esrd

پیشنهاد کاربران

جهت تکمیل پیشنهاد جناب ایمان:
سه گروه اصلی از اختلالات، موجب نارسایی کلیوی حاد می شوند، پیش کلیوی ( کاهش خون رسانی کلیه ) ، داخل کلیوی ( آسیب حاد بافت کلیه ) و پس کلیوی ( انسداد جریان ادرار ) .
چهارمین یا مرحله آخرنارسایی کلیوی مرمن ( ESRD ) یک اختلال کلیوی ییشرونده غیرقابل بازگشت است که درآن توانایی بدن برای حفظ تعادل مایع و الکترولیت از بین می رود و منجر به اورمی یا ازوتمی می گردد ( احتباس اوره و سایر فرآورده هی نیتروژن دار به خون ) . علت بروز ESRD بیماری های سیستمیک نظیر دیابت ( بیشترین علت ) ؛ افزایش فشارخون؛ گلومرولونفریت مزمن؛ پیلونفریت؛ انسداد دستگاه ادراری ؛ ضایعات ارثی نظیربیماری کلیه چند کیستی؛ اختلالات عروقی ؛ عفونت ها ؛ داروها یا سموم هستند. عوامل شغلی و محیطی که درنارسایی مزمن کلیوی موثر هستند عبارتند از: سرب، کادمیوم، جیوه و کروم، در نهایت انجام دیالیز و یا پیوند کلیه برای حفظ بقاء بیمار ضرورت دارد.
...
[مشاهده متن کامل]

پاتوفیزیولوژی
با کاهش کارکرد کلیوی، فرآورده های نهایی متابولیسم پروتئین ( به طورطبیعی در ادرار دفع می شوند ) در خون جمع می شوند. اورمی ایجاد شده و بر تمام دستگاه های بدن تاثیر می گذارد. هرچه فرآورده های زائد بیشتر باشند، نشانه ها شدیدتر خواهند بود. سه مرحله کاملا متمایز بیماری کلیوی مزمن عبارتند از : کاهش ذخیره کلیوی، نارسایی کلیوی و ESRD .
میزان کاهش کارکرد کلیوی و پیشرفت نارسایی کلیوی به اختلال زمینه ای، دفع ادراری پروتئین و بالا بودن فشارخون بستگی دارد. بیماری در افرادی که مقادیر بالایی پروتئین دفع می کنند یا فشار خون بالایی دارند، بسیار سریعتر از سایر بیماران پیشرفت می کند.
تظاهرات بالینی
از آنجایی که عملا تمامی دستگاه های بدن تحت تاثیر اورمی نارسایی کلیوی مزمن قرار می گیرند، بیمار دچار گروهی از علایم و نشانه ها می شوند. وخامت این علایم و نشانه ها تا حدی به میزان اختلال کلیوی ، سایر شرایط زمینه ای و سن بیمار بستگی دارد.
تظاهرات قلبی – عروقی
افزایش فشارخون ( ناشی از احتباس سدیم و آب یا فعال شدن دستگاه رنین – آنژیوتانسین – آلدوسترون ) ، نارسایی احتقانی قلب و خیز ریوی ( ناشی از تجمع مایع ) و پریکاردیت ( به دلیل تحریک لایه پریکاردی به وسیله سموم اورمی ) ، از مشکلات قلبی عروقی قابل مشاهده در ESRD است کنترل دقیق میزان مایعات در بیمارنی که دیالیز صفاقی می شوند باعث بازگشت فشارخون به حد طبیعی می شود.
در مبتلایان به ESRD بیماریهای قلبی – عروقی از عوامل عمده مرگ و میز است. در بیمارانی که در طولانی مدت تحت همودیالیز قرار دارند، بیماریهای قلبی باعث حدود 45 درصد مرگ و میر آنان می باشد که از این میزان حدود 20 درصد به دلیل سکته قلبی حاد است.
نشانه های جلدی
خارش شدید شایع است. برفک اورمی ( رسوب بلورهای اوره در پوست ) امروزه ناشایع می باشد ، زیرا ESRD به موقع با دیالیز درمان می شود.
سایر تظاهرات سیستمیک
نشانه های گوارشی شایع هستند و عبارتند از بی اشتهایی ، تهوع، استفراغ، و سکسکه ، تغییرات عصبی نظیر تغییر سطح هوشیاری ، عدم تمرکز ، انقباض عضلانی و تشنج روی می دهند. مکانیسم های دقیق این تغییرات شناسایی نشده اند. با این حال، چنین تصور می شود که علت احتمالی آنها ، تجمع فراورده های زائد اورمی باشد.

مخفف عبارت end stage renal disease و به معنای" مرحله آخر بیماری کلیوی" یا به عبارت ساده تر "نارسایی مزمن و پیشرفته کلیوی" است که فرد بیمار در صورت رسیدن به این مرحله نیازمند دیالیز کلیوی و یا پیوند کلیه می شود.

بپرس