اپی گالوکاتچین گالات
نوعی کاتچین و پلی فنول موجود در چای سبز است. EGCG به دلیل خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی آن شناخته شده است و به دلیل مزایای بالقوه سلامتی آن، از جمله توانایی آن در کاهش خطر برخی بیماری ها، مورد مطالعه قرار گرفته است.
... [مشاهده متن کامل]
اعتقاد بر این است که EGCG فراوان ترین و از نظر بیولوژیکی فعال ترین کاتچین موجود در چای سبز است. نشان داده شده است که اثرات مختلفی بر بدن دارد، از جمله:
- فعالیت آنتی اکسیدانی: نشان داده شده است که EGCG رادیکال های آزاد را از بین می برد و از سلول ها در برابر آسیب اکسیداتیو محافظت می کند.
- فعالیت ضد التهابی: نشان داده شده است که EGCG تولید مولکول های التهابی را در بدن کاهش می دهد.
- فواید قلبی عروقی: نشان داده شده است که EGCG تأثیر مثبتی بر فشار خون و سطح کلسترول دارد و ممکن است به کاهش خطر بیماری های قلبی عروقی کمک کند.
- پیشگیری از سرطان: EGCG به دلیل پتانسیل آن برای جلوگیری یا کند کردن رشد انواع خاصی از سلول های سرطانی مورد مطالعه قرار گرفته است.
در حالی که EGCG به طور کلی هنگام مصرف در مقادیر متوسط به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل ایمن در نظر گرفته می شود، دوزهای بالای مکمل های EGCG ممکن است عوارض جانبی مانند تهوع، استفراغ و آسیب کبدی ایجاد کند.