memory effects

تخصصی

[پلیمر] آثار حافظه ای

پیشنهاد کاربران

اثر حافظه یا اثر باطری - اگر باتری های Ni–Cd صدها بار دشارژ شده و به همان حالت دوباره شارژ شوند، ممکن است دچار �اثر حافظه� شوند. علامت آشکار آن، این است که باتری نقطه ای را در چرخه شارژ خود که در آن شارژ مجدد شروع شده را به خاطر می سپارد و در طول استفاده بعدی دچار افت ناگهانی ولتاژ در آن نقطه می شود، گویی باتری تخلیه شده است. ظرفیت باتری در واقع به میزان قابل توجهی کاهش نمی یابد.
...
[مشاهده متن کامل]

شواهدی وجود دارد مبنی بر اینکه داستان اثر حافظه از ماهواره های در حال چرخش سرچشمه می گیرد، جایی که آنها معمولاً برای چندین سال دوازده ساعت از 24 ساعت شارژ می شدند. پس از این مدت، مشخص شد که ظرفیت باتریها به میزان قابل توجهی کاهش یافته است، اما هنوز برای استفاده مناسب هستند. این یک اثر واقعی نیست زیرا در زندگی روزمره مردم بعید است چنین تکرار پذیری که در ماهواره ها ( مثلا 1000 بار شارژ /دشارژ تکراری دقیق ) رخ داد انجام شود.
یک اثر دیگر با علائم مشابه به اثر حافظه هم مشاهده شده است که به اصطلاح آن را کاهش ولتاژ یا اثر باطری تنبل می گویند. این اثر ناشی از شارژ بیش از حد مکرر است. علامت آن این است که به نظر می رسد باتری کاملاً شارژ شده است اما تنها پس از مدت کوتاهی استفاده به سرعت تخلیه می شود.

اصطلاحی در آزمون سازی
memory effect or practice effect
یکی از ابزارهای سنجش reliability در تست stability بودن آن تست در طول زمان مشخص هست. وقتی دو تست با فاصله مشخص برگزار بشه بخاطر تاثیر تمرین ( memory or pravtuc effect ) مقدار reliability اون ممکنه پایین بیاد

بپرس