gaslighting

پیشنهاد کاربران

تحمیق روانی
پدیده چراغ گاز.
نوعی دستکاری روانی که در آن فرد یا گروه، بذر شک را در یک فرد یا گروه کاشته و با این کار موجب می گردد آنها درباره حافظه، قضاوت و ادراک خود پرسش کنند. کسی که این کار رو می کنه گسلایتر نامیده میشه.
the action of tricking or controlling someone by making them believe things that are not true, especially by suggesting that they may be mentally ill
گسلایتینگ ( پدیده چراغ گاز ) نوعی دستکاری روان شناختی است که در آن یک شخص یا گروه، بذر شک را در فرد یا گروه هدف کاشته، و با این کار موجب می گردد که آن‍ها در مورد حافظه، ادراک یا قضاوت خود پرسش کنند. ممکن است این کار باعث ایجاد تغییراتی چون ناهماهنگی شناختی یا پایین آوردن عزت نفس شده و قربانی را به طور مضاعف به گسلایتر ( شخصی که در حال ایجاد گسلایتینگ است ) ، جهت پشتیبانی عاطفه ای یا اعتباربخشی به او، وابسته کند.
...
[مشاهده متن کامل]

The term “gaslight” originated from a play and a film of the same name in which a husband manipulates his wife into doubting her sanity. In recent years, the term has become an overused buzzword among Gen Z, often used to describe any form of manipulation or deceit. While the term can be helpful in specific contexts to describe psychological abuse, it has also been overused and misused to the point of becoming clich�. At some point, it feels like everything is gaslighting

منابع• https://dictionary.cambridge.org/dictionary/english/gaslighting?q=Gaslighting
☑️ واژۀ سال 2022 به انتخاب فرهنگ وبستر:
https://www. merriam - webster. com/words - at - play/word - of - the - year
تحمیق
احمق انگاری
این واژه در اصطلاح اشاره به استفاده از فنون و ابزارهای روان شناختی دارد تا موجب شود مخاطب به سلامت عقلی خودش شک کند. این اصطلاح از فیلم کلاسیک چراغ گاز گرفته شده و به این اشاره دارد که مثلا شوهری از تکنیک های موذیانه متنوعی استفاده کند تا شک زنش را نسبت به ادراک، حافظه و سلامت عقلانی خودش برانگیزد.
سرکوفت زدن
سمپاشی ذهنی
نوعی تحمیق. به هم ریختن آگاهانه و از قصد روح و روان دیگران. کسی را احمق و دیوانه شمردن، حرف ها و کارهای کسی را بی ارزش شمردن.
نوعی از دستکاری روانشناختی است

بپرس