه سلامتی هستند. آژانس های نظارتی در کشورهای مختلف، مانند سازمان غذا و داروی ایالات متحده ( FDA ) و آژانس دارویی اروپا ( EMA ) ، برای اطمینان از ایمنی مصرف کننده، محدودیت هایی را برای سطوح قابل قبول NDMA در محصولات مختلف تعیین کرده اند.
NDMA عمدتاً در محصولات تجاری تولید یا استفاده نمی شود، با این حال، می تواند به عنوان یک محصول جانبی از واکنش های شیمیایی خاص، مثلا در طول ساخت آفت کش ها، لاستیک، و مواد دارویی تشکیل شود. همچنین می توان آن را در برخی منابع غذایی، از جمله گوشت های پخته شده و کبابی، دود تنباکو و برخی محصولات آرایشی و بهداشتی یافت.
... [مشاهده متن کامل]
دلیل اینکه NDMA توجه قابل توجهی را به خود جلب کرده این است که به عنوان یک سرطان زای احتمالی برای انسان طبقه بندی می شود. قرار گرفتن در معرض سطوح بالای NDMA در یک دوره زمانی طولانی با افزایش خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان از جمله سرطان های کبد، کلیه، ریه و دستگاه گوارش مرتبط است.
توجه به این نکته مهم است که وجود NDMA در یک محصول یا محیط به این معنی نیست که به طور خودکار خطر سلامتی فوری را به همراه دارد. سطح قرار گرفتن در معرض و مدت زمان قرار گرفتن در معرض عوامل مهمی در تعیین اثرات بالقوه سلامتی هستند. آژانس های نظارتی در کشورهای مختلف، مانند سازمان غذا و داروی ایالات متحده ( FDA ) و آژانس دارویی اروپا ( EMA ) ، برای اطمینان از ایمنی مصرف کننده، محدودیت هایی را برای سطوح قابل قبول NDMA در محصولات مختلف تعیین کرده اند.