instex

پیشنهاد کاربران

سپس به چگونگی فرایند آن می پردازیم:
مکان آن: شرکت اداره کننده اینستکس ( تهاتر ) به آدرس شماره 139 در خیابان برسی پاریس که در نزدیکی ساختمان وزارت اقتصاد فرانسه قرار دارد به ثبت رسیده است!
اینستکس ( تهاتر ) بانک به شمار نمی آید و یک نهادی ( مؤسسه ای ) است که روند داد و ستدهای مالی بین ایران و اروپا را آسان می کند!
...
[مشاهده متن کامل]

برای نمونه: یک شرکت ایرانی کالایی به اروپا صادر می کند!
( ( هشدار: این کالا می تواند هر چیزی به جز ( جزو ) پول باشد!
مانند: نفت - گاز - صنایع پتروشیمی - صنایع دفاعی و موشکی - فرش و دستباف - مواد غذایی پر طرفدار ایرانی مانند: خشکبار، زعفران، برنج و. . . ) )
و در برابر آن اعتبار ( ارزش ) به دست می آورد که به حساب اینستکس ( تهاتر ) آن می ریزد و حساب اینستکس ( تهاتر ) آن را شارژ می کند! ( نیرو می دهد ) و با بهره گیری از حساب اینستکس ( تهاتر ) ، می تواند خودش یا با واگذار کردن حسابش به یک وارد کننده ایرانی دیگر، از اروپا کالا وارد کند؛بدون این که بین هر دو کشور پولی رد و بدل بشه و به گونه ای تحریم های آمریکا را دور می زند!
این ساز و کار در زمان انسان های نخستین که سکه یا پولی در کار نبوده رواج داشته است >>> که به آن " تَهاتُر " می گویند!
( ( هشدار: بانک مرکزی ایران هم به مانند اروپایی ها شرکتی در ایران ایجاد کرده است:
در دوم اردیبهشت ماه 1398 نهادی به مانند اینستکس ( تهاتر ) فرانسه در ایران به نام:
STFI: Special Trade an Finance Institute
ساز و کارِ ویژه بازرگانی و فراهم مالی
ساتما: ساز و کار ویژه تجارت و تأمین مالی ایران و اروپا
این نهاد در ایران، به مدیر عاملی: اصغر نوری و ریاست هیئت مدیره: حمید قنبری است!

که طرف حساب اینستکس ( تهاتر ) است و با استفاده از پولی که در آن موجود هست، می توان کالا وارد کرد!
برای نمونه: ایران می تواند به ایتالیا نفت بفروشد و اعتبار ( ارزش ) حساب اینستکس ( تهاتر ) خود را شارژ کند ( نیرو دهد ) و از این روش برای فراهم آوردن پولی که برای پرداخت به یک شرکت آلمانی نیاز دارد تا به ایران کالا یا خدمات دهد، فاینانس ( دست مایه، تأمین اعتبار ) کند! ) )
برخی می پندارند که اینستکس تنها کانال مالی ویژه سه کشور: فرانسه، آلمان و انگلستان است ولی این ساز و کار برای بهره گیری همه ی کشورهای اروپایی است!
بر پایه ی بیانیه ی صادر شده از سوی اروپایی ها:
در گام پسین ( بعدی ) ، دیگر کشورها هم می توانند به هموَندی ( عضویت ) اینستکس ( تهاتر ) در بیایند!
( ( هشدار: از این جهت دو کشور روسیه و چین به هموَندی ( عضویت ) این نهاد در نیامدند؛چون، هنوز می توانند بدون ترس ( بی پروا ) از تحریم های آمریکا، با ایران تبادلات کالایی و تراکنش های مالی انجام دهند! ) )
قرار است همه کسانی که در دفتر اینستکس ( تهاتر ) کار بنیادین ( ساختاری ) انجام می دهند و سرپرست بخش های مهم آن هستند >>> گذرنامه ( پاسپورت ) سیاست مداری ( دیپلماتیک ) دریافت کنند تا آمریکا نتواند طیِ سفرِ آن ها به کشورهای دیگر درخواست بازداشت و بازگرداندن ( استرداد ) آن ها را انجام دهد!
چهره های کلیدی:
پِر فیشِر: 69 ساله - سرپرست ( ریاست ) اینستکس ( تهاتر ) - پیشینه کار 29 ساله در نهاد های بانکی اروپایی ( مانند: کومرتس یا کومرتز بانک آلمان ) که بیشتر بخش بزرگ کار آن در رده های ارشد مدیریت این بانک بوده است!
سیمون ( سایمون ) مَک دونالد: سیاست مدار ( دیپلمات ) کهنه کار انگلیسی - هموَند ( عضو ) کارگروه پایش بر اینستکس ( تهاتر ) و سرپرست ( ریاست ) این کارگروه را هم پذیرفته است - او در کشورهای گوناگون خاورمیانه سفیر بوده و اکنون وزیر خارجه انگلیس است!
میگوئل برگر: مدیر کل اداره روابط اقتصادی و توسعه پایدار وزارت خارجه آلمان - او نماینده آلمان و هموَند ( عضو ) کارگروه پایش بر اینستکس ( تهاتر )
موریس گوردو مونتینک: 69 ساله - از سیاست مدارهای ( دیپلمات های ) کهنه کار و پیشکسوت فرانسوی - او در کشورهای گوناگون آسیایی از جمله: هند، ژاپن و چین سفیر بوده - او نماینده فرانسه و هموَند ( عضو ) کارگروه پایش بر اینستکس ( تهاتر )

ایـنـستِـکس ( INSTEX ) -
نخست به واکاوی واژه می پردازیم:
" ساحات: سامانه حمایت از تبادلات تجاری "
نمی دونم چه کسی این برابر را انتخاب کرده است، چون چیزِ اندکی از سرواژه سازی یا بهتر بگم از سَرنام سازی می داند و به شگرد ناشیانه ای آن را برگزیده است:
...
[مشاهده متن کامل]

نخست واژه ها را ساخته و سپس برای آن سَرنام ساخته، بدون این که به پارسی بودن آن یا معنی آن نگروَرزی ( توجه ) کند و به زبانزد ( اصطلاح ) زبان شناسان و پژوهشگران واژه، همین جوری واژه را سَمبَل ( سَرِ هم ) کرده است - مانند: نزاجا، نزاسا، فاشا، مپنا، سنهاب، خاف، سخاف!
امید است که دیگر این سبکی، سرواژه سازی نکنیم و از گونه های گوناگونی، واژه ( معنایی، آوایی، لفظی و. . . ) را واکاوی کنیم!
به مانند سر واژه های جالبی که ساختیم:
هُما ( هواپیمایی ملی ایران ) - سِپِهر ( واژه سانسکریت - سامانه پردازش همزمان رایانه ای ) -
مَحَک ( مؤسسه خیریه حمایت از کودکان مبتلا به سرطان ) - پَهپاد ( پرنده هدایت پذیر از دور )
دستِ کم می تونستیم با واژه های پارسی آن را سَمبَل کنیم!
اینجوری: " ساپاداب: ساز و کارِ پشتیبانی از داد و ستدهای بازرگانی "
بهترین برابر برای آن که هم از نظر معنایی و هم از نظر سرواژه ای ( سَرنامی ) به آن می خورد >>> واژه " تَهاتُر " است!
ساز و کارِ تهاتر: ساز و کارِ تبادلات ( بده بستون های ) هواداری از تَراکُنِش های رونده
رونده در فارسی میانه ( پهلوی ) >>> برابر تجارت ( بازرگانی )
ایـنـستـِکس ( INSTEX ) سرواژه: Instrument in support of trade Exchanges
ایران در همان تاریخ 18 اردیبهشت1397 که آمریکا از برجام بیرون رفت، این بار از گونه 1398 آن:
در گام نخست: 60 روز ( تا 15 تیرماه ) به کشورهای پایبند برجام زمان داد تا به پیمانی که بستند پایبند باشند و به تعهداتی که دادند عمل کنند!
که یکی از آن ها این ساز و کار مالی بوده است!
در این مهلت شصت روزه: به هر میزان که کشورهای برجامی پیمان هایشان را انجام دادن >>> در برابر آن، ایران هم به پیمان هایش پایبند می ماند وگرنه ایران هم به تعهداتش عمل نمی کند!
( ( همچنین در گام های پسین، باز هم ایران، شصت روز به کشورهای برجامی زمان می دهد که به پیمان هایشان پایبند باشند و در هر کدام از گام ها که عمل نشود، ایران به یکی از اقدامات متقابل تعهداتش، بر پایه برجام عمل می کند!
مانند: غنی سازی اورانیوم بیش از 3. 67 درصد - افزایش شمار سانتریفیوژ ( برابر آن: پیشرانه، گُریزانه ) - ذخیره سازی کیک زرد - فروش اورانیوم و آب سنگین را به طور کامل متوقف می کند ( ایست می دهد ) و غنی سازی اورانیوم را از سر می گیرد و. . . ) )
این سامانه نخست با نام SPV: Special Purpose Vehicle
ساز و کارِ ویژه اهداف ( مالی و کالایی ) که پس از خروج آمریکا از برجام جایگزین سوئیفت شد!
پس از آن این نهاد، ابزار ویژه مالی بود که در 31 ژانویه 2019 ( 11 بهمن 1397 ) تغییر نام داد و با نام اینستکس ( تهاتر ) توسط سه کشور متعهد به توافق هسته ای ( برجام:فرانسه، آلمان و انگلستان ) ، برای روان و آسان شدن داد و ستدهای غیر دلاری ( مانند: مواد غذایی، دارویی، تجهیزات صنعتی و پزشکی و. . . ) بوجود آمد!
به این منظور، شرکتی با سرمایه 3 هزار یورو ( تقریبی: 49. 5 میلیارد تومان ) از سوی وزارت اقتصاد فرانسه در پاریس به مدیرت پِر فیشِر آلمانی ( رییس پیشین دومین بانک آلمان >>> کومرتس یا کومرتز بانک ) راه اندازی شد که این امکان را فراهم می سازد که شرکت های اروپایی، بدون در معرض خطر ( دستخوش ناگواری ) بودن تحریم های آمریکا بتوانند به گونه ی تَهاتُری و بدون پیوند یک راست ( ارتباط مستقیم ) مالی با ایران داد و ستد ( بده بستون ) داشته باشند!

نخود سیاه

بپرس