mandela effect

پیشنهاد کاربران

اثر ماندلا در روانشناسی به پدیده ای اشاره دارد که گروه بزرگی از افراد خاطره ای مشترک و نادرست از یک رویداد یا واقعیت دارند، در حالی که آن رویداد هرگز رخ نداده است یا به شکل دیگری اتفاق افتاده است. این پدیده نوعی حافظه کاذب جمعی است که نشان دهنده محدودیت ها و خطاهای حافظه انسانی است.
...
[مشاهده متن کامل]

اما باید توجه داشت که در روانشناسی اصطلاح ماندالا ( Mandala ) نیز وجود دارد که کاملاً متفاوت است و به یک الگوی دایره ای متقارن اشاره دارد که توسط کارل گوستاو یونگ به عنوان نمادی از تمامیت، خودآگاهی و تعادل روانی معرفی شده است. ماندالا در روانشناسی تحلیلی یونگ ابزاری برای خودشناسی، کاهش استرس، تقویت تمرکز و بیان ناخودآگاه فرد است. طراحی و رنگ آمیزی ماندالا به عنوان یک روش هنر درمانی به بهبود وضعیت روانی، کاهش اضطراب و افزایش حس خودکارآمدی کمک می کند.
### خلاصه اثر ماندلا در روانشناسی ( Mandela Effect )
- پدیده ای از حافظه کاذب جمعی که در آن گروه بزرگی خاطره ای نادرست دارند.
- نشان دهنده خطاها و سوگیری های حافظه و تاثیرات اجتماعی بر یادآوری خاطرات.
- موضوعی مورد مطالعه در روانشناسی شناختی و حافظه.
### ماندالا در روانشناسی ( Mandala )
- نماد دایره ای متقارن که نمایانگر تمامیت روانی و خودآگاهی است.
- ابزاری برای خودشناسی و تعادل روانی بر اساس نظریه یونگ.
- استفاده در هنر درمانی برای کاهش استرس، افزایش تمرکز و بیان ناخودآگاه.
- کمک به بهبود سلامت روان و فرایند درمان روان شناختی.
بنابراین، اثر ماندلا به پدیده حافظه کاذب جمعی اشاره دارد، در حالی که ماندالا در روانشناسی به نماد و ابزاری برای بهبود وضعیت روانی و خودشناسی گفته می شود که هر دو در روانشناسی جایگاه مهم ولی متفاوتی دارند.

اثر ماندلا یا همان ماندلا افکت پدیده ای است که در آن گروهی از آدم ها به صورت جمعی یک حقیقت یا رویداد را به اشتباه به خاطر می آورند. این اصطلاح توسط یکی از علاقمندان به امور ماوراء الطبیعه، فیونا بروم،
...
[مشاهده متن کامل]
خلق شد. او به همراه عده ای دیگر، چنین به یاد می آوردند که نلسون ماندلا در دهه ی ۱۹۸۰ در زندان درگذشته است در حالی که وی در ۲۰۱۳ در اثر بیماری جان خود را از دست داد.

بپرس