extra virgin olive oil

پیشنهاد کاربران

extra virgin olive oil ( علوم و فنّاوری غذا )
واژه مصوب: روغن زیتون بکر ممتاز
تعریف: روغن زیتون بکری که میزان اسید چرب آزاد یا اولئیک اسید آن کمتر از یک درصد و درجۀ ارزیابی حسی آن 6/5 یا بالاتر باشد
Extra virgin olive oil is the highest grade of virgin oil derived by cold mechanical extraction without use of solvents or refining methods. It contains no more than 0. 8% free acidity, and is judged to have a superior taste, having some fruitiness and no defined sensory defects
...
[مشاهده متن کامل]

Smoke point: 190–215 �C ( 374–419 �F ) ( extra virgin ) ; 175 �C ( 347 �F ) ( virgin ) ; 210 �C . . .
Acid value: maximum: 6. 6% ( refined and pomace ) ; 0. 8% ( extra virgin )
Iodine value: 75–94 ( virgin and refined ) ; 75–92 ( pomace )
Saponification value: 184–196 ( virgin and refined ) ; 182–193 ( pomace )
Wikipedia@

بپرس